Την ετήσια εσπερίδα της για την ενημέρωση του Δικτύου τουριστικών γραφείων σχετικά με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του τουρισμού, τις πρωτοποριακές λύσεις και τις τάσεις στη διακίνηση εισιτηρίων και κρατήσεων στην Ακτοπλοΐα, πραγματοποίησε η FORTHcrs, θυγατρική της Forthnet, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της.

Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από την Αττική, την Περιφέρεια και το εξωτερικό, εκπρόσωποι του Ακαδημαϊκού χώρου και συνεργάτες. Στην εκδήλωση έλαβαν χώρα τέσσερις παρουσιάσεις από στελέχη της εταιρείας ενώ στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με θέμα «Νέες τάσεις και ανάγκες στην Ακτοπλοΐα, ως μέσο μεταφοράς, ως μέσο τουρισμού, ως μέσο οικονομίας», την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Μηνάς Τσαμόπουλος.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και απάντησαν σε ερωτήσεις ο κ. Μιχάλης Σακκέλης, Πρόεδρος ΣΕΕΝ, ο κ. Γιώργος Παπαδομιχελάκης, Πρόεδρος ΔΣ ΚΤΕΛ Αττικής, ο κ. Ηλίας Κολοβός, Υποδιευθυντής Δ/νσης Αναπτύξεως Εταιρικών Συνεργασιών & Head of Merchant Acquiring AlphaBank ενώ το πάνελ ολοκληρώθηκε με την παρουσία -μέσω Skype– της κ. Μαρίας Λεκάκου, Καθηγήτριας τμ. Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών υπηρεσιών Παν. Αιγαίου.

Η κεντρική παρουσίαση έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της FORTHcrs κ. Γιώργο Παπασταματίου ο οποίος εστίασε στη στρατηγική της εταιρείας για τον ταξιδιωτικό πράκτορα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις υψηλές συνεχείς επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει η FORTHcrs σε τελευταίας τεχνολογίας υποδομές. Παρουσιάστηκαν, επίσης, πρωτοποριακές εφαρμογές για τον κλάδο της ακτοπλοΐας, των οδικών μεταφορών και του τουρισμού ενώ τονίστηκαν ιδιαιτέρως οι εφαρμογές που έχει αναπτύξει η εταιρεία, όπως οι δια-μεταφορικές δράσεις (intermodal, multimodal transportation), τα συστήματα κρατήσεων πολλαπλών υπηρεσιών (multiservices booking systems) και συστήματα επιχειρησιακής ευφυΐας (business intelligence).

Ο κ. Παπασταματίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με μεθοδικές ενέργειες έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε μία ελληνική εταιρεία, την FORTHcrs, ως κορυφαίο πάροχο συστημάτων κρατήσεων για την ακτοπλοΐα σε όλη την Ευρώπη».

Στο σχετικό link http://bit.ly/esperidaFORTHcrs μπορείτε να δείτε το ρεπορτάζ από την εσπερίδα της FORTHcrs.