Σε μια εποχή που η εκπαίδευση ​αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της κοινωνίας, η Quizdom​, ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά start-ups τεχνολογίας​, πρωτοπορεί και πάλι.

Τέσσερα χρόνια μετά τη μαζική επιτυχία του παιχνιδιού γνώσεων Quizdom, που προσέλκυσε πάνω από 2 εκατομμύρια χρήστες​, τα ελληνικά “μυαλά” της ομάδας εισάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση, συνδυάζοντάς την με την τεχνολογία και τη διασκέδαση.

Η εκμάθηση και η γνώση είναι πάντα ενδιαφέρουσα, για όλους. Ωστόσο, η διαδικασία απόκτησης της γνώσης για πολλούς δεν είναι ευχάριστη. Ως αποτέλεσμα μειώνεται η διάθεση για μάθημα, που οδηγεί σε χαμηλότερες επιδόσεις. Το Quizdom Education είναι ένα νέο εκπαιδευτικό παιχνίδι γνώσεων, βασισμένο στην επιτυχημένη συνταγή… παιχνιδιού του Quizdom.

Μέσα από την εφαρμογή οι μαθητές θα μπορούν να βελτιώνουν τις γνώσεις τους και να προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες, παίζοντας μαζί με φίλους και συμμαθητές τους online. Οι μαθητές μπορούν ανά πάσα στιγμή να βλέπουν τα στατιστικά τους, σε ποια μαθήματα βρίσκονται σε καλό επίπεδο και σε ποια χρειάζονται επιπλέον εξάσκηση.

Επιπλέον, θα μπορούν να δουν σε πραγματικό χρόνο (real-time) πως κατατάσσονται ανάμεσα στους υπόλοιπους χρήστες, στην πορεία προς τις εξετάσεις, μέσα από τα ειδικά Τουρνουά ανά μάθημα που θα ξεκινήσουν να διοργανώνονται όσο πλησιάζουν οι ημερομηνίες των εξετάσεων. Αυτή τη στιγμή, το παιχνίδι έχει ερωτήσεις και από τα 10 μαθήματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2018​: Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά, Ιστορία, Βιολογία, Χημεία, Μαθηματικά, Φυσική, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ).

Δέκα καθηγητές – επιστήμονες​, με εμπειρία και εξειδίκευση στις Πανελλήνιες εξετάσεις, έγραφαν με μεγάλη προσοχή αλλά και μεράκι τις ερωτήσεις των μαθημάτων, για πάνω από 4 μήνες. Στόχος είναι το περιεχόμενο του παιχνιδιού να είναι υψηλής ποιότητας, ώστε να βοηθήσει πραγματικά στην προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις. Μάλιστα, η ανταπόκριση των μαθητών και καθηγητών είναι τόσο μεγάλη ώστε το Quizdom Education έφθασε τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου στην Ελλάδα στη #1 θέση του Google Play Store στην κατηγορία των Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών και #1 στην κατηγορία Trivia games στο App Store της Apple​, ενώ ταυτόχρονα έγινε Featured από την Google στην κατηγορία Εκπαίδευση.

* Στόχος της ομάδας του Quizdom Education είναι να αποτελέσει κομμάτι της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Ελλάδα και παγκόσμια. Στα επόμενα πλάνα βρίσκεται η διεθνής επέκταση του παιχνιδιού με ερωτήσεις για την προετοιμασία δημοφιλών εξετάσεων στα Αγγλικά, που απαιτούνται για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού (GRE, TOEFL, IELTS, GMAT κλπ).