Η ESET αναγνωρίστηκε πρόσφατα από δύο ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών λογισμικού antimalware για τις επιδόσεις της. Αξιολογώντας λύσεις της ESET τόσο για χρήστες Windows όσο και για χρήστες Mac, και οι δύο οργανισμοί αναφέρθηκαν στο χαμηλό ποσοστό false positives που καταγράφηκε και την ελάχιστη κατανάλωση πόρων.

Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πόσο σημαντικές είναι οι ανεξάρτητες δοκιμές σε λογισμικό antimalware στη βιομηχανία του κυβερνοχώρου, δεδομένου ότι διασφαλίζουν ότι οι λύσεις ασφάλειας ανταποκρίνονται σε όσα υπόσχονται.

Πρώτη θέση στη λύση ESET Internet Security στα βραβεία AV-Comparatives

Κάθε χρόνο, ο οργανισμός AVComparatives αξιολογεί τις καλύτερες λύσεις IT ασφάλειας και απονέμει «Gold», «Silver» και «Bronze» βραβείο σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες, δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα μίας σειράς δοκιμών που έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο έτος. Φέτος, οι υπεύθυνοι των δοκιμών εντυπωσιάστηκαν από τις επιδόσεις της ESET και της απένειμαν το χρυσό βραβείο στις κατηγορίες «Performance» και «False Positive».

Στις δοκιμές του οργανισμού AV, οι επιδόσεις σε επίπεδο αξιοπιστίας είναι εξίσου σημαντικές με αυτές της ανίχνευσης. Ένα και μόνο false positive μπορεί να απαιτήσει τεράστιους πόρους από τους μηχανικούς και τις ομάδες υποστήριξης για την επίλυση των ζητημάτων. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια δεδομένων ή να θέσει το σύστημα σε κατάσταση μη διαθεσιμότητας. Για το λόγο αυτό, η ESET δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο να δίνει σωστά αποτελέσματα false positives. Μετά από διεξοδικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια του έτους, ο οργανισμός AVComparatives επιβεβαίωσε ότι η ESET εμφάνισε μηδενικά false alarms σε όλες τις δοκιμές του 2017. Αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να κάνει καμία άλλη λύση ασφάλειας και κατά συνέπεια η ESET έλαβε το χρυσό βραβείο.

Η λύση ESET Internet Security αναγνωρίστηκε επίσης – μετά από δύο δοκιμές κατά τη διάρκεια του έτους – για τη χαμηλή επίπτωσή της στην απόδοση του συστήματος κατά τη διεξαγωγή εργασιών – για άλλη μια φορά παίρνοντας το βραβείο Gold σε αυτή την κατηγορία. Ο οργανισμός AV-Comparatives σχολίασε ότι βρήκε την λύση «πολύ εύκολη στη χρήση, χάρη στο εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας του χρήστη και το αυτορυθμιζόμενο firewall». Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην Έκθεση «AV Comparatives 2017 Summary Report».

«Άψογη προστασία» από τη λύση ESET Endpoint Security για macOS

Οι χρήστες Mac αποτελούν όλο και περισσότερο στόχους των χάκερ. Το malware αναπτύσσεται σημαντικά, ακόμη και σε macOS, και οι ειδικοί της βιομηχανίας παρατηρούν αύξηση των Advanced Persistant Threats ενάντια σε Mac στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Με την ασφάλεια να τους αφορά όλο και περισσότερο, οι χρήστες Mac αναζητούν λύσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους χωρίς να διακυβεύεται η απόδοση του συστήματος. Όταν το ινστιτούτο AVTEST αξιολόγησε τη λύση ESET Endpoint Security για macOS, αποδείχθηκε με σαφήνεια ότι η λύση ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών Mac.

Μεταξύ των λύσεων που δοκιμάστηκαν για εταιρικούς χρήστες, η ESET πέτυχε τέλεια ανίχνευση – εντοπίζοντας και μπλοκάροντας και τις 514 απειλές macOS. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι των δοκιμών εντυπωσιάστηκαν από το χαμηλό ποσοστό false positives της ESET και τη συμπεριφορά της απέναντι σε «δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές» (PUAs), καθώς η ESET φιλτράρει περίπου 700 PUA μεταξύ 98 και 100%. Συνολικά, ο οργανισμός AVTEST παρατήρησε ότι η προστασία που παρέχεται από την ESET είναι «άψογη». Διαβάστε περισσότερα στη σχετική έκθεση: «Put to the Test: Antivirus Solutions for MacOS Sierra».

Βρείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις πολυβραβευμένες λύσεις της ESET.