Η LG Electronics (LG) έλαβε 21 τιμητικές διακρίσεις στα φετινά Red Dot Design Awards, ένα από τα τρία κορυφαία βραβεία σχεδίασης παγκοσμίως μαζί με τα iF Design Awards και τα IDEA (International Design Excellence Awards).

Από τα προϊόντα που αναγνωρίστηκαν, δύο LG προϊόντα που έλαβαν υψηλή διάκριση με το ‘Best of the Best Honors’ ήταν το premium Signature Kitchen Suite Pro Range oven και ο προβολέας LG CineBeam Laser 4K – τα οποία κρίθηκαν μεταξύ των καλύτερων 5.300 προϊόντων εξαιρετικού σχεδιασμού από 59 χώρες.

Ο σχεδιασμός της ηλεκτρικής κουζίνας Signature Suite Pro Range αναγνωρίστηκε από την κριτική επιτροπή Red Dot για τις εργονομικές λεπτομέρειες σχεδίασης όπως η διασύνδεση του πίνακα ελέγχου και η άνετη λαβή. Ο φούρνος επαναφέρει την εποχή κατά την οποία η προετοιμασία των γευμάτων αποτελούσε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ζωής των οικογενειών. Η πρώτη σειρά προϊόντων στην αγορά διαθέτει ενσωματωμένο το ηλεκτρικό σκεύος μαγειρέματος sous vide, επαγωγική εστία και φυσικό αέριο, δυνατότητα Wi-Fi που υποστηρίζεται από την τεχνολογία SmartThinQ® της LG και την ανοιχτή πλατφόρμα που επιτρέπει την εύκολη λειτουργία από απόσταση με δωρεάν εφαρμογή διαθέσιμη για Android και iOS.

Επιπλέον, ο επόμενος νικητής της LG για το βραβείο ‘Best of the Best’ είναι ένα από τα κορυφαία προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας στην αγορά σήμερα. Ο προβολέας LG CineBeam Laser 4K διαθέτει ιδανικό μέγεθος για εύκολη μεταφορά και καινοτόμο σχήμα Ι, επιτρέποντας την άψογη προβολή εικόνων είτε είναι τοποθετημένος στο πάτωμα, στον τοίχο είτε κρέμεται από την οροφή. Η βολική λαβή και το χαρακτηριστικό Auto Cord ολοκληρώνουν τον κομψό και προσεγμένο σχεδιασμό, προτρέποντας τους κριτές να θαυμάσουν την ισορροπία του προϊόντος ανάμεσα στην αισθητική και την ευκολία και «έναν σχεδιασμό διαφορετικό σε σχέση με άλλους προβολείς».

Η LG έλαβε 19 ακόμα διακρίσεις από την Red Dot, για πολλές συσκευές όπως το ψυγείο Signature Kitchen Suite, την ηλεκτρική σκούπα Code Zero R9 robot και τον ιονιστή. Η LG ξεχώρισε και για τα προϊόντα οικιακής ψυχαγωγίας όπως η LG SIGNATURE OLED TV, οι κορυφαίες οθόνες UltraWide καθώς και για τα κορυφαία smartphone G6 και V30. Το ‘σκοτεινό’ αλλά εντυπωσιακό LG σύστημα οικιακής φροντίδας Pra.L αλλά και ο φωτογραφικός εκτυπωτής απέσπασαν επίσης εξαιρετικές κριτικές.

«Αυτές οι βραβεύσεις αποτελούν αναγνώριση της υψηλής και εκτός ανταγωνισμού σχεδίασης της LG», δήλωσε ο Noh Chang-ho, Επικεφαλής Corporate Design της LG Electronics. «Η δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην ουσία των προϊόντων LG για να πετύχουμε την εις βάθος κατανόηση των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών μας».