Η Canon Europe ανακοινώνει την απόκτηση έξι βραβείων από την Ένωση Τεχνικού Τύπου Εικόνας – TIPA (Technical Image Press Association). Η ΤΙΡΑ, μία από τις κορυφαίες ενώσεις φωτογραφικής απεικόνισης και Τύπου στον κόσμο, αντιπροσωπεύει 30 περιοδικά του κλάδου της φωτογραφίας από 15 χώρες σε πέντε ηπείρους.

Η Canon επιβραβεύθηκε για πρώτη φορά από την TIPA το 1991. Το 2018 σηματοδοτεί το 24ο έτος κατά το οποίο η εταιρεία έχει αναγνωριστεί για τις τεχνικές της καινοτομίες στον κλάδο της φωτογραφίας. Η επιτροπή των διακεκριμένων ειδικών της TIPA συνεδριάζει κάθε χρόνο για να συζητήσει τα πιο πρόσφατα προϊόντα απεικόνισης και να εξετάσει μια σειρά κριτηρίων, όπως η καινοτομία, η χρήση τεχνολογίας αιχμής, ο σχεδιασμός και η συνολική ποιότητα των προϊόντων, έτσι ώστε να επιλέξουν και να αναγνωρίσουν τα καλύτερα προϊόντα στο σύνολο του κλάδου.

Τέσσερις φωτογραφικές μηχανές Canon, ένας φακός και ένα παγκοσμίως πρωτοποριακό φλας έχουν αναγνωριστεί ως κορυφαία για φέτος και έχουν διακριθεί για την κάλυψη των διαφόρων απαιτήσεων λήψης εικόνων και παραγωγής βίντεο, για όλους τους τύπους πελατών και όλες τις τεχνικές δυνατότητες.

Στα παρακάτω προϊόντα έχουν απονεμηθεί οι διακρίσεις από την TIPA:

  • Καλύτερη μηχανήDSLR Enthusiast”: Canon EOS 200D
  • Καλύτερη φωτ. μηχανήFull-Frame DSLR Expert”: Canon EOS 6D Mark II
  • Καλύτερη φωτ. μηχανή “Mirrorless CSC Enthusiast”: Canon EOS M50
  • Καλύτερη φωτ. μηχανή “Professional Compact Camera”: Canon PowerShot G1X Mark III
  • Καλύτερη φωτογραφική καινοτομία: Canon Speedlite 470EXAI
  • Καλύτερος φακόςDSLR Prime Lens”: Canon EF 85mm f/1.4L IS USM

Ο Lee Bonniface, Marketing Director, Canon Europe δηλώνει: «Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που έχουμε αναγνωριστεί και διακριθεί με την απονομή έξι βραβείων TIPA. Αυτή η παγκόσμια αναγνώριση υπογραμμίζει τη συνεχή δέσμευση της Canon για τη δημιουργία κορυφαίων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες, τα ενδιαφέροντα και τις τεχνικές δυνατότητες των πελατών μας. Είμαστε αφοσιωμένοι στη συνεχή ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων, τα οποία εμπιστεύονται οι πελάτες μας, οι φωτογράφοι και οι κινηματογραφιστές σε όλο τον κόσμο, για να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να διηγούνται και να αποτυπώνουν αξέχαστες ιστορίες».

Τιμώντας τα βραβευθέντα προϊόντα της Canon, η κριτική επιτροπή της TIPA έκανε τις εξής αναφορές:

Καλύτερη φωτ. μηχανή DSLR Enthusiast”: Canon EOS 200D

Εάν το μέγεθος είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιλογή μιας φωτογραφικής μηχανής με εναλλάξιμους φακούς, τότε η EOS 200D της Canon δεν δίνει περιθώρια στις ανταγωνιστικές μηχανές mirrorless. Αυτή η πολύ προσιτή και εξαιρετικά συμπαγής φωτογραφική μηχανή DSLR, η οποία είναι διαθέσιμη σε μορφή kit με τον φακό EFS 18-55mm, ενσωματώνει τον αναβαθμισμένο αισθητήρα CMOS APSC 24,2 MP με σύστημα αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF. Με οπτικό σκόπευτρο και οθόνη αφής 3 ιντσών τύπου VariAngle, η EOS 200D παρέχει λήψεις έως και 5 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ένα σύστημα AF εννέα σημείων, popup φλας (καθώς και υποδοχή hotshoe), εύκολο διαμοιρασμό σε sites κοινωνικών μέσων με ενσωματωμένες λειτουργίες WiFi, NFC και Bluetooth. Χάρη στη δυνατότητα λήψης αρχείων JPEG και RAW και βίντεο 1080/60p, η μηχανή προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες AF, έκθεσης, σκηνής και αυτόματου bracketing.

Καλυτερη φωτ. μηχανή Full-Frame DSLR Expert”: Canon EOS 6D Mark II

H fullframe EOS 6D Mark II αποτελεί μια πλήρη δυνατοτήτων μηχανή DSLR με πλούσια χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε λάτρεις της φωτογραφίας, καθώς και σε επαγγελματίες που επιζητούν ένα δεύτερο συμπαγές και ελαφρύ σώμα, το οποίο περιλαμβάνει έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα 26,2MP με τεχνολογία Dual Pixel CMOS AF, που βοηθά στην αυτόματη εστίαση κατά τη διάρκεια της ζωντανής προβολής και της λήψης ταινιών. Η μηχανή διαθέτει εύρος ευαισθησίας ISO 100-40.000, επεκτάσιμο μέχρι και το ISO 25.600 όταν πραγματοποιείται λήψη βίντεο Full HD 60p. Ο ρυθμός αλλεπάλληλων λήψεων φτάνει μέχρι και τα 6,5 fps όταν χρησιμοποιείται ο οπτικός ανιχνευτής και 4 fps όταν χρησιμοποιείται η οθόνη αφής LCD 3 ιντσών, η οποία είναι πλήρως αρθρωτή. Η EOS 6D Mark II διαθέτει πολλές επιλογές συνδεσιμότητας, με WiFi, NFC και Bluetooth, καθώς και ενσωματωμένο GPS. Η εστίαση είναι γρήγορη και αξιόπιστη, χάρη στα 45 σημεία διασταυρούμενων θέσεων AF του οπτικού σκοπεύτρου.

Καλύτερη φωτ. μηχανή “Mirrorless CSC Enthusiast”: Canon EOS M50

Με δυνατότητα λήψης 4K βίντεο σε μια εισαγωγική φωτογραφική μηχανή, η οποία προσφέρει εύκολη μετάβαση από ένα smartphone σε μια «πραγματική» κάμερα με όλες τις προοπτικές δημιουργικής κινηματογράφησης που η συγκεκριμένη δυνατότητα συνεπάγεται, η Canon EOS M50 παρέχει αισθητήρα APSC CMOS 24,1MP, με βελτιωμένη λειτουργία αυτόματης εστίασης Dual Pixel και ενσωματωμένο EVF. Η M50 προσφέρει ποιοτικές εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μπορεί να καταγράψει βίντεο 4K, καθώς και HD σε 120p. Το σώμα είναι μικρό και ελαφρύ, με οθόνη αφής VariAngle. Όταν πρόκειται για κοινή χρήση και συνδεσιμότητα, ένα σημαντικό κίνητρο για φωτογράφους που χρησιμοποιούν smartphone για να κάνουν τη μετάβασή τους, η EOS M50 διαθέτει WiFi, NFC και Bluetooth, καθώς και τη δυνατότητα αυτόματης μεταφοράς εικόνων σε ένα smartphone κατά τη λήψη τους.

Καλύτερη φωτ. μηχανήProfessional Compact Camera”: Canon G1X Mark III

Πρόκειται για μια compact μηχανή για τους επαγγελματίες, αλλά και τους ενθουσιώδες ερασιτέχνες: οι επαγγελματίες και οι προηγμένοι φωτογράφοι συχνά αναζητούν μια “δεύτερη κάμερα” που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους αναφορικά με την ποιότητα. Παράλληλα η μηχανή είναι ελαφριά, εύκολη στη μεταφορά και ιδανική για ταξίδια. Η G1X Mark III πληροί αυτά τα κριτήρια με έναν αισθητήρα CMOS APSC των 24,2 Mp με Dual Pixel CMOS AF, μια οθόνη αφής 3 ιντσών VariAngle, ένα οπτικό σκόπευτρο OLED EVF 2,36 εκατομμυρίων σημείων, βίντεο Full HD, οπτική σταθεροποίηση εικόνας και ενσωματωμένο φακό 2472mm (ισοδύναμο με φιλμ 35mm) φακό. Η κάμερα μπορεί να αποδώσει ρυθμό λήψης έως 7 fps, το εύρος ISO είναι 100-25.600, ενώ το σώμα είναι ανθεκτικό τόσο στη σκόνη όσο και στην υγρασία. Η δυνατότητα φόρτισης USB προσθέτει έναν άλλο ευέλικτο παράγοντα ευκολίας για τους φωτογράφους εν κινήσει.

Καλύτερη φωτογραφική καινοτομία: Canon Speedlite 470EXAI

Το φλας Canon Speedlite 470EXAI περιστρέφεται αυτόματα για να δημιουργήσει μια βέλτιστη γωνία αναπήδησης του φωτός για τον καλύτερο φωτισμό πορτραίτου, χρησιμοποιώντας μια δοκιμαστική ριπή φλας για να υπολογίσει αρχικά την απόσταση μεταξύ φλας και υποκειμένου, κατόπιν την απόσταση από την οροφή και τελικά μετακινεί τη γωνία του φλας στην σωστή θέση. Αυτή η μετατόπιση προσαρμόζεται στην κάθετη ή οριζόντια θέση της φωτογραφικής μηχανής και περιλαμβάνει υποβοήθηση της αυτόματης εστίασης με κάλυψη από εστιακά μήκη 14 mm και 24 mm έως 105 mm. Συνολικά, το Speedlite αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την υποβοήθηση των αρχάριων για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων και μπορεί επίσης να υιοθετηθεί από τους φωτογράφους γάμου και εκδηλώσεων ως ένα πρόσθετο εργαλείο.

Καλύτερος φακόςDSLR Prime Lens”: Canon EF85mm f/1.4L IS USM

Ένας γρήγορος, ευέλικτος επαγγελματικός φακός με σταθεροποίηση εικόνας, ιδανικός για στούντιο και πορτραίτο θέσης, αυθόρμητη φωτογραφία και λήψεις στη φύση. Ο EF 85mm f / 1.4L είναι ο πρώτος prime φακός της σειράς Canon L που ενσωματώνει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, που προσφέρει έως και 4-stop αντιστάθμισης, γεγονός που προσθέτει τη δυνατότητα χαμηλής φωτεινότητας στη λήψη εικόνων με ελεύθερο χέρι. Αυτός ο ανθεκτικός στη σκόνη και το νερό φακός έχει κυκλικό διάφραγμα 9 λεπίδων για όμορφα εφέ bokeh, ειδικά όταν χρησιμοποιεί την ελάχιστη απόσταση εστίασης 0,85 μ. σε μεγάλα ανοίγματα διαφράγματος. Η λειτουργία AF είναι γρήγορη και ανταποκρίνεται ταχύτατα χάρη στην τεχνολογία “Ring USM” και την εστίαση σε γκρουπ υποβάθρου. Ο φακός αποτελείται από 14 στοιχεία σε 10 ομάδες και προσφέρει ευκρίνεια από γωνία σε γωνία, υποβοηθούμενη από ασφαιρικό φακό από χυτό γυαλί και τεχνολογία αντι-ανακλαστικής επίστρωσης της Canon.

Η τελετή απονομής των Διεθνών Βραβείων TIPA 2018 θα διεξαχθεί στην Photokina, στην Κολωνία της Γερμανίας την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018.