Οι μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμη σε διαδικασία υιοθέτησης cloudbased υπηρεσιών και, για την πλειονότητά τους, η υιοθέτηση cloudbased υπηρεσίας email είναι το πρώτο βήμα. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Kaspersky Lab είναι, πράγματι, από τις πλέον χρησιμοποιούμενες επιχειρηματικές εφαρμογές με βάση το cloud παγκοσμίως. Τώρα, μια νέα προσφορά SecurityasaService από την Kaspersky Lab φέρνει τεχνολογίες ανίχνευσης Νέας Γενιάς, που βασίζονται στη μηχανική μάθηση και σε cloudbased Πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο στα cloudbased συστήματα email, παρέχοντας βελτιωμένη προστασία για την υπηρεσία Exchange Online του Microsoft Office 365.

Το email εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στόχο των ψηφιακών εγκληματιών

Η αποστολή και λήψη email αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας κάθε επιχείρησης, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ψηφιακοί εγκληματίες εξακολουθούν να ψάχνουν ενεργά νέους τρόπους εκμετάλλευσης τους για δικούς τους κακόβουλους σκοπούς. Σύμφωνα με την πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση της Kaspersky Lab για το spam, υπάρχει μια σταθερή ανάπτυξη και αυξανόμενα επίπεδα εξαπάτησης που χρησιμοποιούνται σε εκστρατείες phishing και spam. Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές του τομέα της Πληροφορικής πρέπει να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για να διαγράψουν άσχετα email και να ανακτήσουν μηνύματα που έχουν διαγραφεί εσφαλμένα, αντί να εργάζονται σε καθήκοντα πληροφορικής κρίσιμης σημασίας για τις επιχειρήσεις.

Επιπλέον, τα άσχετα email δεν αποτελούν μόνο μια πρόκληση για την αποτελεσματικότητα των ΙΤ πόρων και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Γίνονται πραγματική απειλή για μια επιχείρηση όταν πρόκειται για το phising προσωπικών κωδικών πρόσβασης ή για την εξάπλωση κακόβουλου λογισμικού σε αρχεία συνημμένα σε email. Στο 28% των στοχευμένων επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν φέτος, η χρήση της μεθόδου phising/κοινωνικής μηχανικής ήταν ένας σημαντικός παράγοντας1 που συνέβαλε.

Βασική προστασία για email: στις εγκαταστάσεις και στο cloud

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις ασφάλειας και να βοηθηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προστατεύσουν τα εσωτερικά τους συστήματα email, η Kaspersky Lab προσφέρει προστασία για mail servers και mail gateways ως στοχευμένες λύσεις. Φέτος, επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσθέτοντας ένα νέο προϊόν – το Kaspersky Security for Microsoft Office 365 – για να επεκτείνουμε την προστασία της cloudbased υπηρεσίας email στο Exchange Online εντός της σουίτας του Microsoft Office 365.

Σε συνδυασμό με την ενσωματωμένη προστασία της Microsoft, η συνδυασμένη λύση ασφάλειας παρέχει στους χρήστες του Microsoft Office 365 ενισχυμένη προστασία από προγράμματα ransomware, κακόβουλα συνημμένα, ανεπιθύμητα email, phishing και άγνωστες απειλές. Το φάσμα των τεχνολογιών ασφάλειας Νέας Γενιάς που περιλαμβάνονται στη λύση αποτελούνται από μία ουδέτερη μηχανή antiphishing με βάση το δίκτυο, ανίχνευση με μηχανική μάθηση, sandboxing, φιλτράρισμα συνημμένων και από το παγκόσμιο δίκτυο Πληροφόρησης απειλών της Kaspersky Lab – τα οποία συνολικά υποστηρίζονται από την τεχνολογία HuMachine© της Kaspersky Lab, η οποία συνδυάζει την ανθρώπινη τεχνογνωσία με bid data Πληροφόρηση απειλών και μηχανική μάθηση για την υπεράσπιση από κάθε είδους απειλή που μπορεί να αντιμετωπίσει μια επιχείρηση.

Εγγενής ενσωμάτωση στο cloud και ευκολία διαχείρισης

Όπως το Microsoft Office 365, το προϊόν της Kaspersky Lab φιλοξενείται στο cloud, το οποίο προσφέρει βολική και ευέλικτη cloud-based διαχείριση, τόσο για email όσο και για ασφάλεια. Το Kaspersky Security for Microsoft Office 365 παρέχει στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πολλά πλεονεκτήματα, όπως εύκολη ρύθμιση παραμέτρων και εγγενή ενοποίηση με το Exchange Online, έναν πίνακα ελέγχου που δείχνει τα στατιστικά στοιχεία απειλών και ανιχνεύσεων με μια ματιά και τη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης των διαγραμμένων email.

Όπως και το Kaspersky Endpoint Security Cloud, έτσι και η διαχείριση του νέου προϊόντος γίνεται από μία cloudbased κονσόλα διαχείρισης. Οι MSP/MSSPs και οι εξωτερικοί ΙΤ διαχειριστές θα επωφεληθούν από την υπηρεσία, η οποία επιτρέπει την απλή διαχείριση των διαφόρων οργανισμών. Μπορεί επίσης να υποστηρίζει πολλαπλούς λογαριασμούς για διαφορετικούς διαχειριστές, παρέχοντας αυξημένη ευελιξία και ευκολία χρήσης.

Ο Vladimir Zapolyansky, Head of SMB Business at Kaspersky Lab της Kaspersky Lab, αναφέρει: «Με εκατομμύρια email να αποστέλλονται σε καθημερινή βάση, μπορεί να χρειαστεί μόνο ένα – με κακόβουλο συνημμένο όπως ransomware ή phishing link – για να βλάψει ή ακόμη και να καταστρέψει μια επιχείρηση. Με την κυκλοφορία αυτού του νέου προϊόντος, είμαστε ενθουσιασμένοι που παρέχουμε στους πελάτες μας που μεταβαίνουν στο cloudbased Microsoft Exchange στο Office 365 τεχνολογίες ασφάλειας Νέας Γενιάς για να προστατεύσουν τα email τους – είτε φιλοξενούνται στις εργασιακές εγκαταστάσεις είτε στο cloud».

Το Kaspersky Security for Microsoft Office 365 είναι διαθέσιμο παγκοσμίως. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν και για να ξεκινήσετε μια τριήμερη δωρεάν δοκιμή πλήρους λειτουργικότητας, επισκεφτείτε το cloud.kaspersky.com.

1 Έκθεση ‘The Human Factor in IT Security: How Employees are Making Businesses Vulnerable from Within’ της Kaspersky Lab και της B2B International, Ιούνιος, 2017, URL: https://www.kaspersky.com/blog/the-human-factor-in-it-security/