Πολλά είναι εκείνα που έχουν ακουστεί και γραφτεί κατά καιρούς για την πρόθεση της Microsoft να κυκλοφορήσει το δικό της κινητό τηλέφωνο στην αγορά. Οι φήμες συνδέουν το Project Pink με την παραγωγή μίας συσκευής.


microsoft-mobile-65-21Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο AdWeek, η Microsoft ανέθεσε στο πρακτορείο MacCann Erickson την καμπάνια για το «Project Pink», που φέρεται να είναι η κωδική ονομασία για τα νέα κινητά τηλέφωνα. Οι συσκευές Pink («ροζ») θα βασίζονται στην πλατφόρμα Windows Mobile 7, σύμφωνα με πληροφορίες του ZDNet. Αναφέρεται ακόμα ότι η παραγωγή των κινητών Pink θα ανατεθεί είτε στη Motorola είτε στη Sharp.


Όποια και αν είναι η αλήθεια, το γεγονός παραμένει ότι η Microsoft ετοιμάζει την νέα έκδοση του Windows Mobile λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα άλλων κατασκευαστών. Στο παρελθόν είχε σημειωθεί ότι το media player Zune το οποίο κυκλοφορεί αποκλειστικά στην Αμερική, θα μπορούσε να μετατραπεί σε κινητό τηλέφωνο κατά τα πρότυπα του iPod Touch της Apple, το οποίο έγινε το γνωστό σε όλους iPhone.