Στα πλαίσια του τελευταίου της project που προωθεί τις αμοιβαίες επωφελείς συνεργασίες με web developers, η Rakuten ανακοίνωσε ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα επιτάχυνσης για την υποστήριξη φιλόδοξων startups σε όλο τον κόσμο.

Με την ονομασία “Rakuten Accelerator”, το νέο αυτό πρόγραμμα έχει στόχο να εντοπίσει και να υποστηρίξει το έργο επιχειρηματιών πρώιμου σταδίου επικεντρώνοντας σε εκείνους που μπορούν να αξιοποιήσουν δυναμικά μια παγκόσμια πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Το πρόγραμμα αυτό είναι μια μοναδική ευκαιρία για startups από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μια περιοχή στην οποία οι δραστηριότητες της Rakuten αφήνουν ένα σημαντικό αποτύπωμα το τελευταίο διάστημα.

Η Rakuten Viber, μέλος του Oμίλου Rakuten, η πιο δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και φωνητικών κλήσεων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες σε όλο τον κόσμο έχει αναγνωριστεί ως επίσημο κανάλι επικοινωνίας της FC Barcelona, επίσημη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων των Golden State Warriors και επίσημη πλατφόρμα της Εθνικής Ένωσης Μπάσκετ.

Η Rakuten λειτουργεί επίσης ένα οικοσύστημα υπηρεσιών που καλύπτει τα πάντα, από το ηλεκτρονικό εμπόριο έως την ασφάλεια, τον τραπεζικό τομέα, την ασφάλιση, τις πληρωμές με κάρτα, τη διασκέδαση και τα μέσα ενημέρωσης. Σύμβουλοι του Oμίλου Rakuten – συμπεριλαμβανομένης και της Viber– από όλα τα μέρη του κόσμου, θα είναι διαθέσιμοι για να συνεργαστούν στενά με τις νεοφυείς επιχειρήσεις που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα, ώστε να βοηθήσουν τους πιο φιλόδοξους νέους επιχειρηματίες να αφήσουν το δικό τους σημάδι στον τομέα των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, η Rakuten συνεργάζεται με την Techstars με έδρα το Κολοράντο, έναν παγκοσμίου φήμης διαχειριστή προγραμμάτων επιτάχυνσης που μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 1.200 εταιρείες, το 90% των οποίων είναι ακόμη ενεργές ή έχουν εξαγοραστεί. Η Rakuten και η Techstars θα συνεργαστούν με επιχειρήσεις πρώιμου σταδίου, που ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνολογιών ανταλλαγής μηνυμάτων, εστιάζοντας στην εφαρμογή Viber.

Το αρχικό τρίμηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης με την καθοδήγηση συμβούλων της Rakuten θα πραγματοποιηθεί στη Σιγκαπούρη, στην έδρα της εταιρείας στην Ασία, και θα επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες και οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ανταλλαγή μηνυμάτων για να αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να παραμένουν συνδεδεμένοι.

Οι τομείς που θα εξεταστούν για το πρόγραμμα περιλαμβάνουν:

AI, συμπεριλαμβανομένων των chat bots

Chat commerce

 Mobile wallets και κρυπτονομίσματα

Τεχνολογία διαφήμισης

Λύσεις VR και AR

Αναγνώριση φωνής

Αναγνώριση εικόνων

Μετάφραση

Περιεχόμενο – όπως μουσική και αθλητισμός

Chat based IoT

Ενσωματωμένα μηνύματα

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τις επιχειρηματικές και τεχνικές μας γνώσεις με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν τομές και να αλλάξουν τα δεδομένα του μέλλοντος”, δήλωσε ο Hiroshi Takasawa, Πρόεδρος της Rakuten Capital και Διευθύνων Σύμβουλος της Rakuten Asia. “Μαζί με την Techstars, έναν οργανισμό με αξιοσημείωτο έργο πάνω στην ανάπτυξη ταλαντούχων νέων επιχειρηματιών, προσδοκούμε όχι μόνο να υποστηρίξουμε αυτές τις πολλά υποσχόμενες ομάδες αλλά και να μάθουμε από αυτές”.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιτάχυνσης της Rakuten έχει ξεκινήσει από τις 8 Ιανουαρίου 2018. Tο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2018. Θα επιλεγούν δέκα startups, μέλη των οποίων θα προσκληθούν στη Σιγκαπούρη στο πλαίσιο του τριμηνιαίου εντατικού προγράμματος. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την Ημέρα Επίδειξης (Demo Day), κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να προωθήσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους σε εκατοντάδες επενδυτές από όλο τον κόσμο. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 8η Απριλίου, 2018.

“Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Rakuten είναι η ιδέα ότι συμβάλλουμε στην κοινωνία δημιουργώντας αξία μέσω της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας”, δήλωσε ο Takasawa. “Μέσω αυτού του προγράμματος επιτάχυνσης είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μπορούμε να ενισχύσουμε το παγκόσμιο οικοσύστημα της Rakuten και να προωθήσουμε νέες καινοτομίες στην Ασία και σε όλο τον κόσμο”.