Η Seiko Epson Corporation υπερήφανα ανακοινώνει τη βράβευση του συστήματοςi κατασκευής χαρτιού για το γραφείο, PaperLab A-8000, με το χρυσό βραβείο, στο πλαίσιο των Good Design Awards 2017 (METI Minister Award).

Το συγκεκριμένο προϊόν αναγνωρίστηκε από την Επιτροπή Αξιολόγησης των Good Design Awards, ως το προϊόν που ξεχώρισε για το σχεδιασμό του, μεταξύ των Good Design Best 100, τα οποία επιλέγονται από όλους τους παραλήπτες του Good Design Awards του 2017 ( 4.495 συμμετοχές). Ο νικητής επιλέγεται μέσω μιας συνολικής αξιολόγησης κριτηρίων ανάμεσα στα οποία και η δυνατότητα που έχει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός να δώσει λύση σε κοινωνικά ζητήματα, τις δυνατότητες εφαρμογής του στο μέλλον και το επίπεδο ολοκλήρωσης σχεδίου.

Ο κος Kazuhiro Ichikawa, executive officer and deputy general administrative manager, Corporate Research & Development Division, που συμμετέχει στην ανάπτυξη του PaperLab A-8000, σημείωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή να λαμβάνουμε ένα βραβείο που χαίρει τέτοιας εκτίμησης. Νομίζω ότι αυτή είναι η αναγνώριση της ιδέας που υπάρχει πίσω από το PaperLab A-8000 να συμβάλλει στην «αλλαγή του μέλλοντος του χαρτιού». Ως εργαλείο επικοινωνίας, το χαρτί έχει καθολική αξία δεδομένου ότι είναι εύκολα κατανοητό, εύκολα ορατό και εύκολα μεταφέρεται. Παράλληλα όμως, ένα έντυπο έγγραφο επιβαρύνει το περιβάλλον και δεν διευκολύνει στη διαχείριση της εμπιστευτικότητας, γεγονός που σημαίνει ότι δημιουργούνται ορισμένες ανησυχίες για τη χρήση του. Με την εφαρμογή της τεχνολογίας ξηρών ινών, η Epson προτείνει το A-8000 ως το πρώτοii παγκοσμίως σύστημα κατασκευής χαρτιού για το γραφείο, που επιτρέπει την επεξεργασία και δημιουργία χαρτιού τοπικά, όταν το χρειάζεστε και στην ποσότητα που χρειάζεστε. Η Epson τηρεί τη δέσμευσή της για τη δημιουργία μίας κοινωνίας με μηδενικά απορρίμματα.»

«Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία μας έλαβε χρυσό βραβείο, στα Good Design Awards. Αυτή η βράβευση σηματοδοτεί τη μεγάλη αξία που έχει το όραμα της Epson για μια κοινωνία μηδενικών απορριμμάτων, αλλά και την αναγνώριση της συνολικής δουλειάς μας στη σχεδίαση και τη διαμόρφωση του PaperLab, ως ένα προϊόν που προωθεί το όραμα μας. Το PaperLab αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή μας να πρωτοπορήσουμε σε νέες αγορές και είμαστε αποφασισμένοι να αναπτύξουμε αυτό το προϊόν σε ένα μεγαλύτερο επιχειρηματικό πλαίσιο», σχολιάζει ο κος Masahiko Kobayashi, Design Director για το PaperLab A-8000 στο τμήμα Manufacturing Process Technology Development της Epson.

i Χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα νερού για τη διατήρηση ενός ορισμένου επιπέδου υγρασίας στο εσωτερικό του συστήματος.

ii Το PaperLab είναι το πρώτο σύστημα παραγωγής χαρτιού στο γραφείο που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου, σύμφωνα με την παγκόσμια ερευνά της Seka Epson, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2016.