H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με τη Furukawa Electric LatAm (Βραζιλία), μια παγκόσμια εταιρία με διαφοροποιημένες δραστηριότητες και μέλος του Ομίλου Furukawa Electric με έδρα την Ιαπωνία.

Η κοινή πελατοκεντρική φιλοσοφία, η μακρά ιστορία και η επιτυχημένη πορεία της Intracom Telecom και της Furukawa, καθώς και το όραμα των δυο εταιριών για την ανάπτυξη σύγχρονων δικτύων, τη μείωση του συνολικού κόστος ιδιοκτησίας (TCO) και τον σχεδιασμό λύσεων δημιουργίας εσόδων στους τομείς IoT και 5G, αποτελούν μερικές από τις βασικές αρχές που διέπουν αυτήν την εταιρική συμμαχία.

Συγκεκριμένα, η στρατηγική αυτή συνεργασία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων λύσεων Fiber-Wireless όπου η Furukawa Electric θα παρέχει λύσεις οπτικής ίνας (GPON, WDM) και καλωδίωσης, ενώ η Intracom Telecom θα προσφέρει τις λύσεις ασύρματης πρόσβασης και μετάδοσης, διαθέτοντας στους παρόχους κινητής και σταθερής τηλεφωνίας ένα μεγαλύτερο πακέτο λύσεων για τα δίκτυα τους με ταχύτητες πολλών Gigabit. Το κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Intracom Telecom θα καλύπτει οποιαδήποτε ανάγκη για προσαρμογή ή ακόμα και για σχεδιασμό νέων λύσεων λογισμικού. Αμφότερες οι εταιρίες επιδιώκουν να δημιουργήσουν αποτελεσματικές συνέργειες, κυρίως στις περιοχές της Λατινικής Αμερικής και της Ιβηρικής Χερσονήσου, αξιοποιώντας την ισχυρή διεθνή παρουσία τους.

Ο κ. Foad Shaikhzadeh, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Furukawa Electric LatAm S.A., δήλωσε: «Η Furukawa βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με την Intracom Telecom. Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας, οι οποίοι θα λαμβάνουν την βέλτιστη λύση από έναν μόνον προμηθευτή. Εφαρμογές όπως το IOT, οι «έξυπνες πόλεις», το fronthaul και το backhaul για δίκτυα 5G, και η ροή βίντεο (video streaming) απαιτούν όλο και πιο πολύπλοκα δίκτυα υβριδικών τεχνολογιών μικροκυμάτων και οπτικής ίνας. Μπορούμε πλέον να προσφέρουμε την ιδανική λύση για κάθε μέρος του δικτύου, είτε με τεχνολογία οπτικής ίνας που προσφέρει εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, είτε με λύσεις μικροκυματικών συστημάτων για γρήγορη και πιο οικονομική υλοποίηση».

Ο κ. Mohamed Ahmed, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Telecom, δήλωσε: «Αποτελεί πραγματική τιμή για εμάς η συνεργασία με την Furukawa Electric. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, στοχεύουμε να μεταμορφώσουμε την παγκόσμια αγορά και να προσφέρουμε υπηρεσίες για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την υλοποίηση του οράματος του «ψηφιακού πολίτη». Αξιοποιώντας την εμπειρία μας τεσσάρων δεκαετιών και τις διεθνείς μας επιτυχίες στον τομέα των ΤΠΕ, αναπτύσσουμε τεχνολογικές λύσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των Έξυπνων Πόλεων. Ο συνδυασμός των καινοτόμων τεχνολογιών και των υποδομών Έρευνας & Ανάπτυξης που διαθέτουμε με τις λύσεις οπτικής ίνας (FTTx) της Furukawa και τη διαφοροποιημένη επιχειρηματική δραστηριότητά της, δημιουργεί μοναδικές λύσεις για όλους τους παρόχους που προετοιμάζονται για την ανάπτυξη δικτύων 5G, καθώς και πολλές ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε τομείς πέραν των τηλεπικοινωνιών».