Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο κάνουν λόγο για οριστική οριοθέτηση και διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της Altec Telecoms και την έναρξη της λειτουργίας της ως εταιρείας συμμετοχών, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο.


altecΤο Φθινόπωρο ξεκινά η νέα περίοδος για την Altec, καθώς μετατρέπεται σε εταιρεία συμμετοχών μετά την απόσχιση των δυο βασικών κλάδων της και την ίδρυση θυγατρικών εταιρειών.


Μέχρι τις αρχές Φθινοπώρου η Altec θα έχει μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών, με δύο 100% θυγατρικές, την Altec Software στον τομέα του λογισμικού και την Altec Integration στις ολοκληρωμένες λύσεις και στον Δημόσιο τομέα. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας η Altec Integration εμφανίζει σύνολο υποχρεώσεων 44,2 εκατ. ευρώ, τα τραπεζικά δάνειά της ανέρχονται στα 38,4 εκατ. ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές φθάνουν τα 5,47 εκατ. ευρώ. Πέρυσι η Altec Integration παρουσίασε πωλήσεις ύψους 35,77 εκατ. ευρώ Η Altec Software εμφανίζει σύνολο υποχρεώσεων 38,6 εκατ. ευρώ και τα τραπεζικά δάνειά της φτάνουν τα 38,1 εκατ. ευρώ. Η Altec Software παρουσίασε πέρισυ πωλήσεις 13,47 εκατ. ευρώ


Για τη μείωση των υποχρεώσεων της, η Altec πρόκειται να συνεισφέρει τα ακίνητα του ομίλου σε εταιρεία ειδικού σκοπού, με τις Τράπεζες να αναλαμβάνουν την αξιοποίησή τους. Η αποτίμηση των ακινήτων ανέρχεται στα 17 εκατ. ευρώ. Μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Altec, οι πιστώτριες τράπεζες στις οποίες ανήκουν η Αγροτική, η Γενική, η Eurobank, η Εθνική, η Εμπορική, η Αττικής, Κύπρου και Πειραιώς θα διαθέτουν ποσοστό 52%.


Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Altec Holdings Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος παραμένει ο Θανάσης Αθανασούλης, ενώ Αντιπρόεδρος ο Σπύρος Παμπουκίδης.


Οι συμμετοχές του Θανάση Αθανασούλη
στην Altec Telecoms είναι 30%,
στην Sysware Bulgaria 1%,
στην Μicroland Computers 18,8% και
στην Across 10%.


Ο Σπύρος Παμπουκίδης διατηρεί συμμετοχή 23,4% στην OTS και μέσω της Blue Value, την οποία ελέγχει κατά 80%, ποσοστό άνω του 60% στην εταιρεία Metropolis Πληροφορική.


Το αντικείμενο της Altec, μετά και την ολοκλήρωση της απόσχισης των κλάδων, αφορά σε συμμετοχές σε άλλες εταιρείες και στην παροχή διοικητικών υπηρεσιών προς τις θυγατρικές εταιρείες.