Η Epson διακρίνεται και φέτος ως μια από τις κορυφαίες 100 καινοτόμους εταιρείες παγκοσμίως, σύμφωνα με την Clarivate Analytics, που εδρεύει στη Φιλαδέλφεια. Κατατάσσεται, επίσης, μεταξύ των καλύτερων από τις κορυφαίες 100, καθώς είναι μια από τις 37 εταιρείες που αναγνωρίζονται κάθε χρόνο από την έναρξη του προγράμματος το 2011.

Αυτοί οι πρωτοπόροι παρουσιάζουν σταθερά ισχυρές επιδόσεις στην επιτυχή απόκτηση δικαιωμάτων των καινοτομιών τους, αναζητώντας παγκόσμιες αγορές για δυνητικά προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στις καινοτομίες τους Παράλληλα, οι συγκεκριμένες εταιρείες αναγνωρίζονται από τους ανταγωνιστές τους ως εταιρείες που δημιουργούν πρωτοποριακές καινοτομίες που μπορούν να αξιοποιηθούν από τον κλάδο για μελλοντικές τεχνολογίες.

Η Epson καταθέτει τακτικά μεγάλο αριθμό αιτήσεων για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, ενώ είχε φέτος ιδιαίτερη επιτυχία στη μετατροπή τους σε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. Πέτυχε, ακόμη, καλές επιδόσεις στην παγκόσμια κατάθεση εφευρέσεων, με περισσότερες αιτήσεις από πέρυσι, για πατέντες σε 4 αρχές, όπως στις ΗΠΑ, Ιαπωνία, Κίνα και Ευρώπη..

Πνευματική Ιδιοκτησία στην Epson

Η Epson κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως και συνεργάζεται συστηματικά με πρακτορεία διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε περισσότερες από 20 χώρες. Στην κατάταξη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για το 2016, η Epson κατέλαβε την 7η θέση στην Ιαπωνία για τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που βραβεύθηκαν, 15η στις ΗΠΑ και 16η στην Κίνα (μεταξύ ξένων εταιρειών). Στους βιντεοπροβολείς και τους εκτυπωτές inkjet, όπου η Epson προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει τις βασικές της τεχνολογίες, είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην βιομηχανία όσον αφορά την ποσότητα και την ποιότητα των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, ενώ είναι υπερήφανη που αποκαλείτε ως εταιρεία IP παγκόσμιας κλάσης.

«Η Epson λαμβάνει την τιμή να είναι ανάμεσα στη λίστα με τις Κορυφαίες 100 πιο Καινοτόμους Εταιρείες παγκοσμίως για έβδομη συνεχή χρονιά», δήλωσε η κα. Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas. «Οι επιχειρηματικές στρατηγικές κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας της Epson συνδέονται άμεσα με το Εταιρικό Όραμα Epson 25. Η απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας υψηλής ποιότητας που συμβάλλουν στην επιχειρηματική μας δραστηριότητα αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς. Προσπαθούμε συνεχώς να υλοποιούμε προϊόντα και υπηρεσίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών και της κοινωνίας μας και πιστεύουμε ότι έχουμε αναγνωρισθεί ως καινοτόμος εταιρεία παγκοσμίως για τις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης και τις δραστηριότητες μας σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία. Προχωρώντας, θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την πνευματική ιδιοκτησία που στηρίζει τη δημιουργία ανταγωνιστικών προϊόντων

Οι 100 Κορυφαίοι στην Καινοτομία Παγκοσμίως

Η Clarivate Analytics αναλύει τις τάσεις πνευματικής ιδιοκτησίας και ευρεσιτεχνιών με βάση αποκλειστικά δεδομένα, για να καθορίσει τις πιο καινοτόμες εταιρείες και ιδρύματα στον κόσμο. Η ανάλυση καλύπτει τέσσερα βασικά κριτήρια: τον όγκο των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την επιτυχία, τον παγκόσμιο χαρακτήρα και την επιρροή. Η έκθεση Top 100 Global Innovators που εγκαινιάσθηκε το 2011, βρίσκεται φέτος στο έβδομο έτος της.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Clarivate επισκεφθείτε τοhttps://clarivate.com/blog/news/new-report-asia-reclaims-position-epicenter-global-innovation/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Epson, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://global.epson.com/innovation/intellectual_property/