Η Canon Europe ανακοινώνει την κυκλοφορία του πρώτου, στον κόσμο, φλας, εφοδιασμένο με την τεχνολογία AI Bounce, για μια νέα λειτουργία Auto Intelligent (AI), που απαλλάσσει τον φωτογράφο από την αβεβαιότητα της ποιότητας της φωτογραφίας, όταν κατά την λήψη χρησιμοποιείται η λειτουργία φλας.

Η νέα αυτή επαναστατική τεχνολογία υπολογίζει με ακρίβεια και κατευθύνει την κεφαλή του φλας αυτόματα, με αποτέλεσμα να δημιουργεί βέλτιστες συνθήκες φωτισμού, για τη λήψη εξαιρετικών εικόνων. Το Canon Speedlite 470EXAI απευθύνεται σε ένθερμους ερασιτέχνες που μαθαίνουν τη χρήση του φλας, αλλά και σε επαγγελματίες που επιζητούν ευκολία στη φωτογράφηση, αποτελώντας μια αγορά εξαιρετικά χρήσιμη για όλους τους φωτογράφους.

H καταξιωμένη φωτογράφος πορτρέτων, lifestyle και γαμήλιων τελετών, Jo Thorne, σχολιάζοντας την εμπειρία της από τη χρήση του φλας, ενώ αυτό ήταν ακόμη σε φάση ανάπτυξης,, αναφέρει: «Έχοντας χρησιμοποιήσει Speedlite 470EXAI σε ορισμένες διαφορετικές λήψεις πρόσφατα, τα αποτελέσματα απιοδείχθηκαν εξαιρετικά – υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες μου. Η αποτελεσματικότητα της ρύθμισης του Speedlite 470EXAI μου δίνει την δυνατότητα να καταγράφω περισσότερα στιγμιότυπα δράσης, τα οποία μειώνουν το χρόνο του postproduction και μου δίνουν μια πληθώρα εικόνων για να διαλέξω. Η χρήση αυτού το φλας έχει αποπυροδοτήσει την αγάπη μου για λήψεις σε συνθήκες φωτός, ένα φυσικό στοιχείο που μπορεί να προσδώσει τεράστια αξία σε μια εικόνα.»

Επαναστατική καινοτομία στο φλαςAI Bounce

Η λειτουργία AI Bounce αυτοματοποιεί τη φωτογράφηση με ανάκλαση (bounce) μέσα στο φλας. Αυτή η καινοτομία που δεν έχει παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν, χρησιμοποιεί ένα δοκιμαστικό φλας για να υπολογίσει την τέλεια γωνία, για φυσικό, κολακευτικό φωτισμό, ενώ μετακινεί αυτόματα την κεφαλή, χάρη στη λειτουργία ειδικού μοτέρ, στη βέλτιστη θέση, εξασφαλίζοντας τον τέλειο φωτισμό. Η λειτουργία πλήρους αυτόματης μετακίνησης1 χειρίζεται προσεκτικά την κίνηση της κεφαλής του φλας σε κάθε νέα λήψη, εξαλείφοντας ανεπιθύμητες επιπλοκές. Επίσης, καταργεί τις χρονικές καθυστερήσεις που απαιτούνται για την αξιολόγηση της λήψης και χειροκίνητης επανατοποθέτησης της κεφαλής του φλας. Αυτό έχει αποτέλεσμα, οι φωτογράφοι όλων των επιπέδων να μπορούν να χρησιμοποιήσουν απροβλημάτιστα και ταχύτατα το φλας, έχοντας τη σιγουριά ότι το Speedlite 470EXAI μπορεί να τους βοηθήσει να δημιουργούν όμορφες εικόνες κάθε φορά.

Για όσους έχουν μεγαλύτερη εμπειρία στη φωτογράφηση με φλας, αναφέρεται ότι η λειτουργία ημι-αυτόματης λήψης επιτρέπει στο χρήστη να ρυθμίσει τη γωνία ανάκλασης για διαφορετικά σενάρια λήψης. Το Speedlite 470EXAI ρυθμίζει αυτόματα την κεφαλή του φλας για διαφορετικούς προσανατολισμούς της κάμερας. Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία ενθαρρύνει τους φωτογράφους να είναι πιο δημιουργικοί με το φωτισμό τους, επιτυγχάνοντας παράλληλα συνέπεια σε κάθε λήψη. Αυτό είναι πλεονέκτημα ζωτικής σημασίας για τους φωτογράφους πορτρέτων, που μεταπηδούν τακτικά από τα τοπία στα πορτρέτα.

 

Ισχυρό και αξιόπιστο

Το Speedlite 470EXAI αξιοποιεί την ισχύ και την αξιοπιστία της τεχνολογίας φλας της Canon, για να προσφέρει μοναδικό φωτισμό για διαφορετικές ανάγκες φωτισμού. Το επαναστατικό φλας διαθέτει Guide Νο. 47mii2 για τη δημιουργία ισχυρού φωτισμού σε μεγαλύτερες αποστάσεις, κάτι εξαιρετικά σπουδαίο για λήψη σε μεγάλους χώρους ή σε σύνθετα σενάρια λήψης, όπου όλα τα θέματα πρέπει να φωτιστούν όμορφα. Η εντυπωσιακή ευρεία κάλυψη φακού – από 24mm έως 105mm – και 14mm με τον ενσωματωμένο προσαρμογέα, παρέχει μια κατανομή φωτός αρκετά εκτεταμένη, ώστε να φωτίζει τις λήψεις που πραγματοποιούνται με ευρυγώνιο φακό. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό για τους φωτογράφους γάμου, που καλούνται να τραβήξουν ομαδικές φωτογραφίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και οι πιο αυθόρμητες στιγμές μπορούν να καταγραφούν με φυσικό φωτισμό, καθώς το Speedlite 470EXAI επαναφορτίζεται γρήγορα και αθόρυβα μέσα σε 5,5 δευτερόλεπτα σε πλήρη ισχύ με 4 μπαταρίες AA / LR6 ή 3,5 δευτερόλεπτα με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες NiMH. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί είναι μια πρώτης τάξης λύση όταν καλείται ο κανείς να πάρει γρήγορες διαδοχικές λήψεις, κάτι που είθισται κατά τη διάρκεια γάμων ή πάρτι. Το Speedlite 470EXAI διαθέτει λειτουργία συγχρονισμού υψηλών ταχυτήτων, η οποία επιτρέπει στο φλας να ανάβει αρκετές φορές σε ταχεία διαδοχή και συνεπώς να χρησιμοποιεί υψηλότερη ταχύτητα κλείστρου, από ότι είναι κανονικά εφικτό. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για λήψεις δράσης ή για τη δημιουργία ενός σκοτεινού ή θολωμένου φόντου.

Ικανοποιήστε τη δημιουργικότητά σας, επεκτείνετε τον έλεγχό σας

Περιστρέφοντας την κεφαλή του φλας κατά 180 μοίρες αριστερά και δεξιά, συν 120 μοίρες προς τα πάνω, η λειτουργία φλας AI Bounce επιτρέπει στους φωτογράφους να προσαρμόζονται σε διαφορετικά περιβάλλοντα και να απομακρύνουν τις ανεπιθύμητες σκιές. Ο προσαρμογέας ανάκλασης μπορεί να «κουμπώσει» πάνω στο Speedlite 470EXAI για να προσφέρει απαλότερο φωτισμό, επιτρέποντας πολύ πιο φωτεινά πορτρέτο. Με αυτό το επίπεδο ελέγχου του φλας, οι φωτογράφοι μπορούν να επικεντρωθούν στη λήψη υψηλής ποιότητας, φωτιζόμενων εικόνων, που εξασφαλίζουν σταθερά αποτελέσματα.

Με 19 προσαρμοζόμενες λειτουργίες, το Speedlite 470EXAI προσφέρει πλήρη δημιουργικό έλεγχο, καθώς ο φωτογράφος μπορεί να προσαρμόσει τις ρυθμίσεις για την αποτύπωση όμορφων και μοναδικών λήψεων. Η λειτουργία ασύρματου οπτικού δέκτη επιτρέπει τη χρήση του φλας σε απόσταση έως και 10 μέτρων από την κάμερα. Χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία πομπού Speedlite ή Speedlite με οπτικό πομπό, επιτρέπεται η δημιουργία ακόμη πιο ευρηματικών λήψεων, μέσω πειραματισμού με διαφορετικά σενάρια φωτισμού. Αυτό είναι ιδανικό για τους φωτογράφους που στοχεύουν να αναπτύξουν και να δημιουργήσουν το δικό τους στυλ φωτισμού. Η οθόνη LCD dotmatrix παρέχει μια διαισθητική διεπαφή, καθοδηγώντας τους φωτογράφους να περιηγούνται εύκολα στις ρυθμίσεις του φλας, και να επιλέγουν τη διάχυση ή τη συγκέντρωση του φωτός μέσω των ρυθμίσεων προτεραιότητας. Για να επιτευχθεί μέγιστη ισχύς του φλας, τα πλήκτρα συντόμευσης και ο τροχός ελέγχου παρέχουν γρήγορη πρόσβαση στις ρυθμίσεις, δίνοντας τη δυνατότητα για δημιουργικό εφέ “falloff” και ομοιόμορφη κατανομή του φωτός σε ολόκληρη την εικόνα.

Βασικά χαρακτηριστικά

  • Τεχνολογία AI Bounce με αυτόματη (FullAuto) και ημι-αυτόματη (SemiAuto) λειτουργία
  • Guide Number 47 (m, ISO 100)
  • Ευρεία κάλυψη φλας από 24 μέχρι 105mm
  • Ασύρματος Οπτικός Δέκτης
  • Μεγάλο LCD και διαισθητική διεπαφή χρήσης

1 Αν και είναι συμβατή με όλα τα προϊόντα EOS, η τεχνολογία AI Bounce σε κατάσταση fullauto στο Canon Speedlite 470EXAI θα λειτουργήσει μόνο στα μοντέλα EOS που κατασκευάστηκαν μετά το 2014 – εκτός των EOS 2000D, EOS 4000D, 1300D, EOS M6, EOS M5 και EOS M3

2 Το υψηλής απόδοσης Speedlite επιτυγχάνει Guide No 47m σε θέση 105mm με 100 ISO