Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδόν το 70 τοις εκατό των εταιρειών του τομέα της υγείας. οι οποίες μεταβαίνουν στην ψηφιακή οικονομία, αναμένουν αξιοσήμαντη ανάπτυξη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, καθώς αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και είναι σε θέση να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα στους ασθενείς τα υς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης του SAP Center for Business Insights, η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με την Oxford Economics.

Τα ευρήματα αφορούν έρευνα που διεξήχθη σε περίπου 400 διευθυντικά στελέχη εταιρειών του κλάδου της υγείας παγκοσμίως τα οποία συμμετείχαν στη Μελέτη της SAP για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Στελεχών με τίτλο «4 Τρόποι με τους οποίους οι Ηγέτες Μπορούν να Ξεχωρίσουν». Η μελέτη σχεδιάστηκε με τρόπο ώστε να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των βασικών τεχνολογιών που οδηγούν προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων στον τομέα της υγείας.

Παρότι, σύμφωνα με  τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οφέλη των μέχρι στιγμής προσπαθειών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των εταιρειών δεν έχουν επί της ουσίας εμπεριστατωθεί, οι ερωτηθέντες αναμένουν σημαντικές επιπτώσεις κατά τα επόμενα δύο χρόνια στους τομείς της ικανοποίησης των πελατών (61 τοις εκατό) αλλά και της καινοτομίας (59 τοις εκατό). Τα ευρήματα της μελέτης στοιχειοθετούν ότι οι οργανισμοί υγείας σχεδιάζουν να επενδύσουν πολύ περισσότερο στον τομέα των Big Data & Analytics (76%) και των τεχνολογιών cloud (65%) μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Thomas Laur, Πρόεδρος, SAP Health Global δήλωσε ότι: «H ψηφιακή καινοτομία θα τροφοδοτήσει το επόμενο κύμα των ανακαλύψεων στον τομέα της υγείας και θα επιταχύνει την ευρύτερη στροφή των οργανισμών υγείας στην φροντίδα των ασθενών που βασίζεται σε τεχνολογίες δεδομένων». «Είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία της φροντίδας στον τομέα της κλινικής υγείας, να εισάγουμε πληροφορίες που προκύπτουν από δεδομένα σε πραγματικό χρόνο».

Ενώ οι οργανισμοί υγείας αναγνωρίζουν την αξία της ψηφιοποίησης, μόλις 2% έχουν ολοκληρώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό εντός των επιχειρήσεών τους, ενώ το 54% των οργανώσεων βρίσκονται σε δοκιμαστικό στάδιο ή πιλοτική εφαρμογή προγραμμάτων ψηφιακού μετασχηματισμού.

Οι οργανισμοί υγείας που ακολουθούν πρωτοπόρο στρατηγική εφαρμόζουν την Πλατφόρμα τεχνολογίας SAP®Health, για τη διασύνδεση των δεδομένων εντός των επιχειρήσεών τους, καθώς και κατά τη συνεργασία τους με τρίτους, για να παραδώσουν δεδομένα και στατιστικά στοιχεία κατά την καλύτερη δυνατή προσέγγιση σε πραγματικό χρόνο, με στόχο τη βέλτιστη θεραπεία των ασθενών.  

  • «Η στροφή προς το μοντέλο αμοιβής βάσει απόδοσης (pay-for-performance) και ποιότητας έχει καταστήσει αναγκαία μια ισχυρή στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η οποία ενισχύει την προσπάθειά μας να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα για τους ασθενείς», δήλωσε ο Δρ Philip Styne Διευθυντής Ιατρικών Πληροφοριών του Νοσοκομείου της Φλόριντα. \«Το Εργαστήριο Φαρμακευτικής Καινοτομίας της Φλόριντα (FHIL) και το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Φλόριντα συνεργάζονται με την SAP για τη δημιουργία μιας εφαρμογής που διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ των αξιολογητών ποιότητας, κλινικών γιατρών και ασθενών».

  • «Η Πλατφόρμα CancerLinQ έχει αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της SAP και inmemory computing capabilities της πλατφόρμαςSAP HANΑ ®για την εξαγωγή δεδομένων σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και στατιστικών στοιχείων που χρησιμεύουν σε κρίσιμες αποφάσεις» δήλωσε ο Kevin Fitzpatrick,διευθύνων σύμβουλος της CancerLinQ LLC, μια μη κερδοσκοπική θυγατρική της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO). «Έχοντας τη σωστή πλατφόρμα και τους κανόνες γύρω από την κοινή χρήση των δεδομένων, συμπράττουμε ώστε να μοιραστούμε τις βέλτιστες πρακτικές και να οδηγήσουμε στην βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, γεγονός που αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του ουσιαστικού ψηφιακού μετασχηματισμού».

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη Μελέτη της SAP για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Στελεχών: «4 Τρόποι με τους οποίους οι Ηγέτες Μπορούν να Ξεχωρίσουν» επισκεφθείτε το sap.com/ execstudy.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την SAP ΝEWS Center . Ακολουθήστε SAP στο Twitter @ sapnews .