Την υψηλότερη διάκριση απέσπασε η ESET στις κατηγορίες «Innovation», «Product», «Market» και «Overall Leader» στην έκθεση της Kuppinger Cole «Leadership Compass Enterprise Endpoint Security: Anti-Malware Solutions» για το 2018.

Στην ετήσια έκθεσή της, η Kuppinger Cole αξιολογεί τους βασικούς κατασκευαστές στην αγορά λύσεων Endpoint Security για επιχειρήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις λύσεις Anti-Malware. Στην έκθεση αυτή, η Kuppinger Cole κάνει αποτίμηση της λειτουργικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών, της καινοτομίας και του σχετικού μεριδίου αγοράς κάθε κατασκευαστή που αξιολογείται.

Στην κατηγορία «Innovation Leadership», η Kuppinger Cole αναγνωρίζει ως ηγέτες τους κατασκευαστές που αναπτύσσουν νέες τεχνολογίες και λειτουργίες για να ανιχνεύουν και να απομακρύνουν εξελιγμένο malware σε υπάρχοντα ή προσεχή προϊόντα. Η ESET απέσπασε θετικά σχόλια για τη δυνατότητα πολύπλευρης ανίχνευσης, που επιτρέπει τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των κινδύνων που απειλούν τις επιχειρήσεις. Η Kuppinger Cole σημειώνει επίσης ότι η ESET υπερέχει στον εντοπισμό επιθέσεων file-less malware, πολυμορφισμού και ransomware.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική η αναγνώριση των λύσεων ασφάλειας που προσφέρουμε στις επιχειρήσεις από την Kuppinger Cole» δήλωσε ο Juraj Malcho, Chief Technology Officer της ESET. «Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν έναν όλο και πιο εξελιγμένο εχθρό, που αναπτύσσει μια σειρά τεχνολογιών για να επιτίθεται σε δίκτυα και τερματικά. Στόχος της ESET είναι να προσφέρει τις καλύτερες λύσεις σε επιχειρήσεις, ώστε να εντοπίζουν και να προστατεύουν καλύτερα αυτά τα είδη επιθέσεων».

Η έκθεση αξιολογεί επίσης κάθε κατασκευαστή σύμφωνα με πέντε προεπιλεγμένα κριτήρια ασφάλειας, τα οποία είναι απαραίτητα σε όσους είναι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων σε οργανισμούς και επιχειρήσεις μεγάλου μεγέθους. Οι επιδόσεις της ESET χαρακτηρίστηκαν ως «strong positive» στις κατηγορίες «Functionality», «Integration» και «Usability» και ως «positive» στις κατηγορίες «Security» και «Interoperability». Η συγκεκριμένη κατάταξη αποτελεί αναγνώριση της εμπειρίας της ESET στην παροχή προηγμένων λύσεων ασφάλειας, που μπορούν να προσαρμοστούν στα μεγέθη και τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στην κατηγορία «Overall Leadership», τα τριάντα χρόνια εμπειρίας της ESET στην καταπολέμηση του malware και την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων ασφάλειας της εξασφάλισαν υψηλή θέση. Η Kuppinger Cole αναγνωρίζει τους «Overall Leaders» σύμφωνα με μια συνδυαστική αξιολόγηση των προϊόντων, της παρουσίας στην αγορά και των καινοτόμων κατηγοριών.

Η πλήρης έκθεση είναι διαθέσιμη εδώ.