Η Epson, παγκόσμιος πρωτοπόρος τεχνολογίας, υποστήριξε έμπρακτα το σημαντικό έργο της UNICEF, εκτυπώνοντας τις φωτογραφίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για το βραβείο Φωτογραφίας της Χρονιάς της UNICEF Γερμανίας, ένα από τα πιο σημαντικά ετήσια βραβεία φωτογραφίας, όπου επαγγελματίες φωτογράφοι από όλο τον κόσμο διαγωνίζονται για την κατάκτηση του συγκεκριμένου βραβείου.

Οι συμμετοχές τους καταγράφουν την προσωπικότητα και τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε όλο τον κόσμο, με κάποιους να περιγράφουν τη δυστυχία και την απελπισία τους, ενώ άλλοι τονίζουν την ευτυχία και τα όνειρά τους.

Με περισσότερες από 1.500 συμμετοχές από 24 χώρες, η ομάδα ειδικών κριτών χρειάστηκε να εξασφαλίσει ότι όλες οι εικόνες θα μπορούσαν να συγκριθούν δίκαια, εκτυπώνοντάς τες σε ίδια μορφή και χαρτί. Η Epson Γερμανίας εκτύπωσε τις φωτογραφίες, στο Meerbusch, με το καινοτόμο Epson SureLab SL-D3000, χρησιμοποιώντας το χαρτί εξαιρετικής ποιότητας της εταιρείας, SureLab Pro Paper Luster 285.

«Η φωτογραφία είναι μέρος της κληρονομιάς της Epson. Κατανοούμε τη δύναμη της εκτυπωμένης εικόνας και είναι σημαντικό για εμάς να παρουσιάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όχι μόνο η φωτογραφία που κερδίζει αλλά όλες οι συμμετοχές που υποβάλλονται στους κριτές», δήλωσε ο κος Henning Ohlsson, Managing Director, Epson Germany και CSR Director, Epson Europe.

Η Epson έχει αναλάβει, επίσης, να εκτυπώσει τις φωτογραφίες για την επικείμενη έκθεση «Φωτογραφία της Χρονιάς» της UNICEF. Οι νικήτριες φωτογραφίες εκτέθηκαν από τις 21 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2018 στο Haus der Bundespressekonferenz, στο Βερολίνο.