Η Epson, παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες εκτύπωσης, ανακοίνωσε τον νέο εκτυπωτή υφασμάτων, με τεχνολογία dye sublimation, τον SureColor SC-F9300 που είναι ειδικά σχεδιασμένος για γρήγορη εκτύπωση μεγάλου όγκου στον χώρο του ρουχισμού, υφασμάτων, σήμανσης, καθώς και για άλλα τυπωμένα εμπορεύματα.

Αυτό το νέο μοντέλο -ναυαρχίδα αντικαθιστά το προηγούμενο, το SC-F9200, εξελίσσοντας περαιτέρω την αξιόπιστη τεχνολογία εκτύπωσης της εταιρείας και προσφέροντας ακόμη καλύτερη ποιότητα.

Η ολοκαίνουργια τεχνολογία της Epson Precision Dot για dye-sublimation που περιλαμβάνει μια μονάδα παραγωγής ενδιάμεσων τόνων, παλέτες και ρύθμιση micro-weave, έχει ως αποτέλεσμα μία άμεσα ορατή διαφορά στην ποιότητα της εκτύπωσης και διευκολύνει την επίτευξη ποιοτικών αποτελεσμάτων, απευθείας. Παράλληλα, το συγκεκριμένο μοντέλο χρησιμοποιεί τα ειδικά μελάνια UltraChrome DS, τα οποία, σε συνδυασμό με το προφίλ Wide CMYK, εξασφαλίζουν την παράγωγη του μεγαλύτερου δυνατού εύρους χρωμάτων, με αποτέλεσμα ρεαλιστική αναπαραγωγή ακόμα και των πιο περίπλοκων χρωματιστών σχεδίων.

Με ταχύτητα εκτύπωσης έως και 108,6 μ²/ώρα, ο SC-F9300 αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση από την Epson που περιλαμβάνει εκτυπωτή, μελάνια, χαρτιά θερμομεταφοράς και λογισμικό, για μεγιστοποίηση του χρόνου συνεχούς λειτουργίας, βελτιωμένη τροφοδότηση και άλλα χαρακτηριστικά αξιοπιστίας, ώστε να εξαλειφθούν συνηθισμένα προβλήματα, όπως το τσαλάκωμα και τα χτυπήματα της κεφαλής.

Ο εκτυπωτής SureColor SC-F9300 διατίθεται με πιστοποίηση Oeko-Tex Eco Passport[i] και έχει υποβληθεί επιτυχώς στις δοκιμές του AZO Ιαπωνίας για οικιακά προϊόντα. Αυτό σημαίνει ότι τα είδη ένδυσης και τα υφάσματα που παράγονται με τον εκτυπωτή και τα μελάνια UltraChrome DS είναι εντελώς ασφαλή και μπορούν να χρησιμοποιούνται από ενήλικες, παιδιά, ακόμα και βρέφη.

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas σχολίασε: «Σίγουρα αποτελεί πρόκληση να ξεπεράσεις ένα προϊόν που είναι ήδη πλήρως αξιόπιστο, πολύ γρήγορο και εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, ωστόσο με το SC-F9300 τα καταφέραμε. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ταχύτερο, με βελτιωμένο χειρισμό ακόμη και των πολύ λεπτών υφασμάτων για την αποφυγή τραυματισμούκαι άλλων κοινών προβλημάτων τροφοδότησης του υλικού εκτύπωσης. Η Epson προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση, συμπεριλαμβάνοντας τον εκτυπωτή, τα μελάνια, υποστρώματα, λογισμικό αλλά και υποστήριξη. Συνεπώς, όλα έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να συνεργάζονται αρμονικά μαζί. Σε συνδυασμό με την εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία, ο SC-F9300 αποτελεί την ιδανική λύση για εταιρείες εκτύπωσης που επιθυμούν να εξελίξουν τις λειτουργίες τους με την τεχνολογία dye sublimation ή για όσους θέλουν να αντικαταστήσουν κάποιο προγενέστερο μοντέλο.»

[i] Το ECO PASSPORT by OEKO-TEX® είναι ένα σύστημα με το οποίο οι προμηθευτές χημικών υφασμάτων αποδεικνύουν ότι το προϊόν τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια βιώσιμη παραγωγή υφασμάτων. Το μελάνι UltraChrome DS της Epson και το υγρό προ-επεξεργασίας διαθέτουν πιστοποίηση Eco Passport, το οποίο αποτελεί διεθνές πρότυπο ασφάλειας στη βιομηχανία υφασμάτων. Διαθέτει, ακόμη, πιστοποίηση ασφαλείας για ενήλικες, παιδιά και βρέφη.