Η Intrasoft International ανέλαβε τρεις νέες 4ετείς συμβάσεις – πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το μερίδιο της Intrasoft για τις τρεις αυτές συμβάσεις ανέρχεται στα €60 εκατ., ενώ η συνολική αξία φτάνει τα €130 εκατ.


intrasoftΗ πρώτη σύμβαση της κοινοπραξίας Intrasoft International, Sword Luxembourg και Cronos Belgium αφορά στις υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού βάσει του χρόνου και των μέσων. Η δεύτερη σύμβαση της κοινοπραξίας Intrasoft International και Sword Luxembourg αφορά στις υπηρεσίες ανάπτυξης λογισμικού με τη μορφή σταθερής τιμής. Η τρίτη σύμβαση περιλαμβάνει τις υπηρεσίες υποστήριξης τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών, και ανατέθηκε στην κοινοπραξία Intrasoft International και IBM.


Περισσότερες από 14 κοινοπραξίες, αποτελούμενες από 34 μεγάλες έως μεσαίες εταιρείες, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για την υποβολή προσφορών καθώς ήταν από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς στην αγορά ΤΠΕ το 2008, τόσο σε μέγεθος όσο και σε προϋπολογισμό.


Με τις νέες αυτές συμβάσεις, η Intrasoft International θα παρέχει υπηρεσίες σε έξι από τις Γενικές Διευθύνσεις της Επιτροπής: ΓΔ Έρευνας, ΚΚΕρ (Κοινό Κέντρο Ερευνών), ΓΔ Ενέργειας και Μεταφορών (συμπεριλαμβανομένου της EURATOM), ΓΔ Κοινωνίας της Πληροφορίας και Μέσων Επικοινωνίας, ΓΔ Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας και ΓΔ Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται περιλαμβάνουν την ανάπτυξη, τη συντήρηση και την υποστήριξη των εφαρμογών που σχετίζονται με τη διαχείριση του Εβδόμου Προγράμματος-Πλαίσιο (ΠΠ7), του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αξίας € 50 δισεκατομμυρίων με στόχο τη χρηματοδότηση της επιστημονικής έρευνας στην ΕΕ.