Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζοντας πλήρως τη φιλοσοφία ότι «τα δεδομένα ανήκουν στους πελάτες» της, ανακοινώνει την εμπορική διάθεση της πλατφόρμας “rAPId LINK”.

Με τη χρήση της νέας πλατφόρμας, καθίσταται εφικτή η άμεση (real-time) πρόσβαση των πελατών της στα τραπεζικά δεδομένα τους και η εκτέλεση τραπεζικών συναλλαγών, μέσω εφαρμογών λογισμικού τρίτων συνεργαζόμενων εταιριών.

Η πλατφόρμα “rAPId LINK” δίνει τη δυνατότητα σε εταιρίες λογισμικού που διαθέτουν εφαρμογές σε πελάτες τους (για παράδειγμα συστήματα ERP), να διασυνδέσουν αυτές σε «πραγματικό χρόνο» με τα συστήματα της Τράπεζας, διατηρώντας πάντοτε τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας για τον πελάτη. Η διαθέσιμη λειτουργικότητα της νέας πλατφόρμας συγκεντρώνεται στις παρακάτω βασικές κατηγορίες:

Προσωπικές Πληροφορίες

Χαρτοφυλάκιο Προϊόντων

Καταθετικοί Λογαριασμοί

Πιστωτικές/Προπληρωμένες/Χρεωστικές Κάρτες

Εκτελέσεις Μεταφορών / Εμβασμάτων

Εκτελέσεις Μαζικών Εμβασμάτων / Μισθοδοσιών

Πληρωμές Λογαριασμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, κλπ)

Γενικές Πληροφορίες Δικτύου Καταστημάτων και ATM, APS

και θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες και συναλλαγές. Οι λειτουργίες αυτές είναι πάντοτε κάτω από τον ασφαλή και απόλυτο έλεγχο του ίδιου του πελάτη.

Ο κ. Γιώργος Κωτσάκης, Βοηθός Γενικός Διευθυντής Group Technology, επισημαίνει σχετικά: «Στην Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθούμε πάντοτε πολύ στενά όλες τις νέες τεχνολογικές τάσεις που διαμορφώνονται διεθνώς, και έτσι αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε την αρχιτεκτονική Open-Banking, με σκοπό να προσφέρουμε τραπεζικές υπηρεσίες πλήρως ενσωματωμένες μέσα σε συστήματα τρίτων.

Η νέα πλατφόρμα “rAPId LINK” που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Innovation Center της τράπεζας, μας επιτρέπει να προσφέρουμε μία νέα εξαιρετική τραπεζική εμπειρία στους πελάτες μας, διευκολύνοντας τις οικονομικές τους συναλλαγές κατευθείαν εκεί όπου οι ίδιοι δραστηριοποιούνται, εργάζονται και ζουν.

Η πλατφόρμα βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία και ήδη μεγάλες ελληνικές εταιρείες παραγωγής λογισμικού, όπως οι Entersoft, EpsilonNet, SoftOne, SingularLogic, Unisoft και άλλες, έχουν υλοποιήσει τη διασύνδεση με τα APIs της πλατφόρμας και έχουν ενσωματώσει τις διαθέσιμες λειτουργικότητες στα συστήματά τους. Μπορούν έτσι να προσφέρουν στους πελάτες τους που είναι και πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς τη νέα εμπειρία τραπεζικών συναλλαγών».

Η Τράπεζα Πειραιώς απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όποια εταιρεία λογισμικού ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει τη νέα πλατφόρμα “rAPId LINK”.