H Uber ανακοίνωσε ότι επέλεξε το Los Angeles ως τη δεύτερη πόλη στις Ηνωμένες Πολιτείες για την υπηρεσία uberAIR της, με στόχο να ξεκινήσει δοκιμαστικές πτήσεις το 2020. Ο Chief Product Officer της Uber, Jeff Holden, το ανακοίνωσε στην έκθεση Web Summit στη Λισαβώνα.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης πρωτοβουλίας Elevate για την αεροπλοΐα, η Uber σχεδιάζει να εκμεταλλευτεί ένα δίκτυο μικρών, ηλεκτρικών αεροσκαφών σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο για να καταστήσει δυνατή την πραγματοποίηση πτήσεων με τετραθέσια αεροσκάφη σε πυκνοκατοικημένες αστικές αγορές. Αυτά τα ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOLs) διαφέρουν από τα ελικόπτερα καθώς είναι πιο ήσυχα, ασφαλέστερα, πιο προσιτά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Η Uber σήμερα έδωσε στην δημοσιότητα επίσης video που παρουσιάζει για πρώτη φορά μιας εμπειρία πτήσης με uberAIR: UberElevate video.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα από τις πιο δημοφιλείς Uber διαδρομές και την κυκλοφορία αυτοκινητοδρόμων, το uberAIR θα δημιουργηθεί με στόχο να μειώσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση, τον χρόνο μεταφοράς των επιβατών και μακροπρόθεσμα να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η ανάλυση της Uber εκτιμά ότι μια διαδρομή με ένα ηλεκτρικό όχημα με ταχύτητα 200 μίλια/ώρα στους αιθέρες του Los Angeles θα είναι ανταγωνιστική με διαδρομή uberX για την ίδια απόσταση. Τα επόμενα χρόνια, η Uber θα συνεργαστεί στενά με τα ενδιαφερόμενους φορείς στις πόλεις και στην περιφέρεια ώστε να διασφαλίσει ότι ζητήματα γύρω από την ασφάλεια, τον θόρυβο, τον εναέριο χώρο, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την πολυτροπική μεταφορά αντιμετωπίζονται σωστά. Ο στόχος μας είναι η UberAIR να έχει εμπορικές δραστηριότητες αρκετά χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, που πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθούν στο Λος Άντζελες.

Η δεύτερη ετήσια διάσκεψη Elevate της Uber θα διεξαχθεί επίσης στο Los Angeles την άνοιξη του 2018. Οι πληροφορίες για RSVP είναι διαθέσιμες στο uber.com/air, το οποίο θα ενημερωθεί με πρόσθετες λεπτομέρειες όταν αυτές θα είναι διαθέσιμες.

Η Uber ανακοίνωσε επίσης ότι έχει υπογράψει συμφωνία με την Sandstone Properties για την ανάπτυξη της υποδομής Skyport για να λειτουργήσει ως κόμβοι απογείωσης και προσγείωσης για πτήσεις uberAIR. Η Sandstone διαθέτει πάνω από 20 στρατηγικές τοποθεσίες με προβλήματα κίνησης στους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, οι οποίες είναι αποκλειστικές επιλογές για το Uber Elevate Network. Με το Sandstone, το uberAIR μπορεί να εξυπηρετήσει επιβάτες σε ολόκληρο το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, στο κέντρο του LA, στη Santa Monica και στο Sherman Oaks. Η Uber προβλέπει ότι όσοι ταξιδεύουν από το LAX για το Staples Center σε ώρας αιχμής, η διαδρομή αυτή μπορεί να μειωθεί από 1 ώρα 20 λεπτά που μπορεί να φτάσει όταν γίνεται μέσω εδάφους σε λιγότερο από 30 λεπτά μέσω ενός συνδυασμού που περιλαμβάνει μεταφορές uberX από/προς το Skyports και πτήσης 4 λεπτών στο LA. Η Uber προβλέπει να συνεργαστεί με περισσότερες εταιρείες διαχείρισης Real Estate τους προσεχείς μήνες, δημιουργώντας περισσότερες διαδρομές επιβατών καθώς η υπηρεσία μεταφέρεται στον ουρανό.

Το Los Angeles ήταν πάντα ένας τόπος όπου οι πρωτοπόροι έρχονται να χτίσουν νέες ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής μας”, δήλωσε ο δήμαρχος Eric Garcetti.To LA είναι το τέλειο μέρος για τη δοκιμή αυτής της νέας τεχνολογίας και ανυπομονώ να τη δούμε να μεγαλώνει τα επόμενα χρόνια”.

Ο Chief Product Officer της Uber, Jeff Holden, δήλωσε: “Φέρνουμε το uberAIR στο Los Angeles επειδή ο δήμαρχος Garcetti έχει αγκαλιάσει την τεχνολογία και την καινοτομία, καθιστώντας τον L.A. κόμβο για το μέλλον. Στην περίπτωση αυτή, η τεχνολογία θα επιτρέψει στους κατοίκους του LA να πετάξουν κυριολεκτικά πάνω από τη συνήθως μποτιλιαρισμένη πόλη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να περνούν τον χρόνο τους πιο παραγωγικά ,είτε κερδίζοντας περισσότερο χρόνο με φίλους και οικογένεια ή περισσότερο χρόνο για εργασία. Σε κλίμακα, αναμένουμε ότι το uberAIR θα εκτελεί καθημερινά δεκάδες χιλιάδες πτήσεις στην πόλη – σε αυτά τα επίπεδα, όλη η εξοικονόμηση χρόνου θα έχει αξιοσημείωτα θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της περιοχής. Μέχρι το 2028, τη στιγμή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα έρθουν στην πόλη, πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι του Los Angeles θα χρησιμοποιούν πολύ συχνά το UberAIR, καθιστώντας το ως ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα αστικών συγκοινωνιών στον κόσμο και επειδή το uberAIR θα είναι ηλεκτρικό από την πρώτη μέρα, θα έχει σημαντικά θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον”.