Η Kaspersky Lab αναπτύχθηκε βιώσιμα το 2017 και αύξησε τα παγκόσμια μη ελεγμένα έσοδα της σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (IFRS) κατά 8%*, αγγίζοντας τα $698 εκατομμύρια*.

Ενώ το δεύτερο εξάμηνο του 2017 ήταν πρόκληση για την εταιρεία λόγω γεωπολιτικής αναταραχής και αβάσιμων ισχυρισμών, οι πελάτες και οι συνεργάτες της εξακολουθούν να επιδεικνύουν εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα ένα επιτυχημένο έτος για την επιχείρηση.

Η ανάπτυξη οφείλεται στις υψηλές επιδόσεις των B2B ενεργειών της Kaspersky Lab (+ 13% **): Η εταιρεία σημείωσε ανάπτυξη της τάξης του 30%** στον τομέα των μεγάλων επιχειρήσεων, του 61%** στα μη τερματικά συστήματα και του 41%** σε κρατήσεις από υπηρεσίες Πληροφόρησης για την ψηφιακή ασφάλεια. Η Kaspersky Lab συνεχίζει να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της, εισάγοντας και ενισχύοντας λύσεις που ανιχνεύουν, αποτρέπουν και ανταποκρίνονται στις πιο εξελιγμένες ψηφιακές απειλές, όπως το Endpoint Detection and Response και ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών υπηρεσιών. Επί του παρόντος, 69 εταιρείες από τη λίστα Fortune 500 είναι πελάτες της Kaspersky Lab.

Επιπλέον, μια σχετικά σταθερή επιχειρηματική δραστηριότητα στον καταναλωτικό κλάδο, η οποία ωθήθηκε από μια ισχυρή επίδοση στις ψηφιακές πωλήσεις, συνέβαλε στην υγιή ανάπτυξη των συνολικών παγκόσμιων αποτελεσμάτων.

«Τα θετικά μας οικονομικά αποτελέσματα για το 2017 αποτελούν ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι χρήστες προτιμούν τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά και υποστηρίζουν την αρχή μας για προστασία από όλες ψηφιακές απειλές ανεξάρτητα από την προέλευσή τους. Παρά τη δύσκολη γεωπολιτική κατάσταση, τις αβάσιμες κατηγορίες και τις προσπάθειες υπονόμευσης της επιχείρησής μας, η εταιρεία διατηρεί θετική δυναμική. Αναπτύσσουμε συνεχώς και εργαζόμαστε για νέες λύσεις και τεχνολογίες και είμαστε σίγουροι ότι το 2018 θα είναι ακόμα πιο παραγωγικό από πέρσι», σχολίασε ο Eugene Kaspersky, CEO της Kaspersky Lab.

Οι γεωπολιτικές προκλήσεις και οι αβάσιμοι ισχυρισμοί οδήγησαν σε επιβράδυνση της αγοράς της Βόρειας Αμερικής, όπου οι κρατήσεις μειώθηκαν κατά 8% **. Σε παγκόσμια κλίμακα, η απόδοση της εταιρείας ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες και επιβεβαιώθηκε με ισχυρά αποτελέσματα σε άλλες περιοχές, όπως Λατινική Αμερική (+ 18%**), Ρωσία και ΚΑΚ (+34%**), Μέση Ανατολή, Τουρκία και Αφρική (META) (+31%), Ασία-Ειρηνικός (APAC) (+ 11%**). Η Ιαπωνία παρουσίασε μέτρια ανάπτυξη (4%**), ενώ η Ευρώπη βρέθηκε ελαφρώς χαμηλότερα από τις προσδοκίες (-2%**).

Για να αντιμετωπίσει τα πιθανά ερωτήματα και τις ανησυχίες που ενδέχεται να έχουν οι πελάτες και οι συνεργάτες σχετικά με τα προϊόντα, τις λύσεις και τις λειτουργίες της Kaspersky Lab υπό το πρίσμα των σημερινών γεωπολιτικών προκλήσεων, η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα την Πρωτοβουλία Παγκόσμιας Διαφάνειας. Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Kaspersky Lab για εμπιστοσύνη, διαφάνεια και υπευθυνότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια του 20ετούς ιστορικού της. Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη δέσμευση της Kaspersky Lab για εμπιστοσύνη, διαφάνεια και υπευθυνότητα καθ ‘όλη τη διάρκεια του 20ετούς ιστορικού της. Η πρωτοβουλία θα περιλαμβάνει ανεξάρτητη επισκόπηση του πηγαίου κώδικα της εταιρείας, των ενημερώσεων λογισμικού και των κανόνων ανίχνευσης απειλών, καθώς και ανεξάρτητη επισκόπηση των εσωτερικών διαδικασιών για την επαλήθευση της ακεραιότητας των λύσεων και των διαδικασιών της εταιρείας. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν τρία κέντρα διαφάνειας έως το 2020 στην Ασία, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική και θα αυξηθεί η bug bounty αμοιβή αγγίζοντας μέχρι και τις $100k ανά ανακάλυψη ευπάθειας στα προϊόντα της Kaspersky Lab.

* τα μεγέθη έχουν στρογγυλοποιηθεί για ευκολότερη ανάγνωση. Η αύξηση ήταν 8,252%, ενώ τα έσοδα 697,51 εκατ.

** όλα τα μεγέθη ανά τμήμα και περιοχή αφορούν καθαρή αξία πωλήσεων, και όχι συνολικά έσοδα