Το ThinkPad T470 δεν αποτελεί ακόμα ένα «αποστειρωμένο» business laptop, καθώς είναι κατασκευασμένο για να υπερκαλύπτει κάθε πτυχή των… ψηφιακών σας απαιτήσεων, ακόμα και σε ψυχαγωγικό επίπεδο.

 

Πιστή στο δόγμα «δεν είναι laptop, είναι ThinkPad!», η Lenovo προτείνει μια συσκευή με… πολυδιάστατη «προσωπικότητα», ώστε να συνάδει με τις πολύπλευρες απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματία, ο οποίος καλό είναι να μην ξεχνάμε πως έχει και προσωπική ζωή! Ως εκ τούτου, το ThinkPad T470 παντρεύει στοιχεία που απαιτεί η χρήση σε εταιρικό περιβάλλον με τις ανάγκες ενός home user που θέλει να απολαμβάνει τις ψυχαγωγικές αρετές του laptop του.

Το πρώτο πράγμα που δεν σταματά ποτέ να μας κάνει εντύπωση όποτε παίρνουμε στα χέρια μας έναν ThinkPad φορητό υπολογιστή είναι η αίσθηση στιβαρότητας και αξιοπιστίας που αφήνει, υπενθυμίζοντάς μας πως κάθε ThinkPad laptop υποβάλλεται σε 12 αυστηρές στρατιωτικές δοκιμές και σε πάνω από 200 ελέγχους ποιότητας. Μιλάμε επομένως για μια συσκευή που δημιουργήθηκε για να σας ακολουθεί παντού και όχι για να μένει καθηλωμένη στην ασφάλεια ενός γραφείου.

Η IPS οθόνη (προαιρετικά αφής) έχει διαγώνιο 14 ιντσών με στόχο να κρατήσει τις διαστάσεις σε επίπεδα που καθιστούν εύκολη τη μεταφορά. Η ανάλυσή της ωστόσο δεν κάνει συμβιβασμούς, καθώς στα 1.920×1.080 pixels της θα απολαύσετε όχι μόνο ατελείωτα λογιστικά φύλλα, αλλά και το αγαπημένο σας ψυχαγωγικό περιεχόμενο, μιας και δεν είναι κακό να παραδεχτούμε πως και οι επαγγελματίες είναι άνθρωποι σαν όλους τους άλλους! Ακριβώς για το λόγο αυτό, η δυνατότητα παρακολούθησης μιας ταινίας σε Full HD ποιότητα με Dolby ήχο από τα αξιόλογα στερεοφωνικά ηχεία, είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

Επαγγελματική χρήση και κορυφαίες επιδόσεις πάνε μαζί, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στον 7ης γενιάς Intel Core επεξεργαστή. Στην έκδοση που δοκιμάσαμε το ρόλο αυτό κατείχε ένας ταχύτατος i7-7600U χρονισμένος στα 2.8GHz με 16GB RAM υπό τις προσταγές του. Ακόμα πιο εντυπωσιακό ωστόσο ήταν το γεγονός πως στο μοντέλο που έφτασε στα χέρια μας δεν υπήρχε ο συνήθης συνδυασμός ενός γρήγορου μα μικρής χωρητικότητας SSD με έναν μεγαλύτερο «παραδοσιακό» μηχανικό σκληρό δίσκο. Αντιθέτως, η… γενναιόδωρη Lenovo εξόπλισε τη συγκεκριμένη έκδοση με έναν μεγαλοπρεπή PCIe NVMe SSD κατασκευής Samsung και χωρητικότητας 1TB! Ο ρόλος του στην άμεση εκκίνηση του υπολογιστή (έως και 30% ταχύτερα) αλλά και μετέπειτα της οποιασδήποτε εφαρμογής χρειαστείτε (σχεδόν 3 φορές πιο γρήγορα), είναι αναντίρρητα θεμελιώδης και θα σας κάνει να απορείτε πως ζούσατε με κλασικούς σκληρούς δίσκους τόσα χρόνια.

Τι να το κάνεις όμως ένα laptop με ανεξάντλητες ικανότητες, όταν εξαντλείται η μπαταρία; Και εδώ η ThinkPad φιλοσοφία έχει το αντίδοτο. Με τις δύο μπαταρίες του (Li-Ion & Li-Polymer) και την τεχνολογία Power Bridge, ο T470 σας δίνει έως και 18 ώρες αυτονομίας με μία μόνο φόρτιση!

Σε μια business λύση δεν θα μπορούσε παρά να επιβάλλεται ο σαρωτής δαχτυλικού αποτυπώματος, ο οποίος συμπληρώνει το σύστημα Windows Hello, όπου αρκεί ένα απλό χαμόγελό σας στην κάμερα υπερύθρων για να κάνετε login στο περιβάλλον της Microsoft. Κάθε βαρυσήμαντο conference call επιμελούνται τα μικρόφωνα dual array με μείωση του θορύβου του παρασκηνίου, εφόσον βέβαια έχετε επιλέξει μια σύνθεση που συμπεριλαμβάνει τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Και μπορεί σε έναν φορητό υπολογιστή προορισμένο για επαγγελματική χρήση οι 3xUSB 3.0 θύρες ή η HDMI έξοδος και ο card reader να θεωρούνται αυτονόητα, ευχάριστη έκπληξη ωστόσο αποτελεί και η Thunderbolt 3 συνδεσιμότητα μέσω USB-C για ταχύτητες έως 40 Gbps! Για όσους πάλι δεν επισκέπτονται συχνά το γραφείο, υπάρχει πάντα η επιλογή 4G πρόσβασης  στο internet.

Για επίλογο αφήσαμε το αγαπημένο μας TrackPoint, σήμα κατατεθέν των ThinkPad. Η χαρακτηριστική κόκκινη κουκίδα στην καρδιά του πληκτρολογίου (το οποίο διαθέτει και οπίσθιο φωτισμό) παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο πλοήγησης, που αν τον συνηθίσετε μάλλον δεν θα ξαναχρειαστείτε ποντίκι ή το ομολογουμένως βελτιωμένο TrackPad που είναι τοποθετημένο ελάχιστα εκατοστά μακριά του.