Η Sentio Solutions είναι μια ελληνοαμερικάνικη Startup υψηλής τεχνολογίας, η οποία ασχολείται με hardware και αναγνωρίζεται διεθνώς και ποικιλοτρόπως ως μια καινοτομική πρόταση στον κόσμο των καταναλωτικών φορετών συσκευών και του IoT.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 450 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από ψυχικές διαταραχές ανά τον κόσμο. Στην Ελλάδα 1.200.000 άτομα όλων των ηλικιών πάσχουν από ψυχικές ασθένειες αλλά μόνο ο αριθμός των 300.000 ψυχικά πασχόντων κατ’ έτος αναζητούν βοήθεια και προσφεύγουν σε γιατρό.

Παρόλο που υπάρχει μια ευρεία γκάμα εργαλείων για τη σωματική μας υγεία και ευεξία δεν υπάρχει κάτι που να φροντίζει για την συναισθηματική και ψυχική μας υγεία, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, και να μην αφορά ψυχοθεραπεία ή φαρμακευτικές αγωγές.

Για ακριβώς αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το Feel, η πρώτη φορετή συσκευή η οποία αναγνωρίζει και καταγράφει τα συναισθήματά μας καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας και προσφέρει συμβουλές ψυχικής υγείας μέσω εφαρμογής στο Smartphone με σκοπό να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε θετικές συναισθηματικές συνήθειες και να βελτιώσει τη ψυχική μας ευεξία!

Οι επιτυχίες της Sentio συνεχίζονται συνεχώς! Πρόσφατα ολοκλήρωσε τον seed επενδυτικό κύκλο ύψους περίπου $2.000.000 έπειτα από τη χρηματοδότηση που έλαβε από την Anthemis Exponential Ventures (AEV). Η Anthemis, με έδρα το Λονδίνο, μαζί με την Exponential Ventures (την κυρίαρχο εταιρεία που ανήκει στην μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία MMI Holdings), ενώθηκαν με σκοπό την επένδυση εταιρειών τεχνολογίας γύρω από το τομέα της υγείας και ευεξίας (health & wellness). Επιπλέον μεγάλοι επενδυτές της Sentio είναι οι SOSV (τον μεγαλύτερο επενδυτή Hardware και Βιοεπιστημών στον κόσμο), Make in LA (η οποία συνεργάζεται την NEO Tech, έναν μεγάλο contract manufacturer), NewEleven Capital.

Σημαντική αποτελεί και η αναγνώριση που έλαβε το προϊόν της, Feel, ως «Insurance Shaper of the Year» στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνολογίας & Καινοτομίας Ασφαλίσεων που έλαβε μέρος στην Κολωνία της Γερμανίας. Επιπροσθέτως, η Sentio συμπεριλήφθηκε στη λίστα «Transformative Technology Companies 2017» ως πρωτοπόρος στην αγορά πνευματικής και συναισθηματικής ευημερίας μαζί με τις εταιρείες Apple, Google και Fitbit.

Τους επόμενους μήνες θα η εταιρεία θα ξεκινήσει αρκετές εσωτερικές και εξωτερικές έρευνες με μεγάλα πανεπιστήμια της Ελλάδας και των ΗΠΑ (UC Riverside). Στο πλαίσιο έναρξης των μελετών, η Sentio πρόκειται να συνεργαστεί με το Ψυχιατρικό Τμήμα του Αιγινήτειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με συμμετοχή άνω των 300 ατόμων. Για την διεκπεραίωση των εσωτερικών ερευνών της, η εταιρεία καλεί τον κόσμο στα γραφεία της στο Σύνταγμα για να συμμετάσχει και να συμβάλλει στο όραμα της, να βοηθήσει 100,000,000 άτομα να διαχειριστούν καλύτερα την ψυχική τους υγεία μέχρι το 2025.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Sentio και το προϊόν της, Feel, αλλά και για τις νέες θέσεις εργασίας που έχουν ανοίξει μέσω της ιστοσελίδας της www.myfeel.co .