Τη δυνατότητα για δωρεάν και υψηλής ταχύτητας πρόσβαση στο διαδίκτυο προσέφερε η Υπ. Πολιτικής Αεροπορίας στους επισκέπτες του αερολιμένα της Κέρκυρας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνόδου των Υπ. Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.


lexis_logoΟι σχετικές υποδομές, αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο της απόφασής της για δωρεάν πρόσβαση του επιβατικού κοινού των κρατικών αεροδρομίων στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, 300 και πλέον δημοσιογράφοι και συνοδευτικό προσωπικό των αποστολών απ’ όλες τις χώρες των μελών του ΟΑΣΕ, που κάλυψαν τις εργασίες της συνόδου, είχαν τη δυνατότητα να συνδέονται ταυτόχρονα και σε υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο.


Το έργο στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο, που αφορούσε στη μελέτη, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, υλοποιήθηκε με πρωτοποριακές συσκευές WiFi, του αμερικανικού οίκου Xirrus (www.xirrus.com).


Χάρη στην πρωτοποριακή προσέγγιση και την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιεί, η Xirrus, προσφέρει διπλάσια εμβέλεια , 4 φορές μεγαλύτερη κάλυψη, 8 φορές ευρύτερο bandwidth και 14 φορές περισσότερο throughput ανά σημείο εγκατάστασης, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση WiFi της αγοράς.
Επιπλέον, χρησιμοποιεί 75% λιγότερες συσκευές, καλώδια, switch ports και χρόνο εγκατάστασης σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη λύση.


Η ίδια τεχνολογία ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο χρησιμοποιείται και σε ορισμένα άλλα κρατικά αεροδρόμια με υψηλή επιβατική κίνηση.

Η LEXIS Πληροφορική (www.lexis.gr), αντιπρόσωπος της Xirrus στην Ελλάδα είναι η μόνη εταιρεία που διενεργεί επιθεώρηση και δοκιμές για τη κάλυψη (εκδίδεται σχετικό διάγραμμα κάλυψης) του χώρου προς εγκατάσταση, χρησιμοποιώντας το ίδιο το προϊόν χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.