Μια από τις πιο επιθετικές παρουσιάσεις που έχουμε δει στον κλάδο προηγήθηκε μιας lifestyle glamorous φιέστας στο Παρίσι, περνώντας εμφατικά το μήνυμα σε Samsung και Apple πως πρέπει να… ιδρώσουν πια τη φανέλα του πρωταθλητισμού!

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η παρουσίαση στο Grand Palais.

Η παρουσίαση των νέων P20 και P20 Pro στο Grand Palais στο Παρίσι ήταν εξίσου… grande με την επιλογή του επιβλητικού χώρου. Τα είχε όλα σε υπερθετικό βαθμό: τις συνεχείς αναφορές στον ανταγωνισμό, την έντονη φιλοδοξία, την εταιρική υπερηφάνεια και τον ενθουσιασμό των στελεχών για το πραγματικά εντυπωσιακό προϊόν τους. Ακόμα και η οργάνωση του event έδειξε θεαματική βελτίωση σε σχέση με τα αντίστοιχα του παρελθόντος, γεγονός που μαρτυρά πως ο κινέζικος κολοσσός ωριμάζει και είναι πλέον έτοιμος να χτυπήσει ευθέως τις Samsung και Apple.

Σε μια βιομηχανία που κατηγορούσε συνεχώς τη Huawei για μιμιτισμό, η εταιρεία απάντησε με μια κάμερα smartphone που πλέον ηγείται αντί να ακολουθεί, προκαλώντας ευθέως τους καλοθελητές να την αντιγράψουν. Μοναδική παραφωνία κατά τη γνώμη μας στο «ηγετικό» προφίλ που προσπαθεί να χτίσει η σειρά P20 ήταν το «notch», η εσοχή για την selfie cam που έχει το Apple iPhone X και μιμούνται και τα P20, P20 Pro. Προς υπεράσπισή της βέβαια να επισημάνουμε πως ουκ ολίγα κινητά έσπευσαν να αντιγράψουν το σχεδιαστικό και αισθητικό «έγκλημα» του notch, καθώς αρκετοί καταναλωτές το θεωρούν εντυπωσιακό στην εμφάνιση (προφανώς δεν συγκαταλεγόμαστε σε αυτούς, αλλά περί ορέξεως…). Τουλάχιστον, η Huawei κατόρθωσε να ελαχιστοποιήσει το μέγεθός του και να του χαρίσει μια εμπρόσθια κάμερα στα 24MP! Τεχνικά, λοιπόν, η Huawei επένδυσε στο χαρακτηριστικό που για την πλειονότητα των καταναλωτών αποτελεί το κυριότερο κριτήριο αγοράς, την κάμερα. Και αν και οι τρεις κάμερες στην πλάτη του P20 Pro αρχικά μας έμοιαζαν με marketing trick, η πραγματικότητα διαψεύδει την καχυποψία μας. Πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχουμε δει σε smartphone, το οποίο έσπευσε να τεκμηριώσει και στο σχετικό τμήμα της παρουσίασης ο CEO του consumer business group, Richard Yu, αντιπαραθέτοντας αναρίθμητες λήψεις υπό διαφορετικές συνθήκες από το iPhone X και το Samsung Galaxy S9+ δίπλα σε αυτές του P20 Pro. Ο συνδυασμός των τριών φακών στο πίσω μέρος του P20 Pro (οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την Leica) με τις ιδιαίτερες επιδόσεις του Kirin 970 chipset στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης εξέπληξε το κοινό με εντυπωσιακά φωτογραφικά αποτελέσματα. Τα… σπασμένα κοντέρ στην κλίμακα της DxOMark διαδέχτηκαν οι αριστουργηματικές λήψεις της φωτογράφου Mel Bles. Στους νέους ορίζοντες που ανοίγει στις εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας η πλατφόρμα ARcore μας ξενάγησε ο αντιπρόεδρος της Google, Sébastien Missoffe, υπογραμμίζοντας τη στενή συνεργασία της εταιρείας του με την Huawei, ενώ ο Dr. Jan Becker, CEO της Porsche Design μας μίλησε για την αντίστοιχη υπερπολυτελή έκδοση (Mate RS), την οποία δυστυχώς δεν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στη χώρα μας. Προηγουμένως, ηγετικά στελέχη τεσσάρων εκ των μεγαλύτερων παρόχων τηλεπικοινωνιών (Orange, Vodafone, Telefonica και Deutsche Telekom) δήλωσαν μέσω σχετικών video την ένθερμη στήριξή τους στη Huawei, ένα credit εμπιστοσύνης που το είχε ανάγκη η εταιρεία μετά το «σήριαλ» της απαγόρευσης της εισόδου της στην αγορά των ΗΠΑ.

Στο Hotel Salomon de Rothschild για το cocktail party

Στο Hotel Salomon de Rothschild για το cocktail party

Ανάγκη υπάρχει και για περαιτέρω ενίσχυση του brand, όχι μόνο μέσω άρτιων, τεχνολογικά προηγμένων και ανταγωνιστικών συσκευών, αλλά μέσω μιας ολοκληρωμένης και πολύπλευρης επικοινωνιακής «επίθεσης», με εντονότερο lifestyle αέρα από ποτέ. Αυτό υπογράμμισε το party που ακολούθησε στο Hotel Salomon de Rothschild, μια εκδήλωση με… παριζιάνικη φινέτσα και έντονο άρωμα γυναίκας! Κάμερες, celebrities, ισχυρή παρουσία της βιομηχανίας της μόδας και, φυσικά, το νέο πρόσωπο της εταιρείας, η «Wonder Woman» Gal Gadot, έδωσαν έναν πανηγυρικό τόνο στη βραδιά. Και κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης, ο Richard Yu έθεσε ψηλά τον πήχυ, διεκδικώντας ευθέως τη δεύτερη θέση παγκοσμίως για φέτος, ενώ σύντομα υποσχέθηκε και την πρωτιά. Απομένει να δούμε πως θα εξαργυρώσει και εμπορικά η Huawei την ελπιδοφόρο σειρά P20, γιατί εν τέλει, στο… ταμείο κρίνονται όλα!

Περισσότερες πληροφορίες για τα ολοκαίνουρια Huawei P20 και P20 Pro θα βρείτε εδώ: https://www.techpress.gr/index.php/archives/130571, ενώ μπορείτε να δείτε το video της παρουσίασης εδώ: https://www.techpress.gr/index.php/archives/130578 . Για λεπτομέρειες σχετικά με το Huawei P20 lite ανατρέξτε εδώ: https://www.techpress.gr/index.php/archives/130605