Η AOC για πρώτη φορά παρουσίασε το 2016 την premium σειρά gaming οθονών AGON. Από τότε, οι οθόνες AGON εξελίσσονται με εντυπωσιακή δυναμική.

Εκτός από best sellers της αγοράς, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των reviewers από ολόκληρη την Ευρώπη, κερδίζοντας επανειλημμένα βραβεία ως οι “καλύτερες gaming οθόνες”. Και αναμένονται περισσότερα, καθώς στην πρόσφατη Gamescom 17 στην Κολωνία, η AOC ανακοίνωσε την προσθήκη νέων μοντέλων οθονών AGON – συγκεκριμένα τη σειρά AGON³ με υπέρ-ταχύτατους χρόνους απόκρισης μόλις 0,5 ms καθώς και ολοκαίνουργιες τεχνολογίες όπως την HDR.

AGON

Η λέξη AGON, που προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά, αντιπροσωπεύει τον ανταγωνισμό και τη σύγκρουση. Ένα τολμηρό όνομα που θέτει έδαφος μάχης και στοχεύει συγκεκριμένα σε gamers. Η σειρά AGON έχει αγαπηθεί τόσο από τους casual όσο και από τους πιο ανταγωνιστικούς gamers, χάρη στις premium προδιαγραφές της, τις καινοτόμες τεχνολογίες της και την προσιτή της τιμή. Με ένα ευρύ φάσμα οθονών από 24″ έως 35″, οι οθόνες AGON, είτε είναι επίπεδες είτε κυρτές και με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης, έχουν καταφέρει να τις εμπιστευτούν οι περισσότεροι gamers, ανεξάρτητα από τις GPU προτιμήσεις τους.

 

AGON – Μπαίνοντας στο παιχνίδι

Η AOC πρωτοανακοίνωσε τη premium σειρά gaming οθονών AGON τον Μάρτιο του 2016, λανσάροντας το μοντέλο AG271QX. Πρόκειται για ένα μοντέλο 27″ που ήρθε για να μείνει, με γρήγορο TN πάνελ σε ανάλυση 1440p για επιπλέον λεπτομέρειες, ρυθμό ανανέωσης 144 Hz, χρόνο απόκρισης 1 ms και υποστήριξη FreeSync, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ομαλό παιχνίδι χωρίς τρεμόπαιγμα ή σκίσιμο στην εικόνα. Ενώ το AG271QX κέρδισε από νωρίς βραβεία, παρόμοιες οθόνες σε τεχνικά χαρακτηριστικά όπως τεχνολογία GSYNC και μέγεθος 24″ έκαναν την εμφάνιση τους στην αγορά αργότερα μέσα στο 2016.

Αργότερα, τον Ιανουάριο του 2017, κυκλοφόρησε το μοντέλο που περίμεναν οι πιο ανταγωνιστικοί FPS gamers – το AOC AG251FZ. Διαθέτοντας το ταχύτερο πάνελ της αγοράς, έχει ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, εξαλείφοντας οποιαδήποτε θαμπάδα προκειμένου να επιτευχθεί ομαλότερη κίνηση σε παιχνίδια με γρήγορο ρυθμό, με ελάχιστη καθυστέρηση εισόδου. Η AG251FZ έχει προτιμηθεί από πολλούς esports gamers, συμπεριλαμβανομένης της Team Liquid, κατορθώνοντας έτσι να ανεβάσει τον πήχη στις ανταγωνιστικές gaming οθόνες, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει αμέτρητες φορές σε esports events. Με υποστήριξη FreeSync, χρόνο απόκρισης 1 ms και TN πάνελ σε Full HD ανάλυση, η AG251FZ προσφέρει το επιθυμητό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όταν χρησιμοποιείται. Τον Αύγουστο 2017, έπειτα από την τεράστια επιτυχία του μοντέλου αυτού, η AOC κυκλοφόρησε και μια παραλλαγή του με τεχνολογία GSYNC – το μοντέλο AG251FG.

Πέρα από την καμπυλότητα

Από το χειμώνα του 2016, έχουμε απολαύσει εικονικούς κόσμους που έρχονται όλο και πιο κοντά στην πραγματικότητα, με τα κυρτά υπερσύγχρονα μοντέλα οθονών AGON AG352UCG και AG352QCX. Με οθόνη 35″ και ακτίνα καμπυλότητας 2000 mm, είναι σίγουρο ότι θα κρατήσουν αμείωτο το ενδι