Η Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοινώνει ότι ο Όμιλος CNP Cyprus Insurance Holdings (CNP Cyprus) επέλεξε τη λύση IMSplus για την αποτελεσματική διαχείριση asset management εργασιών, με στόχο τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών τους διαδικασιών.

Ο Όμιλος CNP Cyprus είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους Ασφαλιστικούς Ομίλους στην Κύπρο. Οι θυγατρικές εταιρείες του, CNP Cyprialife Ltd, η οποία προσφέρει ασφάλειες Ζωής, Υγείας και Ατυχημάτων καθώς και η CNP Asfalistiki Ltd, η οποία προσφέρει Γενικές υπηρεσίες ασφαλίσεων, κατέχουν έκαστη ηγετικό ρόλο στον τομέα δράσης τους. Σημαντικοί παράγοντες αυτής της επιτυχίας είναι η συνεχής αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής, το ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών αντιπροσώπων σε όλη την Κύπρο, καθώς και η παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων που καλύπτουν πλήρως τις ασφαλιστικές ανάγκες, τόσο για ιδιώτες όσο και για επιχειρήσεις.

Ο Όμιλος CNP Cyprus επέλεξε το IMSplus λόγω του ευέλικτου, παραμετροποιήσιμου και λειτουργικά πλούσιου περιβάλλοντός του. Η λύση Insurance Investment Management της IMSplus πλατφόρμας έχει διεθνείς εγκαταστάσεις σε ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και κλαδικές αναγνωρίσεις. Κατόπιν διεθνούς αξιολόγησης εταιρειών τεχνολογίας, ο Όμιλος CNP Cyprus επέλεξε τη λύση IMSplus για να αυτοματοποιήσει και να βελτιστοποιήσει τις διαδικασίες διαχείρισης επενδύσεων από τις συναλλαγές έως και τις λογιστικές εγγραφές, ώστε να επιτύχει πιο αποτελεσματικές εργασίες από πλευράς κινδύνου.

Η λύση IMSplus Insurance Investment Management διαθέτει τη δυνατότητα ευέλικτου καθορισμού της δομής των χαρτοφυλακίων και παρέχει multilevel αναλύσεις, που θα επιτρέπουν στον Όμιλο CNP Cyprus να παρακολουθεί εύκολα τα επενδεδυμένα assets, προσφέροντας ταυτόχρονα πλήρη συμμόρφωση στις πολιτικές του οργανισμού, όπως ορίζονται από τον Όμιλο.

Η ικανότητα του συστήματος για παραμετροποίηση των αναφορών (reporting), εξασφαλίζει ολοκληρωμένη κάλυψη των πλέον περίπλοκων απαιτήσεων, ενώ σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα εργαλεία asset management και την ευρύτερη υποστήριξη των financial metrics παρέχεται η δυνατότητα στους Investment Managers να διεξάγουν πλήρη ανάλυση κερδών/ζημιών και κινδύνων για τα επενδυτικά προϊόντα της εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων, μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων), με παράλληλη πρόβλεψη ταμειακών ροών. Η λύση IMSplus με την αυτόματη παραγωγή αναφορών και εξαγωγή των λογιστικών εγγραφών για τις επενδύσεις, μειώνει επίσης δραστικά τις χειροκίνητες εργασίες του λογιστηρίου.

Η επιλογή της CNP Cyprus επιβεβαιώνει την εξειδίκευση που διαθέτει η Profile Software στον ασφαλιστικό κλάδο, αναφορικά με τη διαχείριση επενδύσεων, προσφέροντας προηγμένες και εύχρηστες λύσεις που ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες απαιτήσεις του χώρου.