Η Canon Europe ανακοίνωσε πρόσφατα την κορυφαία της κάμερα, Cinema EOS C700 FF. Χάρη στον πρόσφατα ανεπτυγμένο, νέας γενιάς αισθητήρα CMOS 38,1 mm x 20,1 mm της Canon, η κάμερα είναι ικανή να καταγράφει σε ανάλυση έως και 5,9K, προσφέροντας απόλυτη δημιουργική ελευθερία και ποιότητα.

Η EOS C700 FF υποστηρίζει επίσης εγγραφή πολλαπλών φορμά, λήψη με EF, PL και αναμορφικούς φακούς. Με την χρήση των φακών EF της Canon, η C700 FF υποστηρίζει το πρωτοποριακό σύστημα αυτόματης εστίασης (AF) της Canon, την τεχνολογία αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS AF, η οποία είναι ιδανική για λήψη σε λειτουργία full frame.

Νέα τεχνολογία και καταστάσεις λειτουργίας αισθητήρα, και νέα φορμά εγγραφής

Ο πρόσφατα ανεπτυγμένος αισθητήρας CMOS 38,1mm x 20,1mm, σχεδιασμένος για high-end παραγωγές, επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να αποτυπώνουν κινηματογραφικές εικόνες με πρωτοφανή χαμηλό οπτικό θόρυβο, φυσικούς τόνους δέρματος, μικρού βάθους πεδίο και ευρείας εμβέλειας ορατότητα που υπερβαίνει τα 15 στοπ σε δυναμική εμβέλεια. Αυτό παρέχει ελευθερία και ευελιξία στην τονική επεξεργασία και στο στάδιο postprocessing, καθώς επίσης και στη λήψη εικόνων HDR. Ο πρόσφατα σχεδιασμένος αισθητήρας επιτρέπει στον χρήστη να εξερευνήσει διαφορετικές καταστάσεις λειτουργίας, μεταξύ των οποίων η λειτουργία σε πλήρες καρέ (full frame), Super 35mm και Super 16mm. Επιτρέπει επίσης ηχογράφηση σε μια ευρεία γκάμα ευέλικτων μορφών εγγραφής όπως η ProRes, XF-AVC (εσωτερικά σε κάρτες τύπου CFast), αλλά και στο ειδικό φορμά Cinema RAW της Canon.

Με τη χρήση του ειδικού CODEX CDX-36150, η EOS C700 FF μπορεί να καταγράψει εικόνα ανάλυσης 5,9k 12/10-bit RAW, με διαθέσιμες επιλογές 12-bit 4K και 2K RAW, καθώς και λήψη ProRes 4K. Για λήψη με υψηλό ρυθμό καρέ, η EOS C700 FF μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες με ρυθμό έως 60fps (5.9K), 72fps (με κροπάρισμα σε 4K) και μέχρι 168fps (κροπάρισμα σε 2K). Με την αξιοποίηση της δυνατότητας επεξεργασίας με υπερ-δειγματοληψίας 5,9K, η κάμερα είναι σε θέση να παρέχει υψηλότερη ποιότητα εικόνας 4K και 2K με μειωμένο φαινόμενο moiré και μειωμένο οπτικό θόρυβο.

Επιλογές φακού και σχεδιασμός

Η C700 FF είναι διαθέσιμη τόσο με τη μορφή EF lock όσο και PL mount, και είναι συμβατή με τις εκτεταμένες σειρές φακών EF και Cinema. Χάρη στο κάθετο μέγεθος αισθητήρα 20,1 mm, η C700 FF επιτρέπει επίσης στους χρήστες να βιντεοσκοπούν με αναμορφικούς φακούς. Χρησιμοποιώντας το σύστημα φακών Canon EF, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από το πλήρες μέγεθος του αισθητήρα κατά τη λήψη, καθώς και από τον καινοτόμο μηχανισμό αυτόματης εστίασης Dual Pixel CMOS της Canon, ο οποίος εξασφαλίζει την εστίαση με το «κλείδωμα» και τη συνεχή παρακολούθηση ενός κινούμενου αντικειμένου, κάτι το οποίο είναι κρίσιμης σημασίας σε λήψεις υψηλότερων αναλύσεων.

Η EOS C700 FF είναι επίσης συμβατή με τα υπάρχοντα αξεσουάρ της Canon EOS C700, όπως το σκόπευτρο EVF-V70, τον προσαρμογέα βάσης MO-4E / MO-4P B4 και τη μονάδα τηλεχειρισμού OU-700.

Βασικά χαρακτηριστικά Canon EOS C700 FF

  • Αισθητήρας CMOS full frame ανάλυσης 5,9Κ
  • Δυναμική εμβέλεια 15 στοπ
  • Διαφορετικές καταστάσεις λειτουργίας αισθητήρα, όπως Full Frame, Super 35mm και Super 16mm
  • Ακριβές και αξιόπιστο σύστημα Dual Pixel CMOS AF με σύστημα φακών Canon EF
  • Υποστηρίζει πολλαπλά φορμά εγγραφής, συμπεριλαμβανομένων των Canon Cinema RAW, ProRes και XF-AVC