Η Canon Ευρώπης, ανακοινώνει τον XEED 4K600Z, έναν συμπαγή, φωτεινό προβολέα τεχνολογίας LCOS φωσφόρου laser με εγγενή ανάλυση υψηλότερη από 4Κ.

Χάρη στη φωτεινότητα των 6.000 lumens αποδίδει κορυφαία ποιότητα και ευκρίνεια εικόνας, και είναι ιδανικός για επαγγελματικά περιβάλλοντα όπως προσομειώσεις, σχεδίαση, εκπαίδευση, δημιουργικές εγκαταστάσεις και ψηφιακές επιγραφές. Παράλληλα με την εκπληκτική φωτεινότητα και ευκρίνεια στην εικόνα, ο XEED 4K600Z έχει επίσης να επιδείξει το ασυναγώνιστο συμπαγές μέγεθος και λειτουργικότητα που διέκρινε τον προκάτοχό του, το μοντέλο XEED 4K600STZ, καθώς και αναλογία προβολής 1,34-2,35:1, με στόχο την επίτευξη ακόμη περισσότερων δυνατοτήτων εγκατάστασης προβολής.

Ισχυρή τεχνολογία 4Κ και ακριβή οπτικά μέρη

Χάρη στην εγγενή ανάλυση 4K (4096 x 2400), ειδικά οπτικά μέρη από την Canon με τεχνολογία LCOS και βελτιώσεις AISYS, ο XEED 4K600Z δημιουργεί μια καθηλωτική εμπειρία με εξαιρετική λεπτομέρεια και ρεαλιστικά χρώματα, καλύπτοντας το χρωματικό φάσμα sRGB. Χάρη στην αναπαραγωγή εικόνας με υψηλή φωτεινότητα, έντονα χρώματα και καθαρή απεικόνιση, ο XEED 4K600Z είναι ιδανικός για κάθε απαιτητικό περιβάλλον προσομείωσης, το οποίο έχει ανάγκη από ποιοτική αναπαραγωγή βίντεο. Επιπλέον χαρακτηριστικά του XEED 4K600Z, τα οποία βελτιώνουν την εικόνα του βίντεο και την εμπειρία παρακολούθησης, είναι η ελάχιστη κυρτότητα πεδίου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα εικόνες απαλλαγμένες από παραμορφώσεις, η μείωση της θόλωσης από την κίνηση, καθώς και οι υπερταχείς χρόνοι απόκρισης (1 καρέ καθυστέρησης). Η εξαιρετικά ακριβής εστίαση είναι δυνατή σε μια μεγάλη σειρά από περιβάλλοντα, ακόμη κι όταν η εικόνα προβάλλεται σε θόλο ή κυρτή επιφάνεια.

Συμπαγές μέγεθος, εξαιρετική ευχρηστία και συνδεσιμότητα

Με βάρος μόλις 26 κιλά, που συμπεριλαμβάνει και το φακό, ο XEED 4K600Z είναι ο μικρότερος και ελαφρύτερος προβολέας τεχνολογίας laser με εγγενή ανάλυση 4Κ στον κόσμο, στην κατηγορία τουi. Μπορεί να εγκατασταθεί με ευκολία σε κάθε γωνία, με μηχανική μετατόπιση φακού +/- 60% καθέτως και +/-10% οριζοντίως, που καθιστά περιττή την ανάγκη για επανατοποθέτηση του προβολέα, απλοποιώντας τη διαδικασία εγκατάστασης.

Παράλληλα με την ευκολία χρήσης και την απλότητα στην εγκατάσταση, οι δυνατότητες προγραμματιζόμενων ρυθμίσεων του XEED 4K600Z τον καθιστούν ως μια ευέλικτη επιλογή για επαγγελματικά περιβάλλοντα. Για παράδειγμα, χάρη στην τεχνολογία laser, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψηφιακές επιγραφές, καθώς ο XEED 4K600Z μπορεί να λειτουργεί διαρκώς και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατάσταση πορτρέτου. Μάλιστα, είναι τόσο ευέλικτος ώστε να μπορεί να αποδίδει ακριβή ασπρόμαυρη εικόνα ακτίνων Χ για ιατρική εκπαίδευση, χάρη στην ειδική κατάσταση προσομοίωσης Digital Imaging and Communication in Medicine (DICOM)ii, η οποία συμβαδίζει με τις προδιαγραφές DICOM 14 που αφορούν την απεικόνιση εικόνας για ιατρική εκπαίδευση.

Η δυνατότητα WiFi επιτρέπει τη διαχείριση και τον έλεγχο του προβολέα μέσω συσκευών iOS, κάτι το οποίο ήταν εφικτό μέχρι πρότινος μόνο μέσω ενσύρματου δικτύουiii. Η νέα εφαρμογή Canon Projector Service Tool – διαθέσιμη για συσκευή iOS – εξοικονομεί χρόνο, επιτρέποντας τον έλεγχο, καθώς και αναφορές σφαλμάτων, αλλά και διαδικασία επίλυσής τους.

Φωτεινότερη και μεγαλύτερης διάρκειας λυχνία

Αντί για παραδοσιακή λυχνία, ο αξιόπιστος XEED 4K600Z χρησιμοποιεί μια πηγή φωτός από μπλε laser, για την προβολή φωτεινότητας υψηλής απόδοσης, στα εκάστοτε απαιτούμενα επίπεδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο προβολέας να διαθέτει μεγαλύτερη λειτουργική διάρκεια η οποία φτάνει τις 40.000 ώρες, ελαχιστοποιώντας έτσι το χρόνο αδράνειας και την ανάγκη συντήρησης. Ο XEED 4K600Z υποστηρίζεται από την 5ετή εγγύηση της Canon, μαζί με υπηρεσία δανεισμού την επόμενη ημέρα, χάρη στην οποία μειώνεται ακόμη περισσότερο ο χρόνος αδράνειαςiv.

i Ισχύει τη στιγμή δημοσίευσης του παρόντος

ii Συμμορφώνεται με το πρότυπο DICOM 14, αλλά δεν έχει εγκριθεί για διαγνωστικές εφαρμογές

iii Ο XEED 4K601Z, ο οποίος είναι επίσης διαθέσιμος σήμερα, είναι πανομοιότυπος με τον XEED 4K600Z, εξαιρουμένου του WiFi για περιβάλλοντα με υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας

iv *Ισχύουν όροι και οι προϋποθέσεις και διατίθεται μόνο σε ορισμένες χώρες