Μεγάλο ρόλο παίζει για τη Nokia η ύπαρξη GPS στα κινητά της

Nokia logoΣημαντικές βλέψεις για το μέλλον έχει η Nokia, καθώς σκοπεύει μέσα στη περίοδο 2010-2012 τα μισά κινητά τηλέφωνα που θα δημιουργήσει να είναι με ενσωματωμένο GPS. Οι ιθύνοντες της φιλανδικής εταιρείας, έχουν ενσωματώσει στο σχέδιο στρατηγικής τους το συγκεκριμένο στοιχείο, καθώς η μέχρι τώρα πορεία δείχνει ότι ολοένα και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν τον συνδυασμό κινητού και πλοηγού.

Η γνωστή εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος σε αυτόν τον τομέα, κάτι που γίνεται πλήρως κατανοητό από τη συνεχή αναβάθμιση που πραγματοποιεί στους χάρτες-οδηγούς (Nokia maps) της. Οι συγκεκριμένοι χάρτες ξεκίνησαν στις αρχές του 2006, και πλέον η Nokia φροντίζει να δίνει την ανανεωμένη έκδοση τους σε πραγματικό χρόνο σε όλους τους χρήστες.

Η εύρεση της περιοχής, αλλά και η διαδρομή είναι κάτι που κάνει τη ζωή όλων πιο εύκολη, και σίγουρα δεν θα σταματήσει να είναι αναγκαίο γεγονός. Επίσης, αναμένεται η νέα έκδοση 2.0 των χαρτών μέσα στη διάρκεια αυτού του μήνα. Πλέον, τα κινητά με GPS και ενσωματωμένο WiFi θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις κεραίες των κινητών, προκειμένου να δίνουν άμεσα το στίγμα του αναζητούμενου σημείου πάνω στον χάρτη.