Το ελληνικό goldlabel cluster Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών – giCluster, είχε δυναμική παρουσία στο 1ο Athens Games Festival που πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο της Helexpo στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το giCluster οργάνωσε την εκδήλωση «re:think» που είχε σαν στόχο να παρουσιάσει στο κοινό το ταλέντο και τη διεθνή πρωτοπορία του ελληνικού οικοσυστήματος ανάπτυξης παιχνιδιών μέσα από τα πολυάριθμα επιχειρηματικά και ερευνητικά μέλη του cluster.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε αρχικά μία σύντομη παρουσίαση των αποτελεσμάτων και της συνεισφοράς του giCluster στην ανάπτυξη της εγχώριας βιομηχανίας, όπου, με την υποστήριξη του Corallia, έχει πλέον αναδειχθεί ισχυρά η σημασία της συνεργασίας και της εξωστρέφειας ως πυλώνες ανάπτυξης και προόδου του σημαντικού αυτού κλάδου της Ελληνικής οικονομίας. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι από τις εταιρείες-μελη του cluster Vermantia, SimpleApps, Pegneon, Intralot, Autofire, Moptil και Another Circus, παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις και προϊόντα ως ένα δείγμα της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που έχει το ελληνικό οικοσύστημα του gaming. Η εταιρεία Vermantia, ως χορηγός της εκδήλωσης, παρείχε ουσιαστική υποστήριξη για την άρτια διεξαγωγή της, και βοήθησε στη δικτύωση των παρευρισκόμενων με τους εκπροσώπους του cluster.

Ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκκίνηση της εκδήλωσης «re:think», δήλωσε ικανοποιημένος: «Το Athens Games Festival κατάφερε να φέρει κοντά τους Έλληνες δημιουργούς, τους εγχώριους φορείς και τη διεθνή gaming σκηνή και αυτό είναι το στοίχημα που κερδίσαμε».

Ο Δρ. Νίκος Βογιατζής, Πρόεδρος του Δ.Σ. του giCluster, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιείται μία τόσο καθολικού και θεσμικού χαρακτήρα διοργάνωση προβολής και προώθησης της εγχώριας βιομηχανίας. Ως το πρώτο cluster Ψυχαγωγικών και Δημιουργικών Τεχνολογιών & Εφαρμογών στην Ελλάδα, συμμετείχαμε δυναμικά στο πρώτο Athens Games Festival και παρουσιάσαμε μερικές από τις επιτυχίες των μελών μας σε διάφορα επίπεδα, και ελπίζουμε ότι η συνεργασία μεταξύ των εγχώριων δυνάμενων θα ενισχυθεί, ώστε τελικά να προωθηθεί η βιομηχανία εκτός συνόρων».

Ο Τάσος Φλάμπουρας, συντονιστής της εκδήλωσης, είπε: «Το Gaming Industry μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός για την εξέλιξη παραδοσιακών κλάδων της βιομηχανίας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός που συντελείται σε όλους τους τομείς της οικονομίας αντλεί στοιχεία και τεχνολογίες από τις Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες, γεγονός που προσφέρει σημαντική ευκαιρία για το giCluster