Sony παρουσίασε μια ακόμα εντυπωσιακή προσθήκη στη σειρά των Fullframe Mirrorless φωτογραφικών της, την α7 III (μοντέλο ILCE-7M3).

Η ασύγκριτη καινοτομία της Sony στο χώρο των αισθητήρων εικόνας βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας α7 ΙΙΙ, καθώς διαθέτει έναν ολοκαίνουριο αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS οπίσθιου φωτισμού 24,2MPi με αυξημένη ευαισθησία, εξαιρετική ανάλυση και εντυπωσιακό δυναμικό εύρος 15 σταδίωνii σε χαμηλά επίπεδα ευαισθησίας. Συνδυάζοντας αυτόν τον αισθητήρα με μια ποικιλία εντυπωσιακών χαρακτηριστικών, όπως το εξαιρετικό σύστημα AF με κάλυψη του πλαισίου/καρέ κατά 93%, τη γρήγορη λήψη μέχρι και 10 fpsiiiμε μηχανικό κλείστρο ή αθόρυβη λήψηiv, τις ποικίλες δυνατότητες καταγραφής 4Kvi βίντεο και πολλά άλλα, η Sony δημιούργησε ένα νέο εργαλείο που δίνει σε κάθε δημιουργό – από τους λάτρεις της φωτογραφίας έως τους επαγγελματίες – τη δυνατότητα να καταγράφει περιεχόμενο με νέους και διαφορετικούς τρόπους.

Θεαματική ποιότητα εικόνας Fullframe

Ο πρόσφατα σχεδιασμένος αισθητήρας εικόνας Exmor R CMOS με οπίσθιο φωτισμό 24,2MP i συνδυάζεται με ένα εμπρόσθιο άκρο LSI που διπλασιάζει την ταχύτητα ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας, καθώς και τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή BIONZ X™ που αυξάνει την ταχύτητα επεξεργασίας περίπου κατά 1,8 φορές σε σύγκριση με την α7 II. Αυτά τα ισχυρά εξαρτήματα συνεργάζονται και επιτρέπουν στην κάμερα να πραγματοποιεί λήψεις με μεγαλύτερες ταχύτητες, ενώ παράλληλα καθιστούν δυνατή τη λειτουργία του εντυπωσιακού της εύρους ISO των 100-51200 (που μπορεί να επεκταθεί στα ISO 50 – 204800 για λήψεις σταθερών εικόνων) και μια συνολική βελτίωση της ποιότητας εικόνας 1.5 σταδίωνi. Η φωτογραφική μηχανή διαθέτει επίσης ένα τεράστιο δυναμικό εύρος 15 σταδίων ii σε ρυθμίσεις χαμηλής ευαισθησίας, εξασφαλίζοντας εξαιρετική συνολική απόδοση σε όλες τις ρυθμίσεις και σε όλες τις συνθήκες λήψης, με σημαντικές βελτιώσεις στην ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων του δέρματος και των ζωντανών χρωμάτων της φύσης.

Αυτό το νέο fullframe μοντέλο έχει ακόμα την ικανότητα να παραδίδει αρχεία 14 bit RAW φορμάii, ακόμα και σε αθόρυβη και συνεχή λήψη και είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, που έχει ως αποτέλεσμα ένα πλεονέκτημα ταχύτητας κλείστρου 5,0 βημάτωνv.

Σημαντικές Βελτιώσεις στην Ταχύτητα του AF και στην Απόδοση

Η νέα πρωτοποριακή fullframe Mirrorless κάμερα α7 III διαθέτει ένα επίπεδο απόδοσης AF που έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό της α7 II, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης δυνατοτήτων 4D FOCUS™. Η νέα κάμερα διαθέτει 425 σημεία αυτόματης εστίασης AF με εντοπισμό αντίθεσης που λειτουργούν με ένα σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου 693 σημείων που κληρονόμησε από το αναγνωρισμένο μοντέλο α9. Αυτό το καινοτόμο σύστημα AF καλύπτει περίπου το 93% του πλαισίου/καρέ, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη εστίαση και εντοπισμό ακόμα και για τα πιο δύσκολα στη λήψη αντικείμενα.

Η AF απόκριση και παρακολούθηση έχει επίσης βελτιωθεί σημαντικά στη νέα αυτή φωτογραφική, σχεδόν 2 φορέςix όσον αφορά την ταχύτητα εστίασης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και 2 φορέςii η ταχύτητα παρακολούθησης, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, ως αποτέλεσμα της ταχύτερης ανάγνωσης του αισθητήρα εικόνας. Αυτό επιτρέπει τις λήψεις πολύ πιο πολύπλοκων και απρόβλεπτων κινήσεων με αρκετά μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η αναγνωρισμένη λειτουργία Eye AF είναι επίσης διαθέσιμη στη νέα κάμερα, ακόμα και σε λειτουργία AFC, η οποία είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε καταστάσεις όπου το άτομο περιστρέφεται, κοιτάζει προς τα κάτω ή παρεμποδίζεται με άλλο τρόπο. Λειτουργεί επίσης όταν η α7 III χρησιμοποιείται με τους φακούς AMount της Sony με έναν προαιρετικό προσαρμογέα LAEA3iii. Επιπλέον βελτιώσεις στην ευελιξία εστίασης αποδίδουν, η προσθήκη ενός joystick πολλαπλών επιλογών για τη γρήγορη ανατοποθέτηση του σημείου εστίασης, η προσθήκη δυνατότητας εστίασης αφής, η διαθεσιμότητα AF σε λειτουργία Focus Magnifier, το κουμπί “AF On” και πολλά άλλα.

Εξαιρετική Ταχύτητα για τη Λήψη κάθε Καθοριστικής Στιγμής

Η νέα α7 III είναι εφοδιασμένη με έναν ενημερωμένο επεξεργαστή εικόνας, ο οποίος επιτρέπει λήψεις υψηλής ανάλυσης έως και 10 fpsiii με συνεχή και ακριβή παρακολούθηση AF / AE για μέχρι 177 εικόνες Standard JPEG, 89 συμπιεσμένες εικόνες RAW ή 40 αποσυμπιεσμένες εικόνες RAWiv. Αυτή η λειτουργία υψηλής ταχύτητας είναι διαθέσιμη είτε σε μηχανικό κλείστρο είτε σε εντελώς αθόρυβη λειτουργίαiv, προσθέτοντας περαιτέρω στην τεράστια ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής. Η φωτογραφική μηχανή μπορεί επίσης να φωτογραφίζει συνεχώς έως και 8 fpsiii σε λειτουργία live view με ελάχιστη καθυστέρηση στο εικονοσκόπιο ή την οθόνη LCD.

Για μεγαλύτερη ευκολία, ενώ μεγάλες ομάδες από εικόνες κατά τη συνεχή λήψη εγγράφονται στην κάρτα μνήμης, πολλές από τις βασικές λειτουργίες πλήκτρων της μηχανής είναι διαθέσιμες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στα κουμπιά «Fn» (Λειτουργία) και «Μενού», στην αναπαραγωγή εικόνων και σε πολλά άλλα μενού και παραμέτρους συμπεριλαμβανομένων αυτών της κατάταξης εικόνας και άλλων λειτουργιών που διευκολύνουν την άμεση ταξινόμηση των εικόνων.

Επιπλέον, εάν υπάρχει φθορίζον ή τεχνητός φωτισμός σε ένα περιβάλλον λήψης, οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία Antiflickerv για να επιτρέψουν στην α7 III να ανιχνεύσει αυτόματα τη συχνότητα του φωτός και τον χρόνο λήψης του κλείστρου για να ελαχιστοποιήσει την επίδρασή του στις φωτογραφίες που θα τραβηχτούν. Αυτό ελαχιστοποιεί τυχόν παραμορφώσεις στο παραχθέν υλικό ή του χρώματος που μπορεί μερικές φορές να εμφανίζονται στο επάνω και στο κάτω μέρος των εικόνων που έχουν τραβηχτεί σε υψηλές ταχύτητες κλείστρου.

Υψηλής Ποιότητας 4Kvi Βίντεο

Η νέα α7 III είναι επίσης εξαιρετικά ικανή όταν βρίσκεται σε λειτουργία λήψης βίντεο, προσφέροντας 4Kvi (3840×2160 pixels) καταγραφή βίντεο σε όλο το πλάτος του full-frame αισθητήρα. Σε λειτουργία λήψης βίντεο, η φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί πλήρη ανάγνωση pixel χωρίς τη διαδικασία συγχώνευσης γειτονικών pixel (pixel binning) για να συλλέξει περίπου 2,4vi φορές την ποσότητα των δεδομένων που απαιτούνται για ταινίες 4K και, στη συνέχεια, να το προσδιορίσει ώστε να παράγει υψηλής ποιότητας υλικό 4K με εξαιρετικές λεπτομέρειες και βάθος.

Ένα προφίλ εικόνας HLG (Hybrid LogGamma)vii είναι διαθέσιμο και στην α7 III, το οποίο υποστηρίζει μια ροή εργασίας Instant HDR, επιτρέποντας στις τηλεοράσεις συμβατές με HDR (HLG) να αναπαράγουν όμορφες, αληθοφανείς 4K HDR εικόνες. Επιπλέον, τα S-Log2 και S-Log3 είναι διαθέσιμα για αυξημένη ευελιξία διαχωρισμού χρωμάτων, καθώς και η λειτουργία Zebra, ο Display Gamma βοηθός και η καταγραφή μεσολάβησης. Η κάμερα μπορεί επίσης να εγγράψει Full HD στα 120 fps έως και 100 Mbpsvi, επιτρέποντας την αναθεώρηση του βίντεο και τελικά την επεξεργασία του σε αργής κίνησης βίντεο 4x ή 5x σε ανάλυση Full HD με παρακολούθηση AF.

Αναβαθμισμένη Κατασκευή, Σχεδίαση Και Προσαρμογή

Η πιο πρόσφατη fullframe φωτογραφική μηχανή της Sony είναι εξοπλισμένη με μια ποικιλία βελτιωμένων δυνατοτήτων που εφαρμόστηκαν για πρώτη φορά στην α9 και στη συνέχεια στην α7R III. Αυτές περιλαμβάνουν διπλή υποδοχή πολυμέσων, με υποστήριξη στη μία υποδοχή για κάρτες μνήμης SD τύπου UHSII. Οι χρήστες έχουν μια ποικιλία επιλογών για την αποθήκευση του περιεχομένου τους, συμπεριλαμβανομένης της ξεχωριστής εγγραφής JPEG/RAW, της ξεχωριστής εγγραφής σταθερής εικόνας/ ταινίας, της εγγραφής αναμετάδοσης και πολλά άλλα. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει επεκταθεί επίσης, -με μέτρηση CIPA έως και 710 λήψεις ανά φόρτισηviii, προσφέρει τη μεγαλύτερηvii διάρκεια ζωής μπαταρίας από κάθε άλλη Mirrorless κάμερα. Η νέα φωτογραφική μηχανή χρησιμοποιεί την μπαταρία NPFZ100 της σειράς Z της Sony που έχει περίπου 2,2 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από την μπαταρία NPFW50 της σειράς W που χρησιμοποιείται στην α7 II.

Η νέα κάμερα διαθέτει τη λειτουργία “Το μενού μου”, η οποία επιτρέπει σε έως και 30 στοιχεία μενού να καταγράφονται για άμεση ανάκληση, όταν χρειάζεται. Οι χρήστες μπορούν επίσης να πραγματοποιήσουν αξιολογήσεις με μέτρο βαθμολόγησης «αστεριών» στις φωτογραφίες τους μέσω των στοιχείων ελέγχου κάμερας για ευκολότερη αναπαραγωγή και προεπισκόπηση της εικόνας αλλά και για να επεξεργαστούν τους τρεις πρώτους χαρακτήρες όλων των αρχείων σταθερών εικόνων. Επιπλέον, υπάρχουν συνολικά 81 λειτουργίες, με τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν στα 11 προσαρμοσμένα κουμπιά που διαθέτει η φωτογραφική, ενώ είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασίαviii.

Η α7 III διαθέτει τον υψηλής ευκρίνειας και υψηλής αντίθεσης, με δυνατότητα γρήγορης έναρξης XGA OLED TruFinder™, που διαθέτει περίπου 2,3 εκατομμύρια κουκίδες για εξαιρετικά ακριβή και αληθοφανή αναπαραγωγή λεπτομερειών. Οι ρυθμίσεις ποιότητας εμφάνισης “Standard” ή “High” είναι επίσης διαθέσιμες τόσο για το σκόπευτρο όσο και για την οθόνη. Η νέα φωτογραφική έχει ακόμα τη δυνατότητα να μεταφέρει αρχεία σε smartphone, tablet, υπολογιστή ή διακομιστή FTP μέσω WiFi®, προσφέροντας ταυτόχρονα έναν τερματικό USB TypeCSuperSpeed ​​USB (USB 3.1 Gen 1) για αυξημένη ευελιξία στην παροχή ρεύματος και ταχύτερη ταχύτητα μεταφοράς εικόνας κατά τη διάρκεια συνδεδεμένης λήψης.

Η νέα α7 III διαθέτει ακόμα το νέο λογισμικό προγραμμάτων που ονομάζεται «Imaging Edge», το οποίο επεκτείνει τις δημιουργικές δυνατότητες καθ’ όλη τη διαδικασία λήψης – από την αρχική μορφή επεξεργασίας έως και την τελική. Το «Imaging Edge» παρέχει τρεις εφαρμογές για υπολογιστή που ονομάζονται «Remote», «Viewer» και «Edit», διαθέσιμες για download δωρεάν, οι οποίες υποστηρίζουν ζωντανές λήψεις μέσω υπολογιστή (PC) και ανάπτυξη RAW. Στην πιο πρόσφατη έκδοση 1.1, έχουν υλοποιηθεί αρκετές βελτιώσεις, όπως περίπου 10%ix ταχύτερη μεταφορά δεδομένων για απομακρυσμένη λήψη από PC (συνδεδεμένη λήψη με PC) και περίπου 65%x βελτίωση στην ταχύτητα απόκρισης για επεξεργασία εικόνας RAW. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης Edge Imaging: www.sony.net/disoft/d/

Η φωτογραφική μηχανή είναι επίσης συμβατή με μια μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ Sony Emount μηχανών, συμπεριλαμβανομένου του φορτιστή μπαταρίας BCQZ1xi, της Vertical Grip VGC3EM.

Η νέα α7 III θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2018, είτε μεμονωμένα είτε σε κιτ με τον φακό SEL2870.

Νέο περιεχόμενο θα αναρτηθεί απευθείας στη Sony Photo Gallery και στο Sony Camera Channel στο YouTube.

Μια ποικιλία αποκλειστικών ιστοριών και συναρπαστικού νέου περιεχομένου που έχουν τραβηχτεί με τη νέα κάμερα α7 III και άλλα προϊόντα της σειράς α από την Sony, είναι διαθέσιμα στο www.alphauniverse.com, ένα site που έχει σχεδιαστεί για να ενημερώνει αλλά και να εμπνέει όλους τους φίλους της σειρά Sony α.

i Σε σύγκριση με την α7 II. Συνθήκες δοκιμής της Sony

ii Περιορίζεται σε 12 bits κατά τη διάρκεια της συμπιεσμένης συνεχούς λήψης RAW, της έκθεσης BULB ή όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία NR Long Exposure NR

iii Με φακούς SSM ή SAM μόνο. Με τον προσαρμογέα στήριξης LA-EA3. Το Eye AF δεν υποστηρίζεται για καταγραφή ταινιών. Το AF-C μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν είναι επιλεγμένο το σύστημα AF “ανίχνευσης φάσης”, αλλά η εστίαση είναι σταθερή στο πρώτο πλαίσιο

iv Συνεχής λειτουργία “Hi +”. Απαιτείται κάρτα μνήμης SDXC συμβατή με UHSII. Συνθήκες δοκιμής της Sony

v Εντοπίζονται μόνο τραντάγματα 100 Hz και 120 Hz. Η ταχύτητα συνεχούς λήψης μπορεί να μειωθεί. Οι λήψεις χωρίς ταρακούνημα δεν είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της σιωπηρής λήψης, της έκθεσης BULB ή της εγγραφής ταινιών

vi Εγγραφή 24p. Περίπου. 1,6χ σε 30p

vii Συνδέστε μια τηλεόραση Sony συμβατή με HDR (HLG) μέσω καλωδίου USB για προβολή ταινιών HDR (HLG)

viii Δεν εγγυάται 100% προστασία από τη σκόνη και την υγρασία

ix Η ταχύτητα μεταφοράς έχει μετρηθεί με πολλές εικόνες χρησιμοποιώντας την α7R III, SuperSpeed ​​USB (USB 3.1 Gen 1) και αποσυμπιεσμένα RAW (L: 7952 x 5304) + JPEG Extra fine

x  Μετρημένη με: Επεξεργαστή CPU Intel® Core ™ i7-6700 3.40GHz, Μνήμη 8GB, OS Windows® 7 Professional και αποσυμπιεσμένα RAW (α7R III L: 7952 x 5304)

xi Δεν συμπεριλαμβάνεται στο κουτί