Τη νέα έκδοση του protothema.gr παρουσίασαν το «Πρώτο Θέμα» και η Atcom, με το site να επανασυστήνεται στο ψηφιακό κοινό του με νέο design και τεχνολογικές δυνατότητες που αναβαθμίζουν συνολικά την εμπειρία του χρήστη.

Σε ένα πλήρως responsive περιβάλλον πλοήγησης, o αναγνώστης έρχεται απόλυτα στο επίκεντρο, λαμβάνοντας εύκολα και άμεσα ενημέρωση για τις ειδήσεις που τον απασχολούν από όλες τις συσκευές, με πρόσβαση στο σύνολο των κατηγοριών ενημέρωσης από τη homepage. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ειδική μελέτη για την τοποθέτηση των διαφημιστικών banner και την προσαρμογή τους ανά συσκευή, με στόχο την κάλλιστη αφομοίωσή τους στο design και απόδοσή τους για τους διαφημιζόμενους πελάτες.

Ειδικό βάρος στη διαδικασία μελέτης και υλοποίησης είχε η διασφάλιση της βέλτιστης απόδοσης και ταχύτητας της σελίδας. Παρόλη την ύπαρξη προηγούμενης τεχνολογικής υποδομής, πραγματοποιήθηκε ολικός επαναπρογραμματισμός και μετάβαση στην τελευταία έκδοση της βραβευμένης πλατφόρμας διαχείρισης περιεχομένου της ATCOM, Netvolution 5.5 με στόχο την ενσωμάτωση του συνόλου των πρωτοποριακών χαρακτηριστικών της έκδοσης, όπως το Page Editor, και δυνατότητα περαιτέρω προσθηκών στο άμεσο μέλλον.

Με αφορμή την νέα έκδοση ο Γιάννης Κορρές, R&D Director της ΑΤCOM, σχολίασε σχετικά: «To Page Editor, το πιο δυνατό functionality της τελευταίας έκδοσης (5.5) του Netvolution, αναπτύχθηκε από το τμήμα R&D της ATCOM για να απαντήσει στην ουσία της εργασιακής ανάγκης κάθε digital publisher για εύχρηστη, γρήγορη και διασυνδεδεμένη έκδοση περιεχομένου. Επιτρέποντας τη διαρρύθμιση του περιεχομένου μιας σελίδας μέσα από πλήθος διαθέσιμων παραλλαγών, το Page Editor δίνει τη δυνατότητα στο διαχειριστή να οπτικοποιεί τις αλλαγές καθώς τις εκτελεί, μειώνοντας δραματικά το χρόνο έκδοσης του περιεχομένου. Το Netvolution είναι από τα λίγα CMS παγκοσμίως που παρέχουν αυτή τη δυνατότητα, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ένα 100% ATCOM προϊόν υποστηρίζει τόσο αποτελεσματικά το περιεχόμενο που φτάνει στις οθόνες των εκατομμυρίων αναγνωστών του Πρώτου Θέματος.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με έργο πατήστε εδώ.