Κατά τη διάρκεια της επίσημης ομιλίας για την Πρωτοχρονιά, ο  CEO της Huawei, Ken Hu αποκάλυψε ότι συνολικά 153 εκατομμύρια smartphones είχαν αποσταλεί παγκοσμίως το 2017.

Αυτός ο αριθμός, ο οποίος περιλαμβάνει τον αριθμό πωλήσεων και της θυγατρικής Honor, βοήθησε την εταιρεία να διατηρήσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου μεριδίου της αγοράς κινητών – στέλνοντας την εταιρεία στην 3η θέση στην παγκόσμια κατάταξη κατασκευαστών.

Huawei

Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία πωλήσεων είναι βέβαια το αποτέλεσμα της επιτυχημένης κυκλοφορίας της σειράς Huawei P11 καθώς και της, ολοένα και πιο δημοφιλούς, σειράς Mate 10. Η Honor είχε επίσης φέτος αρκετά καλή χρονιά, καθώς η εταιρεία γιόρτασε τα 40 εκατομμύρια πωλήσεις από το 2014 έως το 2017. Με την επικείμενη άφιξη της σειράς Mate στην αμερικανική αγορά, είμαστε αρκετά σίγουροι ότι η κινεζική εταιρεία θα συνεχίσει να αυξάνει τον αριθμό πωλήσεών της το 2018 καθώς εισέρχονται σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές κινητών στον κόσμο. Αυτό θα βοηθήσει την Huawei να περάσει μπροστά ​​από τη Samsung και την Apple, για να γίνει ο μεγαλύτερος παγκόσμιος κατασκευαστής smartphone μέχρι το 2021, κάτι που είναι στρατηγικός στόχος της.