Η TCL Communication παρουσιάζει 5G επικοινωνίες με βάση ένα open source – πλήρη υλοποίηση λογισμικού – στο Mobile World Congress 2018 το οποίο λαμβάνει χώρα από 26 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου 2018, στην Βαρκελώνη.

Χρησιμοποιώντας το open source project OpenAirInterface (OAI), η TCL Communication και οι συνεργάτες της (EURECOM και Creonic) έχουν υλοποιήσει την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο 5G User Equipment (UE) επιτρέποντας την επιδείξη 5G στη ζώνη των 3.5GHz σε 80MHz κανάλια – μία διαμόρφωση που εφαρμόζεται στις Ευρωπαϊκές και στις Ασιατικές αγορές. Οι συγκεκριμένες επιδείξεις είναι το εφαλτήριο για τη μελλοντική κυκλοφορία των 5G συσκευών από την TCL Communication.

«Συμβάλλοντας στην προσπάθεια τυποποίησης του 3GPP, συμμετέχουμε ενεργά από τις αρχές του 2015 στη δημιουργία πρωτότυπων τεχνολογιών 5G για την προετοιμασία της εισαγωγής των πρώτων 5G προϊόντων μας το δεύτερο εξάμηνο του 2019, πάντα σε συνάρτηση με τη ζήτηση της αγοράς για ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση 5G στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη,» δήλωσε ο Christian Gatti, Global President Alcatel Business Division και Executive Vice President της TCL Communication. «Με την πλήρη υλοποίηση του λογισμικού που ανακοινώθηκε σήμερα, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε 5G καινοτομίες και να προβούμε σε δοκιμές αργότερα μέσα στη χρονιά μαζί με τους εμπλεκόμενους παρόχους σε έργα συνεργασίας όπως το MASS START. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτές τις συνεργασίες και για τη μεγάλη τεχνολογική πρόοδο που θα προσφέρουμε όλοι μαζί στο μέλλον.»

Οι αριθμολογίες 5G NR, οι κυματομορφές και η κωδικοποίηση των καναλιών, που εφαρμόζονται από την TCL Communication, αποφέρουν τη μέγιστη απόδοση του 5G σε ένα επίπεδο μετάδοσης και μείωση καθυστέρησης του δικτύου 5G συγκριτικά με το 4G.

Συνδυάζοντας την υψηλότερη απόδοση και τη μείωση καθυστέρησης του δικτύου 5G ανοίγουμε νέους δρόμους για την παροχή μιας βελτιωμένης εμπειρίας χρήστη και για τη δημιουργία νέων περιπτώσεων χρήσης όπως:

  • Υψηλής ταχύτητας ευρυζωνική πρόσβαση σε απομακρυσμένες περιοχές

  • Σχεδόν άμεση πρόσβαση σε περιεχόμενο από οποιαδήποτε συνδεδεμένη συσκευή

  • Υψηλή ανάλυση, διαδραστική εικονική πραγματικότητα και έλεγχος μηχανής – όπως τα drones, τα ρομπότ και τα αυτόματα οχήματα

Τα συγκεκριμένα πειράματα και η τεχνολογική εξέλιξη επιτρέπουν στην TCL Communication να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην 5G συνδεσιμότητα τελικών χρηστών.

«Το συγκεκριμένο πείραμα 5G αποδεικνύει ότι το OpenAirInterface είναι το τέλειο εργαλείο για γρήγορη και αποδοτική κατασκευή προτύπων, έχοντας διαθέσιμη την εφαρμογή 5G σε μόλις 2 μήνες μετά την έκδοση των προδιαγραφών» δήλωσε ο Raymond Knopp, Καθηγητής στο EURECOM. Το EURECOM είναι ιδρυτής της OAI, και συμβάλλει στην υλοποίηση της gNodeB επιτρέποντας την endtoend επίδειξη. Μία πρώτη έκδοση 5G θα ανακοινωθεί δημόσια στην OAI μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2018.

«H Creonic είναι ο ηγέτης της αγοράς στον τομέα των επικοινωνιών IP Cores για τα FieldProgrammable Gate Arrays (FPGA) και τα Application Specific Integrated Circuits, για το λόγο αυτό είμαστε περήφανοι που μας επέλεξαν ως πάροχο για το LDPC IP το οποίο επιτρέπει εφαρμογές OpenAirInterface μεγαλύτερης απόδοσης χρησιμοποιώντας FPGAs», δήλωσε ο Timo LehnigkEmden, CEO, της Creonic. Η εταιρία ανακοίνωσε την εμπορική διαθεσιμότητα του 5G LDPC και του Polar IP και ενημέρωσε ότι θα διαθέσει την έκδοση στα ενδιαφερόμενα μέλη του OAI για σκοπούς έρευνας και επίδειξης.

Για να δείτε τις 5G επιδείξεις της TCL Communication, παρακαλούμε επισκεφτείτε το περίπτερό μας κατά τη διάρκεια του World Congress: Αίθουσα 3, Stand 3D11 από τις 26 Φεβρουαρίου έως και την 1η Μαρτίου, 2018. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την TCL Communication, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της: www.tclcom.com.