Η Cardlink πρωτοπορεί και πάλι εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή πληρωμών. Σήμερα, ανακοινώνει ότι διαθέτει μία από τις ελάχιστες πιστοποιημένες πλατφόρμες στον κόσμο που υποστηρίζουν πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου, αξιοποιώντας την τεχνολογία Tokenization.

Χάρη στη νέα πλατφόρμα της Cardlink, οι ανέπαφες συναλλαγές ολοκληρώνονται με απόλυτη ασφάλεια, χωρίς να διακινούνται τα πραγματικά δεδομένα της κάρτας. Η διακίνηση γίνεται μέσω της χρήσης άυλων καρτών (tokens), οι οποίες παράγονται αυτόματα από τα συστήματα Tokenization της Cardlink και αποθηκεύονται κρυπτογραφημένες στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη. Η νέα πλατφόρμα της Cardlink φέρει την πιστοποίηση των τριών Σχημάτων Πληρωμών (Visa, MasterCard, American Express) και δίνει τη δυνατότητα στους εκδότες καρτών να προσφέρουν στους πελάτες τους ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

H πρώτη ολοκληρωμένη mobile εφαρμογή στην ελληνική αγορά που χρησιμοποιεί την ανωτέρω τεχνολογία και προσφέρει μία σύγχρονη εμπειρία πληρωμών σε ένα απόλυτα ασφαλές και εύχρηστο περιβάλλον, είναι το my Alpha wallet με Tapn Pay της Alpha Bank. Μέσα από την καινοτόμο αυτή υπηρεσία, oι κάτοχοι καρτών εκδόσεως Alpha Bank μπορούν να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό τους τηλέφωνο, με όλες τις κάρτες της Τράπεζας (χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες), από οποιοδήποτε Σχήμα Πληρωμών (Visa, MasterCard, American Express) και σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο.

H Cardlink υποστηρίζει την παροχή και την ανανέωση των tokens που χρησιμοποιούνται στο εφαρμογή my Alpha wallet και επίσης μεταφράζει τα tokens στους αριθμούς καρτών σε πραγματικό χρόνο.

Η πλατφόρμα Tokenization της Cardlink διατίθεται σε οποιαδήποτε Τράπεζα ή άλλη επιχείρηση, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, επιθυμεί να προσφέρει ασφαλείς και ολοκληρωμένες λύσεις πληρωμών στους πελάτες της, μέσω φορητών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα Android ή wearables με δυνατότητα NFC. Η ίδια τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για άλλους τρόπους πληρωμής, όπως πληρωμές εντός εφαρμογών (inapp payments) ή μέσω συσκευών όπου απαιτείται η χρήση ασφαλούς token αντί κάρτας.

Ο Κωνσταντίνος Κουκούτσης, Διευθυντής Technology and Store Services της Cardlink, δήλωσε: «Η νέα εποχή πληρωμών είναι εδώ. Προχωρήσαμε σε μια άκρως σημαντική επένδυση, κατασκευάζοντας μια από τις ελάχιστες στον κόσμο πιστοποιημένες πλατφόρμες για την υποστήριξη πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το σημαντικό αυτό ορόσημο. Τα κινητά μας τηλέφωνα αποτελούν μέρος της ζωής μας, φωτογραφίζουμε και βιντεοσκοπούμε, αναζητούμε πληροφορίες στο διαδίκτυο και

χρησιμοποιούμε μια σειρά από εφαρμογές. Τώρα, θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε και για ασφαλείς ανέπαφες πληρωμές, πλησιάζοντας απλώς ένα τερματικό, όπως έχουμε συνηθίσει με μία ανέπαφη κάρτα. Σε λίγα χρόνια οι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών θα

γίνουν κι αυτές μέρος της καθημερινότητάς μας ενώ, σταδιακά, θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές πληρωμές με κάρτες ή μετρητά.»