Η THQ Nordic ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή συμφωνίας για την αποκλειστική, παγκόσμια διανομή (με εξαίρεση την έκδοση της Κορεατικής γλώσσας) του Pillars of Eternity II: Deadfire με τη Versus Evil. Περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της κάθε έκδοσης (PC, Mac, Linux), αλλά και η ημερομηνία κυκλοφορίας του θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Όταν ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Obsidian στο Pillars of Eternity II: Deadfire, ξέραμε πως έπρεπε να εξασφαλίσουμε ένα σπουδαίο φυσικό προϊόν που να τιμά την ποιότητα αυτού του RPG», είπε ο Steve Escalante, γενικός διευθυντής της Versus Evil. «Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με την THQ Nordic, όχι μόνο βρήκαμε μια ομάδα που να παθιάζεται με το προϊόν, αλλά που έχει και το εύρος του δικτύου διανομής που θέλαμε να εξασφαλίσουμε για τη φυσική έκδοση του Pillars of Eternity II: Deadfire.»

«Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με το παιχνίδι και τις διάφορες εκδόσεις του. Είναι πάντα απολαυστικό να συνεργάζεσαι με τόσο ταλαντούχες, ενθουσιώδεις και αφοσιωμένες ομάδες όπως η Versus Evil και η Obsidian. Βοηθά επίσης το γεγονός ότι λατρεύουμε το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών,» σχολίασε ο Jan Binsmaier, διευθυντής εκδόσεων της THQ Nordic. «Εκτός από όλα αυτά, βρήκαμε έναν ισχυρό και αξιόπιστο συνεργάτη στη Versus Evil και νοιώθουμε όμορφα καθώς μοιραζόμαστε τον ίδιο τρόπο σκέψης και την ίδια επαγγελματική ηθική. Είμαστε το τέλειο ζευγάρι.»

Στο Pillars of Eternity II: Deadfire οι παίκτες ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι ανακάλυψης καθώς κυνηγούν ένα θεό για να σώσουν τις ίδιες τις ψυχές τους. Έχοντας ως βάση το βραβευμένο gameplay του πρώτου Pillars of Eternity, κάθε πτυχή του Deadfire έχει βελτιωθεί και επεκταθεί. Απείρως πιο λεπτομερή γραφικά, λεπτομερέστεροι μηχανισμοί στο gameplay, αυξημένες επιλογές και αντιδράσεις για τους παίκτες, ένα νέο σύστημα προσωπικών σχέσεων μεταξύ των χαρακτήρων, ομαλές μάχες και μια εντελώς νέα περιπέτεια κάνουν το Deadfire την απόλυτη εμπειρία στον χώρο των RPGs. Οι παίκτες ταξιδεύουν στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος Deadfire με πλοίο, όπου θα ανακαλύψουν νέες φυλές, θα επισκεφθούν εξωτικούς τόπους, θα προασπίσουν το πλοίο τους ενάντια στους πειρατές και, το πιο σημαντικό, θα επιλέξουν προσεκτικά τους συμμάχους τους, καθώς υπάρχουν πανίσχυρες φατρίες στο διάβα τους, σε κάθε λιμάνι που θα σταματούν.