Οι περισσότεροι χρήστες εφησυχάζουν με το modem/router που τους προμηθεύει ο πάροχος. Το Archer VR600 αποδεικνύει στην πράξη γιατί αυτό είναι λάθος!

Mια γρήγορη ADSL σύνδεση ή ακόμα καλύτερα μια VDSL δεν αρκεί πάντοτε για να αναβαθμίσει την ποιότητα της δικτυακής σας εμπειρίας στο σπίτι. Η συσκευή που… μοιράζει την «τράπουλα» είναι το modem/router και αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που θα επενδύσετε. Το Archer VR600 της TP-Link αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω επισήμανσης, καθώς κατορθώνει με τα προηγμένα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά να μεταμορφώσει πλήρως τις δυνατότητες του τοπικού σας δικτύου.

Συμβατό τόσο με συνδέσεις ADSL όσο και με VDSL, το VR600 μπορεί να υπερηφανεύεται για τρεις λέξεις-κλειδιά στις τεχνικές του προδιαγραφές. AC1600 Wireless Gigabit. Τι σημαίνουν με απλά ελληνικά; Ξεκινάμε από τον κωδικό AC1600, όπου το AC αναφέρεται στην υποστήριξη του τελευταίας γενιάς ομώνυμου πρωτοκόλλου WiFi, το οποίο και εξασφαλίζει ταχύτατες ασύρματες συνδέσεις με όλες σας τις συσκευές στο σπίτι.

Ο αριθμός 1600 προκύπτει από το άθροισμα των ταχυτήτων στις δύο διαθέσιμες μπάντες που μπορεί να αξιοποιήσει το WiFi router, 300Mbps στο κλασικό φάσμα των 2.4GHz και 1300Mbps στο πιο σύγχρονο φάσμα των 5GHz.

Online gaming, βίντεο streaming και κατέβασμα αρχείων πολλών gigabytes επωφελούνται των ευεργετικών επιδόσεων του modem/router, ενώ η ακτίνα του ασύρματου δικτύου επεκτείνεται αισθητά χάρη στις τρεις αποσπώμενες κεραίες.

Η τεχνολογία Beamforming, μάλιστα, «σμιλεύει» την εμβέλεια του WiFi προς την κατεύθυνση των συσκευών που είναι ενεργές κάθε στιγμή, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο όλα τα οφέλη της συχνότητας των 5GHz.

Στην πίσω πλευρά του Archer VR600, τέσσερις Gigabit θύρες Εthernet εξασφαλίζουν ενσύρματη δικτύωση με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα. Δύο USB 2.0 θύρες μπορούν να φιλοξενήσουν εκτυπωτές ή εξωτερικούς σκληρούς δίσκους που θέλετε να καταστήσετε κοινόχρηστους στο τοπικό σας δίκτυο. Παράλληλα, στις θύρες αυτές μπορείτε να προσαρτήσετε και 3G/4G USB dongles για ακόμα πιο γρήγορες υβριδικές συνδέσεις στο διαδίκτυο.

Με υποστήριξη της τελευταίας VDSL2 πλατφόρμας, η εξαιρετική συσκευή της TP-Link μπορεί να φέρει ταχύτητες σύνδεσης με το internet έως και 100Mbps. Φυσικά, όπως προείπαμε, το VR600 υποστηρίζει και όλα τα προγενέστερα πρότυπα, όπως ADSL2+, ADSL2, και ADSL, οπότε ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχετε κάνει το VDSL άλμα ακόμα, μπορεί να αποτελέσει μια επένδυση που δεν θα πάει χαμένη στο μέλλον.

Κλείνοντας, αξίζει να επισημάνουμε την ευκολία του setup και της μετέπειτα διαχείρισης, χάρη στο εύχρηστο web interface και την ολοκληρωμένη εφαρμογή για φορητές συσκευές (Android και iOS) Tether app, με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους, όπως είναι ο γονικός έλεγχος και το media sharing.