Τα Public συνεχίζουν για 5η συνεχή χρονιά τον καθιερωμένο βιβλιοφιλικό θεσμό, Βραβεία Βιβλίου Public . Στη φετινή διοργάνωση οι φιναλίστ αναδείχτηκαν μέσα από τις 169.187 μοναδικές ψήφους των αναγνωστών, σημειώνοντας ρεκόρ συμμετοχής.

Στον μόνο θεσμό βραβείων για τα οποία ψηφίζει ο αναγνώστης, λαμβάνουν φέτος μέρος 160 εκδότες, 2.500 τίτλοι βιβλίων και 1.800 συγγραφείς. Κάθε αναγνώστης μπορεί να συμμετέχει στον σημαντικό θεσμό για το βιβλίο, ψηφίζοντας τα αγαπημένα του βιβλία, έως τις 20 Μαΐου, στο www.publicbookawards.gr.

Το 2018, ο θεσμός των Βραβείων Βιβλίου των Public τιμά την ανακήρυξη της Αθήνας από την Unesco ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018, μέσω ενός ειδικού αφιερώματος για τους «Λογοτέχνες της Αθήνας».

Το κοινό στη δεύτερη φάση του θεσμού, έως τις 20 Μαΐου, ψηφίζει στο www.publicbookawards.gr ανάμεσα στα δέκα δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία αλλά και το ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο που ξεχωρίζει, ώστε να αναδείξει τους μεγάλους νικητές του 2018. Η τελετή απονομής των βραβείων βιβλίου Public 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 22 Μαΐου, σε μια μοναδική βραδιά στο θέατρο Παλλάς.

Στα Βραβεία Βιβλίου Public συμμετέχουν ενεργά για δεύτερη συνεχή χρονιά τα Public Κύπρου, τα οποία προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό να αναδείξει τις δικές του αναγνωστικές προτιμήσεις, μέσω του www.publicbookawards.gr.

Τα Βραβεία υποστηρίζουν φέτος η Huawei, με τη νέα σειρά Huawei P20, και η Frezyderm.