Η SiEBEN έχει εκπονήσει business plan επενδύσεων αξίας €5εκ για την επόμενη 3-ετία με στόχο τηνεπέκταση στις αγορές του εξωτερικού με τα προϊόντα της, αλλά και την εδραίωση της στην Ελλάδαως leader στο χώρο του CRM.

Ένα μέρος των χρημάτων το έχει ήδη εξασφαλίσει από τον Ιούλιο του 2017 μέσω ιδιωτών επενδυτών (angel investors), και τον Ιανουάριο του 2018 μέσω του ομίλου τηςTelefonica, η οποία επένδυσε με στόχο την προώθηση του προϊόντος Pobuca στις 23 χώρες που δραστηριοποιείται. Την Δευτέρα 23/04 η SiEBEN σύναψε στρατηγική συνεργασία με την Entersoft, μέσω της οποίας θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει το πλάνο της ολοκληρωμένα.

Η SiEBEN μεταβιβάζει στην Entersoft τη δραστηριότητά της στο Enterprise Mobility με το προϊόνPocketbiz. Στόχος της SiEBEN είναι η ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού με το μοντέλο του cloud και παράλληλα ανακοινώνει νέο field-sales automation software: το Pobuca Sales περικλείει την τεχνογνωσία της εταιρίας από το Pocketbiz, αλλά θα στοχεύει επιχειρήσεις μέχρι 50 εργαζομένουςσε Ελλάδα και εξωτερικό. Θα διατίθεται με το εμπορικό μοντέλο του cloud, όπου οι πελάτες θα μπορούν να το αγοράσουν με συνδρομητικό μοντέλο και αφού το δοκιμάσουν δωρεάν για 15 ημέρες.

Πέρα από το νέο Pobuca Sales, σημαντικές επενδύσεις έχουν προγραμματιστεί για τα υπόλοιπα προϊόντα της SiEBEN, το Pobuca Connect (νέο όνομα του Pobuca app), το Pobuca Loyalty (νέο όνομα του Marera) και το Microsoft Dynamics 365, όπου η SiEBEN υλοποιεί CRM καθετοποιήσεις για vertical industries.

Ο CEO της SiEBEN, Ισίδωρος Σιδερίδης δήλωσε: “Για να βγεις πετυχημένα στις αγορές του εξωτερικού πρέπει να είσαι στοχευμένος, όχι μόνο σε industries, αλλά και σε μέγεθος πελατών. Διακρίναμε διεθνώς ότι υπάρχει ένα κενό στα λογισμικά field-sales automation για τη μικρή αγορά και έχουμε πλέον αποκτήσει την τεχνογνωσία να απευθυνθούμε σε αυτό το κοινό με το μοντέλο του cloud. Πήραμε την απόφαση να παραχωρήσουμε στην Entersoft το Pocketbiz με το πελατολόγιο του, ώστε εμείς να επικεντρωθούμε στη νέα έκδοση cloud field-sales automation, το Pobuca Sales. Παράλληλα εξασφαλίζουμε στο πελατολόγιο του Pocketbiz την καλύτερη δυνατή διάδοχη κατάσταση, δεδομένου ότι η Entersoft είναι ξεκάθαρος πλέον leader της ελληνικής αγοράς στο χώρο του Enterprise mobility