Η Verizon επέλεξε την Ericsson  για την παροχή δικτυακού εξοπλισμού για τη θέση σε εμπορική λειτουργία του δικτύου της 5G. Η Verizon θα υλοποιήσει το ραδιοδίκτυο 5G πριν από την καθιέρωση του σχετικού προτύπου, καθώς και το δίκτυο κορμού 5G, σε επιλεγμένες αγορές κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Οι δύο εταιρείες επιδεικνύουν τη συνεχή ηγεσία τους στον κλάδο, επιταχύνοντας έτσι την πορεία προς το 5G. Η Verizon και η Ericsson σκοπεύουν να συνεργαστούν προκειμένου να μετακινήσουν ταχύτατα το οικοσύστημα κινητών επικοινωνιών προς την κατεύθυνση της εμπορικής υλοποίησης της τεχνολογίας 5G.

Ο Ed Chan, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Τεχνολογικής Στρατηγικής και Σχεδιασμού της Verizon στον τομέα Εταιρικών Δικτύων και Τεχνολογίας, δήλωσε: «Το 5G θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε, αλληλεπιδρούμε, μαθαίνουμε και παίζουμε. Μέσω της συνεργασίας μας με την Ericsson, δημιουργούμε έναν σαφή οδικό χάρτη και χτίζουμε ένα ανθεκτικό οικοσύστημα το οποίο θα μας επιτρέψει να μεγιστοποιήσουμε το δυναμικό της τεχνολογίας 5G.»

Ο Fredrik Jejdling, Executive Vice President και επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας Business Area Networks της Ericsson, δήλωσε: «Η πρωτοποριακή δουλειά μας στον τομέα του 5G θα επιτρέψει στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ να είναι μεταξύ των πρώτων που θα απολαύσουν τα οφέλη των καινοτόμων υπηρεσιών της νέας αυτής τεχνολογίας. Επίσης, απεικονίζει τον τρόπο με τον οποίο το συνολικό μας χαρτοφυλάκιο 5G, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να υποστηρίζει και 5G NR σύμφωνα με τα πρότυπα του 3GPP, επιτρέπει στους πρωτοπόρους παίκτες να προχωρήσουν στην πρώιμη εμπορική λειτουργία δικτύων 5G.»

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, η Ericsson και η Verizon πραγματοποίησαν δοκιμές σταθερής ασύρματης τεχνολογίας 5G χρησιμοποιώντας φάσμα mmWave σε αρκετές πόλεις και κατοικημένες γειτονιές, με διαφορετική γεωγραφική κατανομή και οικιστική πυκνότητα. Αυτό ήταν ένα κρίσιμο κομμάτι του σχεδίου της Verizon να υλοποιήσει ένα πρωτοποριακό σταθερών ασύρματων ευρυζωνικών επικοινωνιών.

Οι δοκιμές αυτές έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κατανόηση των τεχνολογιών 5G και συχνοτήτων mmWave που χρησιμοποιεί το Φόρουμ Τεχνολογίας 5G (5GTF) της Verizon και το επερχόμενο πρότυπο 3GPP 5G NR. Οι νέες αυτές τεχνολογίες αναμένεται ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων απαιτήσεων συνδεσιμότητας για αναδυόμενες ευρυζωνικές εμπειρίες των καταναλωτών μέσω τεχνολογιών σταθερής και κινητής ασύρματης πρόσβασης, όπως ενδεικτικά ροή βίντεο υψηλής ευκρίνειας, καθηλωτικές εμπειρίες εικονικής/επαυξημένης πραγματικότητας και συνδεδεμένη υπολογιστική στο cloud.