Με κεντρικό μήνυμα την περαιτέρω ισχυροποίηση του giCluster, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση του πρώτου Ελληνικού Gold labeled συνεργατικού σχηματισμού καινοτομίας στις σύγχρονες ψηφιακές βιομηχανίες των ψυχαγωγικών τεχνολογιών (gaming) και του δημιουργικού περιεχομένου (creative content), την Τρίτη 20 Μαρτίου.

Τη γενική συνέλευση άνοιξε ο κ. Νίκος Βογιατζής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του giCluster και CDOO του Corallia του Ε.Κ. Αθηνά, ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε τα πεπραγμένα του Cluster την τελευταία διετία, δίνοντας έμφαση στις δράσεις διεθνοποίησης και εξωστρέφειας και στους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί με αντίστοιχα οικοσυστήματα καινοτομίας διεθνούς εμβέλειας. Ακολούθως απηύθυνε επίσημο χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος, επισημαίνοντας την ανάγκη συντονισμένων ενεργειών και συνεργασίας όλων των δυνάμεων του οικοσυστήματος με στόχο την άνθιση του κλάδου στην Ελλάδα και την ανάδειξη του δυναμικού της χωράς διεθνώς, ενώ στη συνέχεια οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες συνεργειών που προσφέρει ο νέος αναπτυξιακός νόμος από την κ. Ελίνα Πέρρου, Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων. Επιπρόσθετα, η κ. Κατερίνα Πραματάρη, Partner του uni.fund, παρουσίασε τις ευκαιρίες που ανοίγονται για την τοποθέτηση επενδυτικών κεφαλαίων σε εταιρείες τεχνολογίας ενώ η κ. Αναστασία Τσίλογλου, General Manager της Action Finance Initiative, παρουσίασε τις δυνατότητες που παρέχονται μέσω εργαλείων μικρο-πίστωσης για start-ups.

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκαν εκλογές ανάδειξης νέων επιχειρηματικών και ακαδημαϊκών εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου για τα επόμενα 2 έτη διαμορφώνεται πλέον ως εξής: Νίκος Βογιατζής, Corallia, Αργύριος Διαμαντής, Intralot, Λίνα Καλοστύπη, mobileFX, Κώστας Καρπούζης, ΕΜΠ/Σχολή ΗΜΜΥ, Δημήτρης Κουτσομήτσος, Tamasenco, Αθηνά Πολίνα Ντόβα, Owiwi, και Βαγγέλης Τσάρας, Vermantia, ενώ ως αναπληρωματικό ακαδημαϊκό μέλος εξελέγη ο Μάνθος Σαντοριναίος, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Το νέο διοικητικό συμβούλιο ανέλαβε άμεσα τα καθήκοντά του, έχοντας κύριο συντονιστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και την παροχή κατευθυντήριων γραμμών για τη βέλτιστη ανάπτυξη του gi-Cluster.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε: «Έχουμε πλέον αποδείξει με τις δράσεις ότι θεωρούμε το χώρο του video game serious business και ότι μόνο μέσα από συνέργειες μπορούμε να αλλάξουμε το επιχειρηματικό τοπίο του video game development στην Ελλάδα. Σήμερα ζητάμε τη συνεργασία όλων των stakeholders, για να αξιοποιηθούν τα οφέλη του νόμου 4487/ 2017 και να πετύχουμε εκείνο που πριν από μερικά χρόνια θεωρούνταν ακατόρθωτο: τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής εγχώριας αγοράς ψηφιακών παιχνιδιών.»

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λόης Λαμπριανίδης σημείωσε: «Το ελληνικό giCluster πραγματοποιεί μία σημαντική προσπάθεια στην κατεύθυνση των συνεργασιών επιχειρηματικών φορέων που επικεντρώνονται σε υπηρεσίες καινοτομίας και έντασης γνώσης. Η Γενική Γραμματεία στηρίζει έμπρακτα τη στροφή της ελληνικής οικονομίας προς αυτή την κατεύθυνση μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου με την προκήρυξη τόσο του καθεστώτος «Συνέργειες και Δικτυώσεις» όσο και του καθεστώτος «Ενισχύσεις Καινοτομικού Χαρακτήρα για ΜΜΕ», που βρίσκονται ήδη σε δημόσια διαβούλευση.»

Τέλος, ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του giCluster και CDOO του Corallia, επεσήμανε: «Είναι τιμή μου να υπηρετώ ένα οικοσύστημα το οποίο συσπειρώνει καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής και παρουσιάζει έντονη εξωστρέφεια παγκοσμίου εμβέλειας. Εδώ και 7 χρόνια που ξεκινήσαμε το κοινό μας ταξίδι, κάθε χρόνο αυξανόμαστε, όχι μόνο σε αριθμό μελών αλλά κυρίως σε στόχους, θέτοντας υψηλότερους, μεγαλύτερους και πιο απαιτητικούς. Οι κλάδοι της «πορτοκαλί οικονομίας» όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται οι δημιουργικές βιομηχανίες, έχουν πράγματι πολλές ανεκμετάλλευτες δυνατότητες για τη δημιουργία οικονομικής μεγέθυνσης και θέσεων εργασίας. Για το σκοπό αυτό, η Ελλάδα πρέπει να εντοπίσει και να επενδύσει τις κινητήριες δυνάμεις έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης ώστε να μπορέσουν να πάρουν τη σκυτάλη της προόδου. Η μελλοντική μας ευημερία θα εξαρτηθεί, σε μεγάλο βαθμό, από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τους πόρους, τις γνώσεις και το δημιουργικό ταλέντο μας για την προαγωγή της καινοτομίας.»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των εταιρειών-μελών του gi-Cluster, Intralot, Pegneon, Tamasenco και Simple Apps.