Σημαντική ήταν η ανταπόκριση τόσο των online φαρμακείων όσο και των καταναλωτών στην ημέρα του Black Friday.

Πάνω από 100 online φαρμακεία από τα 265 συνολικά online φαρμακεία που υπάρχουν καταγεγραμμένα στην Ελλάδα συμμετείχαν με μεγάλες προσφορές που οδήγησαν σε αύξηση πωλήσεων162% σε σχέση με τις άλλες 3 Παρασκευές του Νοεμβρίου, και 150% σε σχέση με την μέση ημέρα του έτους.

Τα στοιχεία αυτά αποτυπώθηκαν σε πραγματικό χρόνο από την υπηρεσία eRetail Auditτης Convert Group, βάσει της οποίας brands και online φαρμακεία αξιολογούν τα μερίδια αγοράς τους και τις επιδόσεις τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η ομάδα της Convert Group κατέγραψε επίσης αύξηση 143% στον αριθμό των online παραγγελιών, γεγονός που συνδυαστικά με τις πωλήσεις φανερώνει πως η μέση αξία καλαθιού αυξήθηκε κατά €5 σε αξία.

Τέλος, καταλυτική φαίνεται να ήταν η επίδραση των newsletters που ενημέρωναν τους καταναλωτές για τις προσφορές των φαρμακείων καθώς το ποσοστό των αγορών που προήλθαν από αυτό το κανάλι marketing ήταν 19% σε σύγκριση με τον μέσο όρο που κυμαίνεται στο 8%.

Αξίζει να σημειωθεί πως και πέρσι τα νούμερα κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα καθιστώντας έτσι την ημέρα του Black Friday πολύ επιτυχημένη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες για το Black Friday στα online φαρμακεία στο www.convertgroup.com/el/black-friday-2017.