Σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά «όπλα» που κατέταξαν πρώτες με διαφορά τις κάμερες των P20 και P20 Pro στην ανεξάρτητη κατάταξη DxOMark.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην παρουσίαση των νέων Huawei P20 και P20 Pro στο Grand Palais στο Παρίσι είχε αναμφίβολα το γεγονός της κατάληψης των δύο πρώτων θέσεων στην κατάταξη της DxOMark από τις δυο εντυπωσιακές συσκευές. Η βαθμολογία του P20 Pro μάλιστα έσπασε κάθε ρεκόρ, καθώς ήταν κατά δέκα μονάδες υψηλότερη σε σχέση με τον μέχρι πρότινος κυρίαρχο, με αποτέλεσμα όλη η βιομηχανία να αναρωτιέται πως ακριβώς τα κατάφερε! Μια πρώτη ανάλυση στα συστατικά της επιτυχημένης συνταγής της Huawei που επαναπροσδιορίζει τη φωτογραφία στα smarpthones θα διαβάσετε στις γραμμές που ακολουθούν…

Τριπλή κάμερα Leica

Μια ματιά στην πίσω πλευρά του P20 Pro αρκεί για να μας δώσει μια ένδειξη για τις δυνατότητες της συσκευής, μιας και για πρώτη φορά συναντάμε μια τριπλή κάμερα και μάλιστα με την υπογραφή της Leica. Η Huawei συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την εταιρεία θρύλο στον κλάδο της φωτογραφίας, προκειμένου να αναπτύξει τις βέλτιστες δυνατές προτάσεις στο χώρο.

Σε συνέχεια, λοιπόν, του πρωτοποριακού συστήματος διπλής κάμερας που εντυπωσίασε στα προηγούμενα μοντέλα της Huawei, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, έχουμε φέτος τo επιβλητικό Huawei P20 Pro, το οποίο μπορεί να καυχιέται για το νέο «πνευματικό παιδί» της συνεργασίας του κινεζικού κολοσσού με τη Leica, όπως αυτό αντικατοπτρίζεται στους τρεις φακούς VARIO-SUMMILUX που δεσπόζουν στην «πλάτη» της τελευταίας ναυαρχίδας της εταιρείας. Το P20 Pro είναι εξοπλισμένο με έναν έγχρωμο (RGB) αισθητήρα ανάλυσης 40MP που λειτουργεί συνδυαστικά με φακό 27mm, διαφράγματος f/1.8 για ρεαλιστική αποτύπωση ακόμα και των μικρότερων λεπτομερειών, έναν μονόχρωμο αισθητήρα στα 20MP πλαισιωμένο από φακό 27 mm, διαφράγματος f/1.6 για λήψεις με διαχρονική γοητεία και τον πρώτο αισθητήρα της αγοράς στα 8MP με μεγάλο ζουμ που προσφέρει στη συσκευή 3x οπτικό ζουμ και 5x υβριδικό ζουμ (διατίθεται επίσης και 10x ψηφιακό ζουμ).

Αυτή τη στιγμή το Huawei P20 Pro διαθέτει τον μεγαλύτερο αισθητήρα εικόνας CMOS της αγοράς (1/1,7 ίντσες) ο οποίος είναι 2,5 και 2,7 φορές μεγαλύτερος απ’ ότι οι αισθητήρες των Galaxy S9+ (1/2,55 ίντσες) και iPhone X (1/2,8 ίντσες) αντίστοιχα. Ο μεγάλου μεγέθους αισθητήρας χαρίζει λεπτομερέστερες εικόνες και φυσικό εφέ bokeh, κάτι που σπάνια συναντά κανείς σε smartphone. Καθώς ο αισθητήρας εικόνας είναι τόσο μεγάλος, μπορεί να διαχειριστεί και μεγαλύτερου μεγέθους εικονοστοιχεία (pixels). Ένα pixel στον αισθητήρα εικόνας του P20 είναι μεγέθους 1,55 μm, ξεπερνώντας έτσι αυτά των Galaxy S9+ και iPhone X που εντοπίζονται στα 1,4 μm και 1,22 μm κατ’ αντιστοιχία. Το μεγάλο μέγεθος των pixels, τους επιτρέπει να αιχμαλωτίζουν περισσότερο φως, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα φωτογραφίες με μεγαλύτερο ISO και άρα μεγαλύτερο λόγο σήματος προς θόρυβο (signal-to-noise).

Τα δεδομένα εικόνας των 40MP συνδυάζονται σε μία ενιαία πληροφορία, τελικής ανάλυσης 10MP. Η μέθοδος αυτή δημιουργεί στην πράξη εικόνες με μέγεθος pixel 2μm που ενισχύονται ακόμα περισσότερο από την κορυφαία ευαισθησία στο φως και το μεγαλύτερο δυναμικό εύρος. Το Huawei P20 Pro υποστηρίζει ISO έως και 102400 σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, κάτι δεν είναι απλά πρωτόγνωρο στον χώρο των smartphones, αλλά απαντάται μόνο στα ακριβότερα μοντέλα ψηφιακών καμερών. Η εκπληκτική ευαισθησία του P20 Pro, του επιτρέπει να χαρίζει ευκρινέστατες λήψεις σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού, αποτυπώνοντας περισσότερα και από αυτά που μπορεί να δει το ανθρώπινο μάτι υπό τις ίδιες δύσκολες συνθήκες.

Εξαιρετική απόδοση δυναμικού εύρους

Ακόμα κι όταν η λήψη γίνεται κόντρα στο φως, το P20 Pro βρίσκει λύσεις! Η Huawei εξόπλισε τις συσκευές με μεγάλους αισθητήρες υψηλής φωτοευαισθησίας –βελτιώνοντας έτσι την ευαισθησία στο φως σε κάθε τους τμήμα. Παράλληλα ανέπτυξε και μία νέα λύση μείωσης του θορύβου στα αρχεία RAW πολλαπλών λήψεων, χαρίζοντας στις HDR φωτογραφίες ένα πρωτοφανές επίπεδο ευκρίνειας.

Το P20 Pro ξεκινά τη σύνθεση κάθε HDR φωτογραφίας με τον επεξεργαστή εικόνας του (ISP) να χρησιμοποιεί τα αρχεία RAW. Με άλλα λόγια δηλαδή, η λειτουργία HDR του HUAWEI P20 επεξεργάζεται και «καίει» τις εικόνες πριν καν γράψει τα αρχεία στη μνήμη.

Παράλληλα, η νέα λειτουργία πορτρέτου επιστρατεύει πλέον την υποστήριξη ενός πανίσχυρου συνόλου hardware με ευφυέστατες διεργασίες επεξεργασίας, προκειμένου να εξασφαλίσει εντυπωσιακά αποτελέσματα υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Μην προβληματίζεστε αν το στιγμιότυπο που θέλετε να απαθανατίσετε βρίσκεται κόντρα στο φως ή σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Σε κάθε περίπτωση, η ανάμνησή σας θα αποτυπωθεί με κάθε λεπτομέρεια!

Οπτικό ζουμ για αναλλοίωτη ποιότητα

Η πρωτοποριακή λύση διπλού φακού που εφάρμοσε η Huawei πριν από λίγα χρόνια, βρήκε αρκετούς μιμητές στην αγορά. Οι απαιτητικοί χρήστες των κορυφαίων smartphones ζητούν πια συσκευές με 2x οπτικό ζουμ. H Huawei ανέβασε παρόλαυτά τον πήχη, χαρίζοντας στο P20 Pro 3x οπτικό ζουμ και 5x υβριδικό ζουμ. Η εναλλαγή μάλιστα ανάμεσα στις τρεις ρυθμίσεις εστιακού μήκους γίνεται απλά με την επιλογή της σχετικής ένδειξης (“1x”, “3x” και “5x”) στο περιβάλλον της κάμερας.

Οι κάμερες διπλού φακού «ζουμάρουν» σε επίπεδα μικρότερα του 3x, καθώς ο μονόχρωμος αισθητήρας καταγράφει πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες και τον τόνο της εικόνας ενώ την ίδια στιγμή, ο έγχρωμος είναι υπεύθυνος για τα χρώματα. Τα δεδομένα από τους δύο αισθητήρες συνδυάζονται μέσω μίας σύνθετης λειτουργίας αντιστοίχισης (το λεγόμενο superposition) για να δημιουργήσουν την τελική εικόνα. Η διαδικασία αυτή προσφέρει ανώτερης ποιότητας αποτελέσματα σε σχέση με την παραδοσιακή μέθοδο φίλτρου Bayer.

Για να επιτύχουν το 3x οπτικό ζουμ, οι μηχανικοί της Huawei επιστράτευσαν αναγκαστικά και τρίτο αισθητήρα. Χρειάστηκε σκληρή δουλειά για να συγχρονίζεται η αυτόματη έκθεση και για να υπολογίζεται αυτόματα η ισορροπία λευκού και η εστίαση που συναντάμε στις συσκευές της σειράς P20. Ο προγραμματισμός του τριπλού φακού για την αυτοστιγμεί εναλλαγή μεταξύ των επιπέδων ζουμ δεν ήταν εύκολη υπόθεση –συνυπολογίζοντας ότι η όλη διαδικασία έπρεπε να είναι ομαλή και αισθητικά συνεπής.

Ακόμα και στο επίπεδο ζουμ 5x, το Huawei P20 Pro μπορεί να αποτυπώσει άψογα τα πραγματικά χρώματα των αντικειμένων καθώς επίσης και να παρουσιάσει με ακρίβεια λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά όπως τα μαλλιά και τα μάτια. Δεν έχετε παρά να συγκρίνετε μία εστιασμένη λήψη του P20 Pro με μία άλλης συσκευής και θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι τις διαφορές –καθώς επίσης και τη διαφορά που έχει πλέον η Huawei από τον ανταγωνισμό.

Έχοντας χρησιμοποιήσει το 10x ψηφιακό υβριδικό ζουμ του Huawei P20 για να φωτογραφίσουμε κείμενο από ακόμα πιο μακρινή απόσταση, παρατηρούμε ότι η γραμματοσειρά παραμένει ευκρινής και καθαρή, χάρη στην τεχνολογία έξυπνης υβριδικής φωτογραφίας και τον σχετικό αλγόριθμο. Η διαφορά είναι εμφανής.

Αλάνθαστη εστίαση σε χρόνο μηδέν!

Σε τι ωφελεί ένας καμβάς πολλών megapixel αν το περιεχόμενο που αποτυπώνεται είναι θολό και λάθος εστιασμένο; Το φαινόμενο αυτό ήταν σύνηθες στο παρελθόν, ειδικά όταν φωτογραφίζαμε αντικείμενα που βρίσκονταν εν κινήσει. Αρκετές κάμερες smartphone ταλαιπωρούν τους χρήστες τους με την αργή αυτόματη εστίαση και την αδυναμία παρακολούθησης ενός κινούμενου θέματος. Είτε προσπαθούσε κανείς να φωτογραφίσει ένα αεικίνητο μικρό παιδί, είτε ένα αθλητικό γεγονός, το αποτέλεσμα συχνά ήταν απογοητευτικό.

Και σε αυτό το πρόβλημα, όμως, η σειρά P20 ετοίμασε ένα σύνολο αφοπλιστικών απαντήσεων. Πέραν της παραδοσιακής λειτουργίας αυτόματης εστίασης 4-σε-1 (LDAF, PDAF, CDAF και εστίαση βάθους πεδίου), οι κάτοχοι των συσκευών της σειράς P20 έχουν πλέον και μία ακόμα επιλογή: την 4D εστίαση πρόβλεψης. Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η 4D εστίαση πρόβλεψης καθιστά δυνατή την ακριβή και έγκαιρη παρακολούθηση των κινήσεων κάθε αντικειμένου, προκειμένου οι χρήστες να αποτυπώσουν κάθε στιγμή.

Η σειρά P20 διαθέτει σύστημα αυτόματης εστίασης 4-σε-1 με το εύρος εντοπισμού του αισθητήρα λέιζερ του να αγγίζει τα τρία μέτρα. Η 4D εστίαση πρόβλεψης, μπορεί να ακολουθήσει αυτόματα ένα αντικείμενο και να προβλέψει την πορεία του, έτσι ώστε να εστιάσει ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια. Επιπρόσθετα, χάρη στο σχεδόν στιγμιαίο κλείστρο, η σειρά P20 έχει μηδενική καθυστέρηση κλείστρου, επιτρέποντας στους χρήστες να φωτογραφίσουν ακριβώς αυτό που βλέπουν.

Δείτε, για παράδειγμα, τις παραπάνω φωτογραφίες. Το P20 Pro μπορεί να προβλέψει την κίνηση των μαλλιών και έτσι να εστιάσει έγκαιρα στο σημείο που θα βρίσκονται την αμέσως επόμενη στιγμή. Έτσι, χάρη και στη σχεδόν μηδενική καθυστέρηση κλείστρου (1/900 δευτερόλεπτα) το P20 Pro θα αιχμαλωτίσει με απόλυτη ακρίβεια ακόμα και τις μικρότερες λεπτομέρειες του αντικειμένου. Κοιτώντας τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι συσκευές Α και Β, διαπιστώνουμε ότι στην πρώτη περίπτωση τα μαλλιά της γυναίκας έχουν πέσει κάτω –μία σαφής ένδειξη καθυστέρησης κλείστρου. Επιπρόσθετα, η έκθεση της μπλούζας της είναι υπερβολική. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν παρατηρείται μόνο καθυστέρηση κλείστρου αλλά και ανακρίβειες στα χρώματα.

Εμφαση και στις selfies

Με μια selfie-cam αισθητήρα 24MP και φακού διαφράγματος f/2.0, η σειρά P20 δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανέναν φίλο των social media! Χάρη σε έναν προηγμένο αισθητήρα εικόνας BSI CMOS αλλά και έναν δεύτερο που εστιάζει στη θερμοκρασία των χρωμάτων και με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, το P20 Pro μπορεί να προσαρμόσει τον τόνο του δέρματος στον φωτισμό. Ακόμα και κόντρα στο φως, το P20 είναι σε θέση να χαρίσει ένα άρτια φωτισμένο πρόσωπο. Το δέρμα του προσώπου του θέματος είναι σε φυσικούς τόνους με ευκρινή χαρακτηριστικά και σε συνδυασμό με τα εφέ φωτισμού για τη διόρθωση ατελειών, δείχνει απλά θεσπέσιο.

Η τεχνητή νοημοσύνη στις υπηρεσίες της φωτογραφίας

Η ψηφιακή φωτογραφία έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στους απανταχού ενθουσιώδεις ερασιτέχνες φωτογράφους. Οι περισσότεροι από αυτούς ωστόσο, γνωρίζουν μόνο τις βασικές αρχές της φωτογραφίας και συχνά αγνοούν ποιες είναι οι βέλτιστες ρυθμίσεις της μηχανής τους για την κάθε λήψη. Η Huawei αποφάσισε αντί να αναγκάσει τους απλούς χρήστες να γίνουν… επιστήμονες της φωτογραφίας, να ενσωματώσει έναν έξυπνο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης (Master AI), προκειμένου η τεχνολογία να ασχολείται με όλα τα διαδικαστικά και τις ρυθμίσεις και εσείς απλά να επιλέγετε το κάδρο που θα μείνει αναλλοίωτο στη μνήμη σας. Ετσι, λοιπόν, δημιουργήθηκε μία ευφυέστατη μηχανή προτάσεων που είναι σε θέση να διαβάζει τα δεδομένα της κάμερας σε πραγματικό χρόνο. Χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αναγνώρισης σκηνής και προσώπου καθώς και μια σειρά άλλων επιλογών, η συσκευή μπορεί να προτείνει συγκεκριμένες ρυθμίσεις, παρουσιάζοντάς τις στο περιβάλλον χρήστη. Οι επιλογές του τελευταίου καταγράφονται και αποστέλλονται στην προαναφερθείσα μηχανή, δημιουργώντας έτσι έναν βρόχο ανάδρασης. Μαθαίνοντας διαρκώς από τις επιλογές και τις κινήσεις του χρήστη, η μηχανή μπορεί να αυτορυθμιστεί και να επιβάλλει στην κάμερα ρυθμίσεις που να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις του.

Αναγνώριση σκηνής

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικές διαδικασίες: την επεξεργασία, την ανάλυση και την αντίληψη της εικόνας. Η επεξεργασία εικόνας είναι μία τεχνολογία που αναλύει, τροποποιεί και επεξεργάζεται μία εικόνα, προκειμένου αυτή να ικανοποιεί τις αισθητικές, ψυχολογικές και λοιπές ανάγκες του χρήστη. Η ανάλυση εικόνας εστιάζει περισσότερο στη μελέτη των λεπτομερειών μίας εικόνας, συμπεριλαμβανομένων της ανάλυσης, της ερμηνείας και της κατανόησης του περιεχομένου, πέραν των διάφορων τεχνικών επεξεργασίας εικόνας. Σε ό,τι αφορά την αντίληψη εικόνας, τέλος, πρόκειται για τη σημασιολογική κατανόηση εικόνων, μια σειρά λειτουργιών υψηλού επιπέδου που ερμηνεύουν την αρχική σκηνή μέσω της κατανόησης των λεπτομερειών της και χρησιμοποιούν τα δεδομένα που αποκτούν για να καθοδηγήσουν την όλη διαδικασία –θυμίζοντας έτσι τη συμπερασματική ικανότητα των ανθρώπων. Ο αλγόριθμος αναγνώρισης σκηνής συνδυάζει τη μηχανική και τη βαθιά μάθηση με την ανάλυση και την κατανόηση εικόνων, προκειμένου να ξεχωρίσει μία σκηνή από μία άλλη.

Κανόνες πρότασης ρυθμίσεων

Πώς μπορεί όμως κάποιος να επιλέξει τις καλύτερες ρυθμίσεις για κάθε σενάριο; Ο έξυπνος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες σύστασης. Σαρώνει πολλαπλά αντικείμενα στην οθόνη ώστε να εντοπίσει το κύριο εξ αυτών και εν συνεχεία ελέγχει για τυχόν κινήσεις των υπολοίπων στο κάδρο για να ελαχιστοποιήσει τις παρεμβολές.

Το δικαίωμα της επιλογής παραμένει στον χρήστη

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει τον έξυπνο βοηθό τεχνητής νοημοσύνης. Αν θέλει να τον απενεργοποιήσει, μπορεί να το κάνει με ένα του άγγιγμα και εκείνος θα επανέλθει ξανά την επόμενη φορά λειτουργίας της κάμερας.

Εν τέλει, η λειτουργία πρότασης είναι μία έξυπνη εφαρμογή της σειράς P20 που λειτουργεί με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι σε θέση όχι μόνο να αναγνωρίσει σκηνές και να κάνει προτάσεις βάσει αυτών, αλλά να εκμεταλλευτεί την τεχνολογία μηχανικής μάθησης έτσι ώστε να μάθει και να γίνει ακόμα καλύτερη συν τω χρόνω. Για παράδειγμα, ο έξυπνος βοηθός τεχνητής νοημοσύνης θα προτιμήσει να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία πορτρέτου για τη λήψη ενός πορτρέτου δίπλα σε ένα λουλούδι, αντί της λειτουργίας λουλουδιού.

AIS: Σταθεροποίηση εικόνας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Πολύ συχνά θα έχετε αναρωτηθεί, πού οφείλονται οι θολές φωτογραφίες; Η έκθεση μίας φωτογραφίας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως η ταχύτητα του κλείστρου, το μέγεθος του διαφράγματος και η ευαισθησία (ISO). Όλα τα παραπάνω έχουν άμεση επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που η ευαισθησία και το διάφραγμα είναι δεδομένα, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει την ταχύτητα του κλείστρου –οπότε με άλλα λόγια να επεκτείνει τον χρόνο έκθεσης- για να αποτυπώσει εικόνες με εφέ ίχνους φωτός. Στην περίπτωση όμως που η ταχύτητα του διαφράγματος δεν συμφωνεί με την ελάχιστη τιμή της –που για τα περισσότερα smartphones είναι της τάξης του 1/30 δευτερολέπτου- οι φωτογραφίες βγαίνουν θολές καθώς η κάμερα αδυνατεί να παραμείνει σταθερή.

 

Σε καταστάσεις καθορισμένης ευαισθησίας, όσο πιο στενό είναι το διάφραγμα, τόσο πιο ευρύ είναι το βάθος πεδίου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα φωτογραφίες πλούσιες σε λεπτομέρειες. Για να διασφαλίσουμε όμως πως περνά αρκετό φως στον αισθητήρα εικόνας, θα πρέπει να μειώσουμε την ταχύτητα του αισθητήρα.

Από τη στιγμή που σχεδόν όλες οι κάμερες στα smartphones έχουν καθορισμένο διάφραγμα, οι συσκευές σπάνια αυξάνουν το ISO ή τον χρόνο έκθεσης στις λήψεις τους αφότου μετρήσουν τα επίπεδα του φωτός σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Το πρώτο οφείλεται σε αδυναμία του hardware ενώ το δεύτερο αποδίδεται σε φυσικό περιορισμό των ανθρώπων, αποτελώντας στις περισσότερες περιπτώσεις τον «ένοχο» για τις χαμηλής ποιότητας φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το «ασταθές χέρι» κατά τη λήψη άλλωστε, αποτελεί κατά γενική ομολογία τον μεγαλύτερο εχθρό των νυχτεριών λήψεων.

Η σειρά P20 εφαρμόζει μία ολοκαίνουρια τεχνολογία ονόματι AIS (σταθεροποίηση εικόνας με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης ή AI Image Stabilization) στη λειτουργία νυχτερινών λήψεων, επιτρέποντας στους χρήστες να τραβήξουν εκπληκτικές φωτογραφίες επεκτείνοντας την έκθεση ακόμα και μέχρι και τα έξι δευτερόλεπτα, ενώ το κινητό εξακολουθεί να βρίσκεται στο χέρι του χρήστη. Χρησιμοποιεί τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσει κάθε στοιχείο της εικόνας, αναγνωρίζοντας σχήματα και περιγράμματα και εν τέλει προσφέροντας φωτογραφίες με χρόνο έκθεσης τεσσάρων δευτερολέπτων. Με τη βοήθεια των αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και των φίλτρων του έξυπνου βοηθού, το σύστημα είναι σε θέση να διορθώσει τις θολές ή κουνημένες λήψεις και να χαρίσει την τέλεια νυχτερινή λήψη. Είτε πρόκειται για την απόλυτη ερημιά, είτε για μια νυχτερινή αγορά που σφύζει από ζωή, η σειρά HUAWEI P20 προσφέρει εξαιρετικά ευκρινείς εικόνες, φέρνοντας την επανάσταση στη νυχτερινή φωτογραφία.

Σε ό,τι αφορά την εγγραφή βίντεο, η σειρά P20 εκμεταλλεύεται την τεχνολογία AIS προκειμένου να επιτύχει σταθεροποίηση έξι αξόνων, αποτρέποντας την καταστροφή ενός βίντεο από τυχόν κουνήματα.

Λειτουργία πορτρέτου με 3D εφέ φωτισμού

Mία ολοκαίνουρια λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες την προσθήκη 3D εφέ φωτισμού στα πορτρέτα τους, μέσω της χρήσης τρισδιάστατης μοντελοποίησης σε πραγματικό χρόνο για την εξομοίωση στουντιακού επιπέδου φωτισμού και πάντα βάσει των χαρακτηριστικών του προσώπου του χρήστη. Αμφότερες οι κάμερες της συσκευής υποστηρίζουν πλήθος διασκεδαστικών εφέ φωτισμού με τους χρήστες να έχουν τη δυνατότητα να τα προσαρμόσουν είτε κατά τη χρήση της κάμερας, είτε κατά την επεξεργασία της εικόνας.

Έξυπνος βοηθός φωτογραφίας

Όταν η συσκευή αντιληφθεί ότι μία φωτογραφία έχει οριζόντιο προσανατολισμό, η τεχνητή νοημοσύνη θα προτείνει στον χρήστη να περιστρέψει τη συσκευή. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει τα πρόσωπα μίας ομαδικής φωτογραφίας και να συστήσει τρόπους για την επίτευξη του βέλτιστου καδραρίσματος. Παράλληλα, χάρη στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και τις ικανότητες του επεξεργαστή Kirin 970, η σειρά P20 μπορεί να αναγνωρίσει διάφορα σενάρια και να βοηθήσει τους χρήστες ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα, η συσκευή μπορεί να βελτιστοποιήσει εστιασμένες εικόνες με κείμενο για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Ο λόγος στους ειδικούς

Θα κλείσουμε την περιήγησή μας στις φωτογραφικές αρετές του P20 Pro χρησιμοποιώντας τα λόγια του ίδιου του DxO: «Έχουμε συνηθίσει πλέον κάθε γενιά καμερών smartphone να είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη. Εξετάζοντας όμως τις εικόνες και τις δοκιμές του P20 Pro, φαίνεται πως η Huawei υπερπήδησε μια-δυο γενιές –τόσο καλά είναι τα αποτελέσματα. Η τριπλή κάμερα του P20 Pro είναι η μεγαλύτερη καινοτομία που έχουμε δει στη φορητή φωτογραφία εδώ και αρκετό καιρό και αλλάζει τα δεδομένα».