Την πρώτη μέρα της 2ης Annual Elevate Summit, η Uber ανακοίνωσε μια σειρά από νέες τεχνολογίες και συνεργασίες οι οποίες βοηθούν στην υλοποίηση και λειτουργία του πρώτου παγκόσμιου αστικού αερομεταφορικού δικτύου.

Έξι μήνες από την ανακοίνωση ότι το Λος Άντζελες θα αποτελέσει μια από τις πρώτες αμερικανικές πόλεις όπου θα λειτουργήσει η υπηρεσία uberAIR, η εταιρεία ενδυνάμωσε τις συνεργασίες της με σημαντικούς κατασκευαστές και εταιρείες τεχνολογίας, καθώς εργάζονται μαζί με στόχο να πραγματοποιήσουν επιδείξεις πτήσεων το 2020 και εμπορικές διαδρομές το 2023.

«Σήμερα, κατά την Annual Elevate Summit, η Uber χρησιμοποίησε την πτήση για να παρουσιάσει την πρόοδο της βιομηχανίας αερομεταφορών σε πολλά μέτωπα που απαιτούνται ώστε να καταστήσει την υπηρεσία uberAIR πραγματικότητα το 2023. Αυτό περιλαμβάνει πολλαπλά σχέδια ιπτάμενων οχημάτων, νέα τεχνολογία μπαταριών, κατασκευαστικές καινοτομίες και το “λειτουργικό σύστημα” το οποίο θα καταστήσει ασφαλείς, ακριβείς και φιλικές προς το περιβάλλον λειτουργίες που θα επιτρέψουν στις πόλεις να βελτιώσουν άμεσα το συγκοινωνιακό τους δίκτυο. Αυτή η γιγαντιαία προσπάθεια για να καταστήσουμε εφικτό το να “πατάς ένα κουμπί και να πραγματοποιείς μια εναέρια μεταφορά” μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο μέσω στενών συνεργασιών με το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα και σε αυτό αποσκοπούν οι Elevate Summits» δήλωσε ο Jeff Holden, Chief Product Officer της Uber.

Η Uber δεν θα κατασκευάσει τα ιπτάμενα οχήματα, αλλά θα συνεργαστεί με εταιρείες ηγέτες στη βιομηχανία για να δημιουργήσει αεροσκάφη καθέτου απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) που θα χρησιμοποιήσουν το δίκτυο uberAIR. Ακολουθούν κάποιες από τις ανακοινώσεις της πρώτης μέρας της Summit:

  • Νέο Κοινό Μοντέλο Αναφοράς uberAIR (Common Reference Model): Η Uber επέδειξε ένα Νέο Κοινό Μοντέλο Αναφοράς uberAIR, το οποίο μπορεί να πετάξει σε πάνω από 1.000 πόδια από το έδαφος με ταχύτητα 150-200 μίλια την ώρα. Το μοντέλο διαθέτει τέσσερις ηλεκτρικούς έλικες, οι οποίοι επιτυγχάνουν την κάθετη απογείωση και προσγείωση και προσδίδουν στο αεροσκάφος ασφάλεια, ενώ παράλληλα βοηθούν στην μείωση του θορύβου, καθώς η στάθμη του θορύβου είναι πολύ πιο χαμηλή από τα κοινά ελικόπτερα.

  • Η Embraer επέδειξε το πρώτο της μοντέλο VTOL: Το νέο μοντέλο Embraer X σηματοδοτεί μια νέα στροφή της εταιρείας, η οποία έχει σχεδιάσει, υλοποιήσει και πιστοποιήσει 50 περίπου μοντέλα, παρέχοντας περισσότερα από 8.000 αεροσκάφη σε 100 χώρες.

  • Νέο πιλοτικό μοντέλο από την Pipistrel: Η Pipistrel, κατασκευαστής του πρώτου FAAapproved ηλεκτρικού αεροπλάνου, του Alpha Electro