Με σημαντικά πλεονεκτήματα και το κόστος αγοράς να είναι πλέον πολύ προσιτό, οι κάμερες παρακολούθησης έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς στους χρήστες τα τελευταία χρόνια.

Οι κάμερες αυτές είναι οι πολύτιμοι σύμμαχοι για την παρακολούθηση του σπιτιού, του γραφείου ή του εξοχικού, καθώς και για την εποπτεία των παιδιών, των ηλικιωμένων ή των κατοικίδιων, όταν δεν μπορούμε να βρισκόμαστε μαζί τους. Καθώς όλες οι κάμερες δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο και δεν προσφέρουν τις ίδιες δυνατότητες, η DLink ετοίμασε έναν σύντομο οδηγό με τα κυριότερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία κάμερα παρακολούθησης, για να καλύπτει αξιόπιστα τις ανάγκες του χρήστη:

  1. Πρόσβαση web. Ορισμένες κάμερες πιθανώς να απαιτούν την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού για να μπορεί ο χρήστης να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τι συμβαίνει στο χώρο του από έναν υπολογιστή. Στον αντίποδα υπάρχουν κάμερες που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία: ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές μέσω οποιουδήποτε web browser κι έτσι να ελέγχει τις κάμερές του τοπικά αλλά και από απόσταση, από οποιονδήποτε υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο δίκτυο. Η DLink έχει να παρουσιάσει αρκετές τέτοιες ευέλικτες λύσεις παρακολούθησης.

  1. Πρόσβαση Wi-Fi. Οι ασύρματες κάμερες σας δίνουν την ευελιξία να παρακολουθείτε σημεία που είναι πολύ δύσκολο να προσεγγιστούν με μία κάμερα που δεν έχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης. Η εγκατάστασή των καμερών για ασύρματη σύνδεση στο WiFi απαιτεί μόνο να συνδεθούν με το υπάρχον οικιακό δίκτυο, ό,τι δηλαδή χρειάζεται και με ένα φορητό υπολογιστή ή tablet.

  1. Πρόσβαση μέσω εφαρμογών. Για πραγματική παρακολούθηση εν κινήσει, χρειάζεστε κάμερες να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στο χώρο σας απ’ όπου κι βρίσκεστε. Αναζητήστε κάμερες που δίνουν τη δυνατότητα για ζωντανές λήψεις. Η D-Link για παράδειγμα διαθέτει τη δωρεάν εφαρμογή mydlink™ Lite, διαθέσιμη για συσκευές με λειτουργικό iPhone, Android και Windows. Έτσι ο χρήστης μπορεί να βλέπει ανά πάσα στιγμή και να ελέγχει το σπίτι ή το γραφείο του από οπουδήποτε, απλά έχοντας πρόσβαση σε Wi-Fi, 3G ή 4G.

  1. Δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης. H δυνατότητα εγγραφής βίντεο μόνο όταν εντοπιστεί κίνηση, σας εξοικονομεί αποθηκευτικό χώρο, καθώς επίσης σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζετε ακριβώς ποια λήψη θέλετε να δείτε μελλοντικά. Αν λοιπόν σχεδιάζετε να καταγράφετε τις λήψεις της κάμερας, επιλέξτε μια κάμερα με εύκολες ρυθμίσεις ανίχνευσης αλλά και με δυνατότητα καθορισμού χρονοδιαγράμματος εγγραφής, προκειμένου να καταγράφετε ακριβώς αυτό που θέλετε απευθείας σε μια κάρτα microSD.

  1. Ενισχυμένη δυνατότητα εντοπισμού κίνησης και νυχτερινή όραση. Ορισμένες κάμερες διαθέτουν αισθητήρες υπέρυθρης ακτινοβολίας (PIR) και δυνατότητα υπέρυθρου φωτισμού για πιο αξιόπιστη ανίχνευση κίνησης και σε απόλυτο σκοτάδι. Οι αισθητήρες αυτοί στηρίζονται στις αλλαγές θερμότητας για να ανιχνεύσουν την κίνηση, πέρα από τις συνήθεις οπτικές ενδείξεις. Η λειτουργία αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για την παρακολούθηση τη νύχτα, όπου μια τυπική κάμερα δεν μπορεί να ανιχνεύσει την κίνηση λόγω ανεπαρκούς φωτισμού.

  1. Ανίχνευση ήχου. Η λειτουργία ανίχνευσης ήχου αποτελεί την ιδανική προσθήκη στην τυπική λειτουργία ανίχνευσης κίνησης, ειδικά για αυτούς που επιθυμούν να εποπτεύουν ηλικιωμένους, παιδιά και κατοικίδια. Με αυτόματες ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη δυνατότητα ρύθμισης παραμέτρων ανίχνευσης ήχου για συγκεκριμένα σημεία, οι κάμερες με αυτό το χαρακτηριστικό σας προσφέρουν ακόμη πιο ουσιαστική παρακολούθηση.

  1. Υποδοχή κάρτας MicroSD για εγγραφή τοπικά. Κάποιες φορές, εκτός από την δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, χρειάζεστε και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο, οπότε πρέπει να αναζητήσετε μία κάμερα με υποδοχή κάρτας microSD για τοπική καταγραφή και φυσικά για τη μετέπειτα θέαση των αποθηκευμένων λήψεων μέσω της δωρεάν εφαρμογής mydlink ή μέσω του www.mydlink.com. Στην περίπτωση της D-Link για παράδειγμα, όλες οι κάμερες ασφαλείας με θύρα SD υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία, ενώ διαθέτουν δυνατότητα εγγραφής και αποθήκευσης και ενισχυμένη συμπίεση βίντεο H.264, για να καταγράφεται έως και 5 φορές περισσότερο μήκος βίντεο σε σχέση με το MJPEG.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κάμερες παρακολούθησης της DLink, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: ww.dlink.com/gr/el/for-home/cameras