Η Siemens παρουσίασε το συνεχώς βελτιούμενο χαρτοφυλάκιο της Digital Enterprise για την Industry 4.0, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. «Δημιουργήσαμε τις τεχνικές προϋποθέσεις γι’ αυτό το μετασχηματισμό με τη σειρά των συνεκτικών μας λύσεων.

Με την υλοποίηση των λύσεων της Digital Enterprise, οι χρήστες και οι πελάτες μπορούν τώρα να επωφεληθούν από το πλήρες δυναμικό της Industry 4.0», δήλωσε ο Klaus Helmrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG, στη συνέντευξη Τύπου για την Έκθεση Hannover Messe, στις 23 Απριλίου.

Στα 3,500 τ.μ. του Εκθεσιακού Χώρου 9, στο περίπτερο D35, η Siemens χρησιμοποίησε το σλόγκαν «Ψηφιακή Επιχείρηση– Εφαρμόστε τη τώρα!» για να δείξει πώς οι εταιρείες οποιουδήποτε μεγέθους μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χαρτοφυλάκιο της Digital Enterprise σε διάφορες βιομηχανίες για να εξασφαλίσουν πραγματικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. «Με τις προτάσεις μας για την Digital Enterprise, οι πελάτες μας ήδη επιτυγχάνουν μεγαλύτερη ευελιξία, πιο σύντομους χρόνους στην αγορά, υψηλότερη αποδοτικότητα και καλύτερη ποιότητα – και το επιτυγχάνουν αυτό κατά τη διάρκεια συνεχιζόμενων εργασιών. Έτσι, οι πελάτες μας βεβαιώνουν τα οφέλη και την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η Digital Enterpriseτης Siemens για τις διακριτές βιομηχανίες παραγωγής και μεταποίησης», δήλωσε ο Helmrich.

Η εστίαση εδώ αφορά στην περαιτέρω επέκταση των προτάσεων για την Digital Enterprise– με λύσεις που χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ευελιξία για το σχεδιασμό, τις διαδικασίες παραγωγής και τις δομές. Αυτό περιλαμβάνει λύσεις για ψηφιακά δίδυμα (digital twins), τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα για να δημιουργήσουν ένα ολιστικό εικονικό μοντέλο της αλυσίδας αξίας, μαζί με το παγκοσμίως κορυφαίο χαρτοφυλάκιο αυτοματισμών της Siemens, καθώς και το ανοιχτό IoT λειτουργικό σύστημα MindSphere που βασίζεται σε cloud. Η σύνδεση με το MindSphere είναι μία από τις θεμελιώδεις πτυχές των νέων επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται σε δεδομένα για τους πελάτες. «Με την ίδρυση του MindSphere World, έχουμε κάνει ένα ακόμα βήμα προς την περαιτέρω επέκταση του οικοσυστήματος γύρω από το MindSphere μαζί με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Για τους πελάτες μας, το λειτουργικό μας σύστημα IoT MindSphere παρέχει πρόσβαση σε νέες διαστάσεις συνδεσιμότητας και ανάλυσης δεδομένων. Επιπλέον, είμαι πολύ ικανοποιημένος που το Διοικητικό Συμβούλιο του MindSphere World έχει ήδη εγκρίνει τις αιτήσεις 16 νέων υποψηφίων που επιθυμούν να ενταχθούν στην ένωση», δήλωσε ο Helmrich.

Για την ανάπτυξη εφαρμογών στο cloud, η Siemens άνοιξε επίσης νέα μονοπάτια στην Έκθεση Hannover Messe, όπου – μαζί με τους πελάτες και τους εταίρους – η εταιρεία χρησιμοποίησε το MindSphere Lounge στο περίπτερό της για να παρουσιάσει τις τελευταίες εξελίξεις και εφαρμογές για το MindSphere 3.0. Επιπλέον, στο πλαίσιο του MindSphere Open Space Challenge, ανεξάρτητοι προγραμματιστές και νεοφυείς εταιρείες συνεργάστηκαν ανοιχτά για να προσεγγίσουν δημιουργικά νέες λύσεις πελατών και επιχειρηματικά μοντέλα βασισμένα στο MindSphere.

Στην Hannover Messe, η Siemens παρουσίασε επίσης την προσανατολισμένη στο μέλλον επέκταση των εφαρμογών που βασίζονται σε δεδομένα – για παράδειγμα με το concept του Siemens Industrial Edge, μια πρόταση για χρήση υπολογιστών αιχμής που επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από την εκτεταμένη λειτουργικότητα και τις υψηλότερες επιδόσεις στον χώρο παραγωγής, σε συνδυασμό με πλήρη έλεγχο των δεδομένων. Στον τομέα της βιομηχανίας μεταποίησης, η Siemens προσφέρει ένα άψογα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο, καθώς και μια εικονική αγορά – το Additive Manufacturing Network της Siemens. Εδώ, διαφορετικοί παίκτες – συμπεριλαμβανομένων των υπαρχόντων, καθώς και των δυνητικών χρηστών για λύσεις 3D εκτύπωσης – μπορούν να δημιουργήσουν και να ολοκληρώσουν επιχειρηματικές σχέσεις.

Στην εποχή της ψηφιοποίησης, η εξασφάλιση κατάλληλου επιπέδου ασφάλειας του κυβερνοχώρου αποτελεί προϋπόθεση για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων. Όσον αφορά την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για βιομηχανικές εφαρμογές και υποδομές, η Siemens συνεχίζει να οδηγεί τις εξελίξεις και – με βάση την έννοια της «υπεράσπισης σε βάθος» – η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται στον βιομηχανικό τομέα. Αυτό το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των δικτύων καθώς και την ακεραιότητα του συστήματος.

Στην έκθεση Hannover Messe 2018, η Siemens χρησιμοποίησε την αυτοκινητοβιομηχανία ως παράδειγμα για να δείξει πώς τόσο η ευελιξία στο σχεδιασμό όσο και η αποδοτικότητα στην κατασκευή οχημάτων μπορούν να επωφεληθούν από την ψηφιοποίηση. Το χαρτοφυλάκιο της Digital Enterprise προσφέρει τα μέσα που απαιτούνται για να αποκτηθούν αυτά τα οφέλη. Αυτό περιλαμβάνει τέτοιες πτυχές, όπως η πλήρης ενσωμάτωση των επιμέρους σταδίων παραγωγής και η καθιέρωση μιας ομοιόμορφης βάσης για τα δεδομένα – από το σχεδιασμό των αυτοκινήτων μέχρι τον προγραμματισμό της παραγωγής και μέχρι την πραγματική κατασκευή του αυτοκινήτου και την παροχή υπηρεσιών μετέπειτα. Αυτό ισχύει τόσο για την κατασκευή νέων μονάδων παραγωγής όσο και για την αναβάθμιση των υφιστάμενων εργοστασίων – ιδιαίτερα όσον αφορά την επέκταση του χαρτοφυλακίου, ώστε να συμπεριληφθούν ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της μεταποιητικής βιομηχανίας βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Για το σκοπό αυτό, η Siemens προσφέρει το απαιτούμενο χαρτοφυλάκιο λύσεων με ενσωματωμένο εξοπλισμό και λογισμικό, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να υλοποιήσουν την ψηφιοποίηση. Στο περίπτερο της Siemens, οι επισκέπτες της εμπορικής έκθεσης βίωσαν την εμπειρία του πώς ο πελάτης Dulux χρησιμοποιεί ήδη επιτυχώς το χαρτοφυλάκιο ψηφιακών λύσεων της Siemens στο πρώτο ψηφιακό εργοστάσιο βαφών. Ένα εικονικό μοντέλο του πραγματικού εργοστασίου – ένα λεγόμενο «ψηφιακό δίδυμο» – παρέχει σε εταιρείες που λειτουργούν εργοστάσια, όπως η Dulux αρκετή ευελιξία ώστε να αντιδρούν γρήγορα στις ταχέως μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της αγοράς, για παράδειγμα με την παραγωγή χρωμάτων σε μοντέρνα εποχιακά χρώματα ή σε μικρότερες παρτίδες.

Η αεροδιαστημική βιομηχανία θεωρείται ιδιαιτέρως προηγμένη όσον αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Η ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο μέσω σαφούς αύξησης της παραγωγικότητας, που μπορεί να επιτευχθεί από ένα υψηλότερο επίπεδο αυτοματισμού, σε συνδυασμό με την από άκρη σε άκρη ενοποίηση των ψηφιακών εργαλείων και των ροών εργασίας. Με το χαρτοφυλάκιο της Digital Enterpriseτης Siemens, οι μικρές και μεσαίες καθώς και οι μεγάλες επιχειρήσεις, μπορούν ήδη σήμερα να επιτύχουν αυτές τις βελτιώσεις για να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα διεθνώς. Η μεγαλύτερη ευελιξία καθιστά δυνατή την αποτελεσματική παραγωγή όλο και περισσότερων διαφοροποιημένων παραλλαγών του μοντέλου, ακόμη και όταν παράγονται σε μικρότερες ποσότητες. Στην Hannover Messe 2018, η Siemens χρησιμοποίησε συγκεκριμένα παραδείγματα για να επιδείξει αυτές τις δυνατότητες.