Η Dell ανακοινώνει το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα στον κλάδο, για τη χρήση ανακυκλωμένου χρυσού από χρησιμοποιημένα ηλεκτρονικά σε νέα motherboards υπολογιστών, τα οποία θα περιέχονται στα βραβευμένα συστήματα Latitude 5285 2-σε-1 που θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν από αυτή την άνοιξη.

Το πιλοτικό πρόγραμμα έπεται μιας επιτυχημένης μελέτης σχετικά με server motherboards. Η κλειστού βρόγχου διαδικασία ανάκτησης χρυσού θα μπορούσε να στηρίξει τη δημιουργία εκατομμυρίων νέων motherboards μέσα στην επόμενη χρονιά και αποτελεί επέκταση του προγράμματος κλειστού βρόγχου της Dell, από πλαστικά μέχρι πολύτιμα υλικά.

Προς το παρόν, μόλις το 12.5% των ηλεκτρονικών απορριμμάτων ανακυκλώνεται για την κατασκευή νέων προϊόντων. Ως εκ τούτου, υπολογίζεται ότι οι Αμερικανοί πετάνε $60 εκατομμύρια σε χρυσό και ασήμι κάθε χρόνο, μόνο και μόνο εξαιτίας τηλεφώνων που δεν χρησιμοποιούνται. Αυτό καταδεικνύει την ανάγκη αυτά τα πολύτιμα υλικά να ανακυκλώνονται σε νέα, όμορφα προϊόντα. Η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση χρυσού από χρησιμοποιημένες τεχνολογικές συσκευές, όχι μόνο έχει οικονομικά οφέλη, αλλά επίσης εξασαλίζει τεράστια περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη, από την αποφυγή κινδύνων για την υγεία των ανθρώπων, αλλά και την έκλυση ρύπων που σχετίζονται με την εξόρυξη χρυσού. Σύμφωνα με μια έκθεση της Trucost, η διαδικασία επανάκτησης χρυσού που δημιουργήθηκε από τη συνεργάτιδα εταιρεία της Dell, Wistron GreenTech, έχει κατά 99% μικρότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο σε σχέση με την παραδοσιακή εξόρυξη χρυσού.