Η Sony Interactive Entertainment (SIE) ανακοίνωσε ότι οι τελικές πωλήσεις της δημοφιλούς σειράς Gran Turismo ξεπέρασαν τα 80,4 εκατομμύρια*1 μέσα στα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Οι πωλήσεις αναμένονται να αυξηθούν περισσότερο, καθώς η εταιρεία ανάπτυξης το Gran Turismo, Polyphony Digital Inc, ανακοίνωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο FIA Gran Turismo Championships σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, τον παγκόσμιο φορέα εποπτείας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Kazunori Yamauchi, δημιουργός της σειράς Gran Turismo, σχολίασε τα εξής:

“Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι στα 20 χρόνια της σειράς έχουν παιχτεί 80.4 εκατομμύρια αντίτυπα του Gran Turismo. Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν σκέφτομαι τον απίστευτο χρόνο που έχει επενδύσει ο κόσμος στα παιχνίδια μας! Θα ήθελα να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες και την εκτίμησή μου προς την κοινότητα, καθώς και τους στενούς μας φίλους και τους υποστηρικτές μας στον κλάδο της μηχανοκίνησης. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας να αποτυπώνουμε και να δημιουργούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα αυτοκίνητα και το περιβάλλον στα παιχνίδια μας, καθώς και να χαρίζουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο διασκέδασης και ψυχαγωγίας στα χρόνια που θα έρθουν.”

Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε, η Polyphony διοργάνωσε ένα ειδικό event για την παγκόσμια περιοδεία του Gran Turismo στους 24ωρους αγώνες του Νίρμπουργκρινγκ, που λαμβάνουν χώρα στην περίφημη –μήκους 20 χιλιομέτρων– πίστα Νορντσλάιφε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Τριάντα από τους κορυφαίους Ευρωπαίους οδηγούς Gran Turismo προσκλήθηκαν και συμμετείχαν σε μια σειρά αγώνων επίδειξης για το Nations Cup και το Manufacturer Series – τους δύο διαγωνισμούς που σχηματίζουν μαζί το FIA Gran Turismo Championships.

Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν κανονικά την 1η Ιουνίου. Οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν μέρος σε μια σειρά από εβδομαδιαίους αγώνες που θα αποτελούν μια μηνιαία “σεζόν”. Οι καλύτεροι οδηγοί από τις πέντε σεζόν της χρονιάς θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στις ζωντανές τελικές διοργανώσεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, ενώ οι κορυφαίοι παίκτες θα λάβουν μέρος στον Παγκόσμιο Τελικό αργότερα μέσα στο έτος. Οι μεγάλοι νικητές του FIA Gran Turismo Championships θα παραλάβουν τα βραβεία τους στο λαμπερό FIA Awards Dinner, στην Αγία Πετρούπολη τον Δεκέμβριο.