Η Epson στηρίζει, για ακόμη μια χρονιά, το θεσμό του Athens Science Festival, που γιορτάζει και προωθεί την Επιστήμη και την Καινοτομία και με τα πρωτοποριακά της προϊόντα προσφέρει στο κοινό του Φεστιβάλ αλληλοεπίδραση με επιστημονικές εφαρμογές και διά-δραση με καινοτόμες εφαρμογές.

Φέτος, το μήνυμα της διοργάνωσης είναι «Επιστήμη χωρίς σύνορα», επιβεβαιώνοντας πως η σύγχρονη επιστημονική έρευνα δεν περιορίζεται στα τεχνητά ή φυσικά σύνορα των χωρών, ούτε στα όρια μεταξύ των διάφορων επιστημονικών κλάδων και ειδικοτήτων, καθώς αφορά όλους τους πολίτες του κόσμου, είτε ασχολούνται με αυτήν, είτε απλώς επωφελούνται από τα επιτεύγματά της.

Από τις 24 έως τις 29 Απριλίου, οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες του Φεστιβάλ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε περισσότερα από 200 διαφορετικά δρώμενα: συναρπαστικές συζητήσεις με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές, εργαστήρια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και επιμορφωτικά παιχνίδια. Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo», το Βρετανικό Συμβούλιο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Ακόμη, οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν προβολές και πειράματα, όπως υποστηρίζονται από τα πρωτοποριακά προϊόντα της Epson σε ποικίλες θεματικές ενότητες, εργαστήρια και αίθουσες παρουσιάσεων. Η εταιρεία, προσανατολισμένη στην προώθηση νέων τεχνολογιών που απευθύνονται στο ευρύ κοινό και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα κάθε βαθμίδας, συμμετέχει στο Φεστιβάλ με προϊόντα που προάγουν αυτόν ακριβώς το σκοπό, όπως ο κορυφαίος βιντεοπροβολέας εγκατάστασης της σειράς EB-Z, ο οποίος τοποθετήθηκε στην κεντρική αίθουσα ομιλιών του Φεστιβάλ. Ο συγκεκριμένος βιντεοπροβολέας διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες προβολής, εντυπωσιακά επίπεδα φωτεινότητας και είναι ιδανικός για χρήση σε μεγάλους χώρους, χάρη στη μεγάλη προβαλλόμενη εικόνα του που προσελκύει το ενδιαφέρον του κοινού. Για ακόμη μια χρονιά, πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο οπτικοποιητής ELP-DC11 της Epson, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί από ερευνητικές ομάδες και επιστήμονες για εντυπωσιακά πειράματα που θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas, δήλωσε: «Η φετινή παρουσία της Epson στο Athens Science Festival 2018, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, σφραγίζει την εμπιστοσύνη και στήριξη που παρέχουμε αδιάλειπτα στην εξαιρετική αυτή διοργάνωση, ενώ αποδεικνύει τη σταθερή αξία των προϊόντων προβολής και οπτικοποίησης της εταιρείας στην προαγωγή της Επιστήμης και της Καινοτομίας.»

ELP-DC11

Ο οπτικοποιητής ELP-DC11 της Epson δίνει άλλη διάσταση στα οπτικά βοηθήματα υψηλής ποιότητας εικόνας. Διαθέτει κάμερα 5 MP, 10x ψηφιακό zoom, ρυθμό ανανέωσης 30fps και εμφανίζει τις εικόνες ομαλές, καθαρές και ζωντανές, ενώ η διδασκαλία παίρνει άλλη διάσταση με τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων, ηχητικών ή σημειώσεων στα βίντεο, δίνοντας στον εισηγητή τη δυνατότητα να παρουσιάσει και να καταγράψει αντικείμενα, σε εικόνα ή βίντεο, ενώ προσαρμόζοντας τον οπτικοποιητή σε μικροσκόπιο, το περιεχόμενο που επεξεργάζεται εμφανίζεται σε μεγάλο μέγεθος στην οθόνη υπολογιστή ή βιντεοπροβολέα.